helmutek76 Opublikowano 23 Marca 2010 Opublikowano 23 Marca 2010 Witam, W związku z brakiem zainteresowania propozycja zostaje odwołana spływ kajakowy po Pilicy (okolice Nowego Miasta n/Pilica) 22-23 maj 2010 http://www.dworeknadpilica.pl/ Organizacyjnei mogloby wygladac to tak: SOBOTA wyjazd o 9:00 rano (centrum zboru Janki MCDonald przy IKEI'i) dojazd na miejsce 11:00 rozlokowanie sie w pokojach - przejazd na miejsce startu z kajakami 13:00 17-18 - doplycienie do osrodka Ognisko/grill - pifko..... Niedziela 9:00-9:30 sniadanie (szwedzki stół) 10:00 wsiadamy w kajaki 14:00-14:30 punkt finiszowy 15:00 zapakowanie kajakow i powrot na miejsce 16:30 - obiad lub przebieramy sie i wrazamy do W-wy 18:30-19:00 powinnismy byc w Jankach. Dodatkowo jesli mielibysmy ochote mozliwe dowiezienie obiadu na kajaki przez wlasciciela. Dla ekipy powyzej 5 kajakow transport za darmo Jesli beda zainteresowani - mozna udac sie wczesniej na rekonesans punktu noclegowego - w sumie to rzut beretem od Warszawy. Ponieważ osrodek nie jest wielki i liczba kajakow jest ograniczona, chciałbym listę chetnych zamknąć jak najszybicej. Mysle ze wczesniejsza rezerwacja jest potrzebna szczegolnie na lipiec. W sezonie jest duzo chetnych (nie ma takiego osrodka na duza okolice...) W tamtym roku bylem na takim jednodniowym wypadzie - calkowity koszt to 35 zl za kajak jedynke (tak mi sie wylosowalo) 50 zl bylo chyba za dwojke + palifko + prowiant we wlasnym zakresie) Splyw to calkowita natura z dala od komunikacji i cywilizacji - totalna dzicz. Najglebsza woda nie wiem czy byla do pasa. 2 razy zlapala nas ulewa, ale i tak bylo fajnie. Proszę o listę chetnych - helmutek76 + renatka - kmodzele+ córka ps. Tutaj pozwole sobie zrobić ukłon w kierunku chłopaków z Mazur - moze Wy byście jako miejscowi zorganizowali taki weekendowy spływ (wątpie aby piatek sobota i niedziela dało rade) w wyżej zaproponowanych terminach?
kmodzele Opublikowano 26 Marca 2010 Opublikowano 26 Marca 2010 22-23 maja 2010 to termin który mi odpowiada. Ja i moja Córka. Jeśli wyjazd będzie się krystalizował, to na nas można liczyć.
Sympatycy orzech Opublikowano 26 Marca 2010 Sympatycy Opublikowano 26 Marca 2010 Spływ będzie na Burgmanii, oczywiście nie z Nowego Miasta ale zawsze. Ja osobiście spływam zawsze z okolic starego mostu w Białobrzegach do Warki, polecam, Pilica jest piękna.
Klubowicze krzytro Opublikowano 26 Marca 2010 Klubowicze Opublikowano 26 Marca 2010 Spływ będzie na Burgmanii, oczywiście nie z Nowego Miasta ale zawsze.Ja osobiście spływam zawsze z okolic starego mostu w Białobrzegach do Warki, polecam, Pilica jest piękna. A gdzie ty w kajaku tyle wódki chowasz?
helmutek76 Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Opublikowano 26 Marca 2010 Dla bardziej zapalonych mozna czasac splyw w Tomaszowie Mazowieckim , przez Spałę, Nowe Miasto, Tomczyce, Białobrzegi, Warka.... z noclegami w namotach? - totalna dzicz, zero sklepów, ze wsparcia dla plywających - zew natury. :-) @Orzech - to może tym razem zaliczysz dłuższy odcinek - Domaniewice - Górki? Średnia predkość bez wioslowania to 4km/h - a jak wioslujesz to jakies 10 km/h @Krysto: Po zlaczeniu kilku kajakow w tratfe - niezla impreza - czasami 3ba kontrolnie machnac raz czy dwa razy wiosłem bo potrafi obkęcić - Może się przyłączysz - fajna impre wychodzi -)
Sympatycy orzech Opublikowano 26 Marca 2010 Sympatycy Opublikowano 26 Marca 2010 Moje Canoe jeszcze zabarykadowane, kajaków nie lubię.
helmutek76 Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Opublikowano 26 Marca 2010 Jeszcze czasu zostało ...może jednak dasz się namówić?
Sympatycy orzech Opublikowano 26 Marca 2010 Sympatycy Opublikowano 26 Marca 2010 Pogadamy na Jajku, jak dojedziesz
helmutek76 Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Opublikowano 26 Marca 2010 Mam nadzieje, ze do jade, maszyna po wymianie akumulatora przywiozła mnie z pracy do domu.... mam nadzieje, ze dalej tez tak bedzie
Rekomendowane odpowiedzi