adamgt Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 wg mnie problem jest też w tym, że u nas jest trudno znaleźć miejsca gdzie bez narażania się nikomu można swobodnie odkręcić i podnieść sobie poziom adrenaliny. Samochody i motocykle są coraz szybsze i coraz ich więcej, a torów placów do wyżycia się i sprawdzenia umiejętności niespecjalnie, osobiscie znam tor Poznań, tor Kielce i może kilka autodromów i szczerze mówiąc nie wiem czy organizują coś w stylu "track day", żeby można się było wyrzyć, no i potem skutki są takie, że ludzie szaleją po ulicach. Chociaż tym z artykułu to na wejściu prawko by się przydało. A co do kary to tym gościom napewno kilka dni w areszcie i zajęcie motocykli pomogłoby ustawić priorytety w życiu. Uważam, że ludziom trzeba pomagac i policja powinna wykonac taki gest w ich stronę .
PaPaYoS Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 nie ważne co masz pod dupą ważne co masz nad dupą !tut
MARCVS Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Uważam, że ludziom trzeba pomagac i policja powinna wykonac taki gest w ich stronę . Policja pomaga ludziom!!!!! Ludzie dzwonią, i mówią policjantowi: ,,Panie kochany, zróbcie coś z tymi wariatami, co jeżdżą po drogach, tymi wyjącymi motorami!!!! Bo strach na ulicę wyjść, a co dopiero przejść przez nią'' na to słyszą tą samą odpowiedź: ,,Policjanci co dziennie monitorują jazdę motocyklistów w naszym mieście, jednak oni nie popełniają wykroczeń. Rozpędzają się do 50 ciu km na godz a potem hamują, tym samym nie popełniają wykroczenia. Na radar ich nie złapiemy'' i tak tu można na pomagać Wycwanili się chłopaki !YES To jest ich prymitywny sposób lansowania się Bo potem słyszą od dziewczyn: Ale fajnie wczoraj jeździłeś no i po takim tekście abarot to samo !w00t !tut !bicz
Kordian Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 nie ważne co masz pod dupą ważne co masz nad dupą Bardzo mi się spodobało to określenie, bardzo życiowe i bardzo prawdziwe!!!! !OKK
Gość noktrum Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Z tymi punktami, to głupota. Lepiej zlikwidować punkty i podnieść wysokość wszystkich mandatów razy 2 lub 3. Ewentualnie procentowy mandat od dochodów jak w Szwajcarii. Zabierać Prawo Jazdy powinni pijakom na zawsze, a jeśli by taki pijak został zatrzymany na prowadzeniu pojazdu silnikowego bez uprawnień, powinni karać ryczałtowym mandatem wysokości 20 000 zł. Myślę, że było by o wiele spokojniej na drogach i przede wszystkim bezpieczniej. (Marzenia) !happybth
Gość Fazi69 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Z tymi punktami, to głupota. Lepiej zlikwidować punkty i podnieść wysokość wszystkich mandatów razy 2 lub 3. Ewentualnie procentowy mandat od dochodów jak w Szwajcarii. Czego ci szczerzę życzę. Takiego mandatu oczywiście, bo jak kali ... dalej znasz.
MARCVS Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Z tymi punktami, to głupota. Lepiej zlikwidować punkty i podnieść wysokość wszystkich mandatów razy 2 lub 3. Ewentualnie procentowy mandat od dochodów jak w Szwajcarii. Czego ci szczerzę życzę. Takiego mandatu oczywiście, bo jak kali ... dalej znasz. A ja tam jestem za mandatami adekwatnymi do dochodów!!!! Tak jak to jest w Finlandii Tam policja jest podpięta do baz danych wszystkich podatników i nakłada mandat procentowo do dochodów delikwenta!!! A w Polsce, policjant zatrzymuje kierowcę a on mówi mu: Panie pisz pan ile pan chcesz i śmieje mu się w twarz Bo mandat 1500 zł to dla niego drobiazg Inny znowu kiedy popadnie na 500 zł to czasem jest połowa jego pensji I to jest niesprawiedliwe w naszym systemie Kary pieniężne powinny być jednakowo dolegliwe dla tych bogatych i tych biednych Szerokiej drogi Bez mandatów
monk Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 No, jakiś czas temu jeden z medialnych polityków wypowiadał się, jak to nasza policja złapała go za nadmierną prędkość. Oczywiście tłumaczenie, że się spieszy itp.. A że jechał autkiem typu porsche, to pan policjant tak popatrzył, popatrzył na autko.. i stwierdził, że mandatu nie będzie, bo max to 500zł, więc dał panu politykowi 40 minutowe pouczenie. Tutaj plus za inteligencję policjanta
Sympatycy szorstki Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Z tymi punktami, to głupota. Lepiej zlikwidować punkty i podnieść wysokość wszystkich mandatów razy 2 lub 3. Ewentualnie procentowy mandat od dochodów jak w Szwajcarii. Czego ci szczerzę życzę. Takiego mandatu oczywiście, bo jak kali ... dalej znasz. Jakkolwiek pamiętam z poprzednich czasów pewnego rodzaju "domiary", to jednak uważam, że punkty są ciekawym rozwiązaniem. Ci co oglądają różne programy typu "Uwaga pirat" pewnie zauważyli, że większość problemów z wymiarem kary, tyczy się ilości punktów . Niestety, dla zamożniejszych rodaków, mandat sam w sobie nie jest problemem. A patrząc na "rynek" odsprzedawania punktów karnych, uważam, że niestety są one większym problemem niż ilość kaski jaką trzeba oddać... No taki mamy system. Ja np. jestem za max sankcją punktową dla tych, którzy robią 2 "popularne" wykroczenia: wyprzedzanie na przejściu dla pieszych i na skrzyżowaniu. Nieważne czy motocyklistom, czy kierowcom katamaranów. pzdr
kmodzele Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 nie ważne co masz pod dupą ważne co masz nad dupą Eee, chodzi o cycki? :D
Rekomendowane odpowiedzi