helmutek76 Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 O namiotach już temat był, jednak brakuje mi wiedzy jaki śpiwór i karimatę sobie dobrać na maxi-sqterowe wypadziki. Poproszę o wasze sugestie, doświadczenia.....
dr.big Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 Wszystko zalezy od ceny . Ile chcesz wydac na mate i czy ma byc samopompujaca? Wiecej -> np. KLIK
misioooo Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 helmutek na co ci takie wygody? Myślisz, że spać będziesz w namiocie na zlocie? Prędzej pod ławeczką jakąś, albo całą noc w tany Osobiście na lato i ciepło moim zdaniem starczy jakiś normalny śpiworek. Karimata... Hmm. Nie używałem nigdy, jakoś na trawie też wygodnie, a namioty mają podłogi chyba?
Bobas Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 Jakość śpiwora na lato nie ma chyba większego znaczenia. A pod tyłek używam materaca samopompującego. To duża wygoda- polecam !!!
wentyl Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 Jakość zawsze ma znaczenie. W tym przypadku jakością będzie wielkość po spakowaniu. Polecam dla bogatych wersję puchową 300g puchu, a dla oszczędnych śpiworki z Decathlonu serii S10 i S15..szczególnie ten drugi.
Sympatycy siemik Opublikowano 24 Marca 2010 Sympatycy Opublikowano 24 Marca 2010 Ja nie miałem problemu z wyborem,kupiłem to na co mnie było stać w danej chwili i jestem jak na razie zadowolony z tego co mam a mianowicie ,karimatki dwie chyba najtańsze jakie mogłem znaleźć w Malborku,włączając w to supermarkety i do tego namiocik do za ok.50 zł. i żyję.Sezon przeżyłem a w tym zobaczymy,zawsze przy sobie ma kasę w "plastiku" !OKK .Słuchaj rad ale kup to na co cię stać,oczywiście wypośrodkuj swoją wiedzę,chęci do możliwości. Pozdrawiam
helmutek76 Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Opublikowano 25 Marca 2010 Dzięki za wszystkie wasze uwagi i sugestie Wentyl czy masz na mysli S10 (na chlodniejsze dni) http://www.decathlon.com.pl/PL/s10-33698227/ czy na cieplejsze dni S15 http://www.decathlon.com.pl/PL/s15-niebieski-17528802/ W tamtym roku jak bylem na pierwszy weekend majowy na mazurach bylo 0oC w nocy... Musze jeszcze sprawdzić optycznie jaka jest gabaryty po zlozeniu A moze po prostu w chlodniejsze noce ubrac sie na "cebulke" ?
Rekomendowane odpowiedzi