Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Burgmaniacy , jak by ktoś jechał od strony Ząbek lub Marek z przyjemnością przechwycę i doprowadzę do celu .

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Sacetti

11

• MARCVS

9

• eMKa

8

• helmutek76

7

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zostal nam juz tydzien na podjecie decyzji i ostatnie przygotowania...

Opublikowano

Po króciutkich konsultacjach pozwólcie, że wprowadzę nieco zamieszania w tym temacie. Zamieszanie spowodowane jest wydarzeniami z dzisiejszego poranka i ich konsekwencjami.

W związku z tym:

1. odwołuję przejazd trasą Bydgoszcz - Toruń - Włocławek - Warszawa;

2. poddaję pod dyskusję zasadność spotkania piknikowego po Mszy na rozpoczęcie Sezonu, w związku z żałobą narodową, którą każdy z nas przeżywa osobiście, a która administracyjnie będzie jeszcze trwał a w sobotę;

3. uczulam na możliwe utrudnienia w związku z tym, że w sobotę możliwe są uroczystości pogrzebowe i co za tym idzie nie wiemy czy Warszawa będzie się nadawała do przejazdu.

Zachęcam do pilnego śledzenia tego wątku, żebyśmy mogli zachować się odpowiednio do zmieniających się warunków.

Opublikowano

Rozumiem , że żadnych zmian w przypadku mszy nie ma .

• Klubowicze
Opublikowano

Przylaczam sie do pytania.

• Sympatycy
Opublikowano

Przylaczam sie do pytania.

Nie ma zmian.

Co więcej, spotkanie po mszy również się

odbędzie, choć już nie tak hucznie.

Ognisko

pzdr

Opublikowano

Zmian co do Mszy nie ma.

Okoliczności jednak mogą jakieś zmiany wymusić (oby nie), stąd prośba o "trzymanie ręki na pulsie". W sobotę będę na pewno w Stolycy, w niedzielę na Jasnej Górze.

• Klubowicze
Opublikowano

Zmian co do Mszy nie ma.

Okoliczności jednak mogą jakieś zmiany wymusić (oby nie), stąd prośba o "trzymanie ręki na pulsie". W sobotę będę na pewno w Stolycy, w niedzielę na Jasnej Górze.

Emka, a będziesz jechał przez Bydgoszcz jak planowałeś? (tzn. wiem, że przejazd trasą męczeństwa odwołany).

U mnie rośnie prawdopodobieństwo, że pojadę jak zaplanowałem - jedynie zła prognoza mnie zatrzyma. W piątek Szczecin-Bydgoszcz, sobota Bydgoszcz-Warszawa i w niedzielę planuję być w Częstochowie (planuję, gdyż jeszcze nie znam swoich możliwości ani możliwości mojego rumaka).

Opublikowano

Jako że msza jest o 15.00 to czy robimy jakiąś ustawkę wcześniej ?

• Sympatycy
Opublikowano

Z tego co można usłyszeć w mediach, uroczystości pogrzebowe są przewidziane na sobotę. Biorąc pod uwagę przyjazd najważniejszych osobistosci z Europy i nie tylko, można przypuszczać, że Warszawa w tym dniu będzie lekko sparaliżowana.

Przyjeżdżający z innych regionów Polski muszą się liczyć z utrudnieniami (objazdami, blokadami) podczs przemieszczania się po ulicach Stolicy.

Opublikowano

W zaleznosci od pogody, sam mysle nad przejechaniem sie do Warki na camping zlotowy...

Opublikowano

Czy osoby planujace udac sie po ognisku do Czestochowy nocuja na miejscu ogniska - czy wracaja do w-wy?

Opublikowano

Termin się zbliża a tu cisza!!! !happybth

Opublikowano

W związku z pojawiającymi się pytaniami i wątpliwościami dotyczącymi naszego spotkania pragnę poinformować, że po wzięciu pod uwagę zmieniających się okoliczności oraz ewentualnych związanych z nimi utrudnień nie podjęto decyzji o zmianach dotyczących miejsca i czasu zaplanowanych wcześniej spotkań. I tak:

Msza rozpocznie się o godzinie 15.00 w kościele św. Stanisława Kostki na Żoliborzu;

po mszy przewidziane jest wspólne ognisko w tym samym miejscu co przed rokiem (Pod Kogutem); nie będzie jedynie zaplanowanej "zabawy przy muzyce" - żałoba narodowa trwa do niedzieli włącznie.

Moje prywatne plany, o których pisałem wcześniej uległy zmianie - po Rozpoczęciu Sezonu Burgmanii ruszam nie na Jasną Górę, a do Krakowa na pogrzeb Prezydenta. Ale o tym będzie jeszcze okazja pogadać gdy się spotkamy.

Opublikowano

Jeśli wierzyć serwisowi http://pogoda.onet.pl w niedziele ma nie padać, więc planuje wypad do Częstochowy.

Jacyś chętni?

• Klubowicze
Opublikowano

Ja będę zaczynał sezon w samotności. Mam ślub na który jestem zaproszony i 17 i 18 mnie nie bedzie trudno. Myślami i duchem bede z wami

• Klubowicze
Opublikowano
Jeśli wierzyć serwisowi http://pogoda.onet.pl w niedziele ma nie padać, więc planuje wypad do Częstochowy.

Jacyś chętni?

Ja planuję przyjechać do Warszawy. A dalszą decyzję podejmę na miejscu - w zależności od mojego stanu i stanu mojego rumaka. Ale chęć jazdy do Częstochowy jest...

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś mógłby opisać miejsce spotkania na rogatkach w Jankach ?

Ja cały czas nie wiem czy będę mógł wziąć udział w spotkaniu (tzn. w mszy bo na ognisko na pewno nie będę miał czasu), ale jeżeli tak to również chciałbym przywitać gości i wspólnie dojechać na Żoliborz.

Opublikowano

Ja bym proponował na parkingu przy stacji benzynowej znajdującej się zaraz po złączeniu Tras Katowickiej i Krakowskiej lub w Mak-fakcu przy IKEI co by podróżnicy z daleka mogli się posilić ......

Opublikowano

Ja słyszałem że w sobotę ma być miasto zamknięte, przynajmniej niektóre ulice ;)

Zetka dziś podawała że z piątku na sobotę będą je już zamykać :P

Jeśli ktoś dostanie w łapy plan ulic które będą zamknięte, to niech opublikuje na łamach tego tematu, żeby nie było niespodzianek !OKK

Pozdrawiam !YES :D

Opublikowano

Portal zw.com.pl podaje m.in taką mapkę (Źródło: www.um.warszawa.pl ):

466488,247966,9.jpg

• Klubowicze
Opublikowano
Ja słyszałem że w sobotę ma być miasto zamknięte, przynajmniej niektóre ulice !OKK

A skąd kolega posiadł taką wiedzę? :D

Opublikowano
Ja słyszałem że w sobotę ma być miasto zamknięte, przynajmniej niektóre ulice !OKK

A skąd kolega posiadł taką wiedzę? :D

Wydaje mi się, że mimo zamkniecia jedynie części Śródmiescia, to zamieszanie w miescie będzie spore. Trzeba będzie mieć oczy dookoła głowy, bedzie mnóstwo przyjezdnych i sporo błądzących z niespodziewanymi manewrami "bo tak nawigacja kazała". Na pocieszenie, w czasie "naszej" mszy i przejazdu na ognisko, nadal będa trwały uroczystości, więc teoretycznie nie powinno być bardzo źle.

Opublikowano

czy zlot w Czestochowie jest odwolany bo nigdzie nie pisza o tym.

• Klubowicze
Opublikowano
czy zlot w Czestochowie jest odwolany bo nigdzie nie pisza o tym.

Gdzieniegdzie piszą...

Na przykład: TUTAJ i TUTAJ :D