Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O namiotach już temat był, jednak brakuje mi wiedzy jaki śpiwór i karimatę sobie dobrać na maxi-sqterowe wypadziki.

Poproszę o wasze sugestie, doświadczenia.....

Opublikowano

Wszystko zalezy od ceny :lol: . Ile chcesz wydac na mate i czy ma byc samopompujaca? Wiecej -> np. KLIK

Opublikowano

helmutek na co ci takie wygody? Myślisz, że spać będziesz w namiocie na zlocie? :lol: Prędzej pod ławeczką jakąś, albo całą noc w tany :)

Osobiście na lato i ciepło moim zdaniem starczy jakiś normalny śpiworek. Karimata... Hmm. Nie używałem nigdy, jakoś na trawie też wygodnie, a namioty mają podłogi chyba?

Opublikowano

Jakość śpiwora na lato nie ma chyba większego znaczenia.

A pod tyłek używam materaca samopompującego.

To duża wygoda- polecam !!!

Opublikowano

Jakość zawsze ma znaczenie. W tym przypadku jakością będzie wielkość po spakowaniu.

Polecam dla bogatych wersję puchową 300g puchu, a dla oszczędnych śpiworki z Decathlonu serii S10 i S15..szczególnie ten drugi.

• Sympatycy
Opublikowano

Ja nie miałem problemu z wyborem,kupiłem to na co mnie było stać w danej chwili i jestem jak na razie zadowolony z tego co mam a mianowicie ,karimatki dwie chyba najtańsze jakie mogłem znaleźć w Malborku,włączając w to supermarkety i do tego namiocik do :lol: za ok.50 zł. i żyję.Sezon przeżyłem a w tym zobaczymy,zawsze przy sobie ma kasę w "plastiku" !OKK .Słuchaj rad ale kup to na co cię stać,oczywiście wypośrodkuj swoją wiedzę,chęci do możliwości.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki za wszystkie wasze uwagi i sugestie

Wentyl czy masz na mysli S10 (na chlodniejsze dni)

http://www.decathlon.com.pl/PL/s10-33698227/

czy na cieplejsze dni S15

http://www.decathlon.com.pl/PL/s15-niebieski-17528802/

W tamtym roku jak bylem na pierwszy weekend majowy na mazurach bylo 0oC w nocy...

Musze jeszcze sprawdzić optycznie jaka jest gabaryty po zlozeniu

A moze po prostu w chlodniejsze noce ubrac sie na "cebulke" ?