Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Prawdziwi motocykliści

fundi600

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze

<<Prawdziwi>> w tytule posta powinno być moim zdaniem w " ... ".

Jak widzę takich ..... ( nie wyrażę się w towarzystwie ) to mi się nóż w kieszeni otwiera, nie to, że narażają innych to nam porządnym kierowcom 200 robią złą renomę i jesteśmy z nimi wsadzani do jednego worka :D

mozemy komentowac denerwowac sie i wogole a i tak guzik z tego..jak juz chca sie zabic niech zabija sami siebie ale oby nie zrobili komus innemu krzywdy na cale zycie.A z tym wrzucaniem do jednego worka to niestety prawda... ! :D

Dali chłopacy popis ;) długo zapamiętają wielką sobotę !OKK

Dobrze, że podczas ucieczki się nie rozbili !happybth jednym słowem młodość i fantazja

Młodość, fantazja i brak wyobraźni.

To właśnie dlatego powinno się jednak stopniować motocyklowe prawo jazdy.

Słuszna uwaga!!!!

Dorwie się taki jeden z drugim do maszyny, i już jest fachowcem, bo w tydzień nauczył się stawiać maszynę na jedno koło!!! !OKK !happybth

Szkoda gadać !happybth

Idiotów nie sieją sami rosną....

Najgorsze jest jednak to, że się później uogólnia i fama idzie w świat !OKK jak to motocykliści są zagrożeniem. Jeszcze parę takich "akcji" i kierowcy 4oo będą traktować nas jako potencjalne niebezpieczeństwo na drodze ;)

Szkoda gadać !happybth

Idiotów nie sieją sami rosną....

Najgorsze jest jednak to, że się później uogólnia i fama idzie w świat !OKK jak to motocykliści są zagrożeniem. Jeszcze parę takich "akcji" i kierowcy 4oo będą traktować nas jako potencjalne niebezpieczeństwo na drodze ;)

Zgadzam się z kolegą czaro69. Później inni kierowcy 400 traktują kierowców motocykli jak przysłowiowych "DAWCÓW"

Niestety w każdej grupie znajdą się czarne owce. Zostaje nam tylko pokazywać, że da się jeździć z głową i można czerpać z tego przyjemność.

Do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć, zwłaszcza do motocykla

Pozdrawiam

Cyt. "Rozważny człowiek nie próbuje dostosować świata do siebie"

eeeeeeeee ttam jak Kali ukrasc krowe to dobrze ale jak jemu ukradna to zle?

Ci co uogolniaja tak jak ci co biadola sa hipokrytami, jezeli wszyscy sa tacy praworzadni to ze wzgledu na ograniczenia i jakosc drog w Polsce, skuter powinien przejezdzic bez remontu itp. min 200tys km.

Mnie pieszego w sobote potracil lekko rowerzysta , ktory z drogi osiedlowej wjechal na chodnik , przyspieszyl i chyba chcial kogos nastraszyc? ale mu sie to nie udalo !happybth zbiegl z miejsca zdarzenia-zderzenia !OKK

Strach pomyslec co by bylo gdyby dosiadal pojazdu mechanicznego?

a nie byl juz dzieckiem, oceniam na jakies 18l.

Policja jest po to aby pilnowac porzadku i eliminowac zagrozenia , a nie je stwarzac poscigami i tworzeniem psychozy.

Jezeli ktos ucieka to trudno wymagac od niego aby jechal zgodnie z przepisami?

Rozdawać punkty można za wykroczenia drogowe. Tutaj mamy do czynienia z ucieczką, czyli powinno to być traktowane jak przestępstwo stworzenia zagrożenia - katastrofy w ruchu drogowym. Co za tym idzie powinni sobe panowie posiedzieć parę dni w areszcie to może by oprzytomnieli. Dostał jeden z drugim po 100pkt i jakoś nie chcemi się wierzyć aby jutro czy za parę dni znowu nie wsiedli na moto. Prawo mamy tak liberalne, że praktycznie nie ponoszą żadnych konsekwencji. Pewnie motocykle otrzymali zaraz po zdarzeniu....

• Klubowicze

Też nie należę do tych najświętszych i pewnie jak wielu z nas, ale właśnie przez takich kolesi jestem notorycznie kontrolowany bo ja się zatrzymuje a oni nie. Pocieszające jest to że szczecińska policja powoli się zabiera za ścigacze i ich powyginane tablice rejestracyjne (mandat 200 zł. i zabranie dowodu rejestracyjnego). A co do artykułu "Pijane święta? 500 kierowców tylko wczoraj" jestem jak najbardziej za trzeźwymi porankami, czasem mam kontrolę 2-razy dziennie, ale zdarzyło mi się nawet 4-razy. Dla policji w tej kwestii moje TAK

Rozdawać punkty można za wykroczenia drogowe. Tutaj mamy do czynienia z ucieczką, czyli powinno to być traktowane jak przestępstwo stworzenia zagrożenia - katastrofy w ruchu drogowym. Co za tym idzie powinni sobe panowie posiedzieć parę dni w areszcie to może by oprzytomnieli. Dostał jeden z drugim po 100pkt i jakoś nie chcemi się wierzyć aby jutro czy za parę dni znowu nie wsiedli na moto. Prawo mamy tak liberalne, że praktycznie nie ponoszą żadnych konsekwencji. Pewnie motocykle otrzymali zaraz po zdarzeniu....

Zgadzam się z Tobą w 100 %.

Ucieczka powinna być traktowana jako przestępstwo, motocykle odebrane właścicielom, lub prowadzącym je osobom. Trudno.

Czytałem jakiś wywiad ze stunterem polskiego pochodzenia mieszkającym w Stanach , gdzie za podniesienie koła czy spalenie kapcia na drodze publicznej przepadek motocykla i paka.

U nas loozik, najwyżej bez prawka bedzie jeździł. :lol:

Jak by na sprawę nie patrzeć to zawsze ta zła mniejszość psuje opinię reszcie. Problem jest wielki jak góra. Wprowadzenie definicji przestępstwa za jazdę po alkoholu właściwie nic nie dało. Pijani czy nie trzeźwi lub pod wpływem ciągle są na drogach. Jeśli złapano 500 osób to ilu udało się nie złapać. Lubię dać sobie w palnik ale od czasu od kiedy mam prawko a wcale to nie tak długo, musiałem ograniczyć spożycie. Nie mam zamiaru mieć problemów i zmarnować komuś i sobie resztę życia. Do póki do tych zakutych baniaków nie trafi świadomość niebezpieczeństwa do póty statystyki będą przerażające. Swoją drogą, jestem ciekaw czy są rzetelne? Ilu z tej 500 to kierowcy 4oo, ilu 2oo a ilu to nawaleni piesi na jezdni o prowadzących swoje rowery nie wspomnę. Jedno jest dla mnie jasne, że o swoje bezpieczeństwo muszę zadbać sam. A każdego na drodze, bez względu na to co prowadzi, traktuję jako potencjalnego przeciwnika. Na którego zwracam szczególną uwagę. Oczywiście w miarę możliwości. Na kamikadze wpływu nie mam. Do zobaczenia na :lol:

Mnie osobiście wkurzają gamonie którzy nie dają ludziom spokojnie żyć

Podjeżdża taki pod okno i wyje, wkręcając na obroty swoją szlifierkę, jakby to miało coś mu pomóc :lol: !OKK

Takim idiotom też powinno się zabierać dowód za przekroczenie decybeli!!! !happybth

A jeszcze te cruisery!!!

Zamiast tłumika zwykła rura słychać takiego na 10 kilometrów i zagłusza rozmowy przez kilka minut

Do tego dołóżmy prędkość od świateł do świateł i cóż najgorsza forma motocyklisty, to kierownicy szlifierek i ci na motocyklach bez tłumika !happybth

najgorsza forma motocyklisty, to kierownicy szlifierek i ci na motocyklach bez tłumika :blink:

Nie wolno uogólniać, jak często robią to kierowcy 400.

Ja znam wielu normalnych ludzi jeżdżących na sportach.

Jak już kilka razy na tym forum padło nie ważne czym jeździsz ale co masz pod kaskiem.

Mnie osobiście wkurzają gamonie którzy nie dają ludziom spokojnie żyć

Podjeżdża taki pod okno i wyje, wkręcając na obroty swoją szlifierkę, jakby to miało coś mu pomóc :blink: !OKK

Takim idiotom też powinno się zabierać dowód za przekroczenie decybeli!!! !happybth

A jeszcze te cruisery!!!

Zamiast tłumika zwykła rura słychać takiego na 10 kilometrów i zagłusza rozmowy przez kilka minut

Do tego dołóżmy prędkość od świateł do świateł i cóż najgorsza forma motocyklisty, to kierownicy szlifierek i ci na motocyklach bez tłumika !happybth

kolega wszystko wyjaśnił jego zdanie razy 2

Sam niebawem zacznę jeździć bez prawka A. B mam. Na początku lutego zapisałem się na kurs. Do tej pory jedna godzina jazdy po placu B) . W tym tempie to papiery wyrobię na następny sezon. Masakra :D . Szkoły jazdy biorą kasę, a nie mają możliwości przerobowych B) !OKK !OKK .

Wybrales kiepska szkole, ja w tamtym roku zaczelem z L-ka jedzic jakos w polowie marca, na poczatku kwietnia mialem egzamin a 30 kwietnia odbieralem PJ. Jak czlowiekowi sie chce to zrobi PJ w 1,5 miesiaca.