Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na zakończenie nie dotarłem... !OKK więc postaram się dojechać na rozpoczęcie 2010 :) grupa ze śląska pojedzie zapewne silna więc powinno się udać (oby Apka była gotowa do tego czasu :) )

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Sacetti

11

• MARCVS

9

• eMKa

8

• Marynarz

7

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Kto nas w Łomiankach przejmie??

Droga trudna i kręta na Żoliborz!! Trafić nie podołamy. :-)

Prosil prosil i wyprosil, (...) :)

Artix, jesteś wielki. :)

Zastanawiam się tylko czy nie przyjechać dzień wcześniej - zawsze trochę więcek (;)) czasu na dojazd i szansa, że się nie spóźnimy ;) !OKK

Sorki za OT.

No cóż widzę, że się spóźniłem za oferowanie pomocy w poruszaniu po Żoliborzu :(

ale tak jak w zeszłym roku zapraszam do siebie na Mickiewicza 55 przed mszą, na małą kawę, a dla bardzo strudzonych znajdzie się miejsce do odświeżenia i wypoczynku ( dla nie obeznanych z miastem mogę wystawić namiary na GPS :) ) a do kościoła to tylko 5 minut drogi piechotką.

Będziemy razem z Młodym Więckiem na was czekać :)

• Klubowicze
Opublikowano

!OKK Postaram się dotrzeć i wraz z Worlanem przywitać tych co dojadą do janek

Opublikowano

Ja się stawiam , tak jak i w zeszłym roku !OKK

Opublikowano

I ja postaram się być.

Pozdrawiam

Mamuśka

• Klubowicze
Opublikowano
Ktoś pamięta namiary? Bo w wielkim mieście nie chciałbym się zgubić  !happybth

52° 16' 5" Polnocna/North 20° 59' 1" Wschodnia/East, wjazd na parking przy ul.Krasińskiego

• Sympatycy
Opublikowano

Rok minął i po raz drugi z przyjemnością postaram się być na mszy i na rozpoczęciu sezonu pozdro dla wszystkich !happybth

• Klubowicze
Opublikowano

Z przyjemnością sie pojawię. Niestety w drodze powrotnej z innej części kraju - więc nie na 200, a 400. eMKa - mam nadzieję, że nie dostanę ekskomuniki.

Opublikowano
(...) nie na 200, a 400. eMKa - mam nadzieję, że nie dostanę ekskomuniki.

Ekskomuniki może nie, ale o pochwałach i medalach zapomnij :(:rolleyes:

• Sympatycy
Opublikowano

Tak jak w zeszłym roku zamówiliśmy ognisko u "Koguta".

Dla przejrzystości zakładam nowy temat w którym pojawi się lista NADUŚ

W imieniu braci Burgmaniackiej chciałem podziękować koledze Przemo84 za propozycję organizacji ogniska na swojej posiadłości. Ustaliliśmy przez telefon że jednak oddamy to w ręce profesjonalistów (zwłaszcza że w zeszłym roku było nas prawie setka).

Opublikowano
temat w którym pojawi się lista  NADUŚ

Przepraszam za OT, ale dłuższą chwilę zastanawiałem się, co to jest "LISTA NADUŚ " :)

I jak już pokapowałem się, co to są NADUSie" :) , to uświadomiłem sobie, jak jesteśmy zachwaszczeni tym klikaniem, google'owaniem itp.

• Sympatycy
Opublikowano

Rozumiem, że w związku z planami ogniskowymi, pooo Mszy znowu (podobnie jak to miało miejsce w zeszłym roku) narobimy zamieszania bardzo grzecznie przejeżdżając przez całą Warszawę dość liczną kolumną :) -ową :) .

Jednym dla przypomnienia innym na zachętę trochę wspomnień z zeszłego roku.

Gość Przemo84
Opublikowano
W imieniu braci Burgmaniackiej chciałem podziękować koledze Przemo84 za propozycję organizacji ogniska na swojej posiadłości. Ustaliliśmy przez telefon że jednak oddamy to w ręce profesjonalistów (zwłaszcza że w zeszłym roku było nas prawie setka).

No wyjasnilismy sobie. Dziekowac nie trzeba bo nie ma za co...

W takim razie na liste sie pisze i bede gosciem a nie gospodarzem.

Wazne aby impreza rozpoczecia sie odbyła. pozdrowienia for all

Opublikowano

Co jak co ale rozpoczęcie i zakończenie to chyba obowiązek. Melduję sie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja sezon zaczynam 10.04.2010 na Wyścigach od giełdy i zakupów ;)

• Klubowicze
Opublikowano

Jestem obecny na 100 % !happybth

Opublikowano

Zgłaszam obecność, tym razem z rodzinką.

Pozdrowienia,

Ransom

Opublikowano

Planuję przybyć w najgorszym przypadku skuterem, ale śnieznym !happybth

Opublikowano

Witam,

Jako poczatkujacy ze mnie maxi-skutero-maniak, który zamierza trochę ruszyć się w teren.... wiec warto zacząć sezon po Bożemu.....

mam nadzieję, że brać burgmanska przyjmie takiego jak ja - mimo, ze nie poruszam się pojazdem tej marki....

Kilka pytań:

1. O której godzinie i dokładnie zamierzacie się spotkać w jankach i którym miejscu - nie znam za dobrze Warszawy i miło będzie wjechać w 'Kolumnie'

2. Czy zamierzacie w niedziele (18.IV) jechać na rozpoczecie sezonu na Jasna Górę?

Odleglosc okolo 210 km i szaczowany czas przejazdu (zumi) 3,5 h

3. Jakie są ustalenia co do miejsca spotkania "po części oficjalnej?"

Gość Przemo84
Opublikowano

Kolego halmutek

1 nie wiem

2 Nie, po Mszy ruszamy na ognisko KLIK

3 Jak wyżej.

Serdecznie zapraszamy.

Opublikowano

Dzięki za wyczerpujące info, i w takim razie do zobaczyska 17IV

• Klubowicze
Opublikowano
Kilka pytań:

1. O której godzinie i dokładnie zamierzacie się spotkać w jankach i którym miejscu - nie znam za dobrze Warszawy i miło będzie wjechać w 'Kolumnie'

2. Czy zamierzacie w niedziele (18.IV) jechać na rozpoczecie sezonu na Jasna Górę?

Odleglosc okolo 210 km i szaczowany czas przejazdu (zumi) 3,5 h

3. Jakie są ustalenia co do miejsca spotkania "po części oficjalnej?"

A ja bym jeszcze przez chwilę pociągnął ten wątek.

Bardzo poważnie przymierzam się do przyjazdu 17.IV na "naszą" mszę i również chciałbym dotrzeć do Częstochowy. Czy ktoś z Was także planuje taki scenariusz? Tzn. wyjechalibyśmy z Warszawy w niedzielę o świcie, aby być w Częstochowie na rozpoczęciu?

I trochę się zgubiłem !scooter . Jaka jest różnica między tą imprezą a tą imprezą? !piwko

Gość Przemo84
Opublikowano
I trochę się zgubiłem sad.gif . Jaka jest różnica między tą imprezą a tą imprezą?

Pierwsza impreza to sonda jaka opcje wybieramy na ognisku.

Druga impreza to temat organizacyjny tzn. kiedy, gdzie i dlaczego.

To tyle w ramach sprostowań.

Z tego co wiem to jest pare osob, które maja taki plan jak Ty wiec napewno dadza tu swoje posty.

A na "nasza" msze serdecznie zapraszamy.

• Klubowicze
Opublikowano

Danke !piwko, jak to się w takich sytuacjach mawiało w moim mieście jeszcze niedawno temu. !scooter

Opublikowano

Pora "podkręcić temperaturę" tematu :lol:.

Zacznę od końca: ja także zamierzam w tym roku uczestniczyć w Zlocie Gwiaździstym, planuję zatem nocleg z soboty na niedzielę w Wawie i rano wyjazd na Jasną Górę. Z tego co czytałem powyżej taki plan ma jeszcze kilku spośród Burgmaniackiej Braci.

Msza zgodnie z planami o godzinie 15.00 u św. Stanisława Kostki, a po niej ognicho i inne uciechy w "koleszków gronie przemiłem" (to tak a'la Grzesiuk !TAZ).

Ale mam jeszcze jeden pomysł do tego wszystkiego - w związku z beatyfikacją ks. Jerzego i gościnną postawą Krzytra, który znów otwiera nam podwoje tej czcigodnej świątyni, przy której spoczywają doczesne szczątki Męczennika. Oto propozycja:

Kto chętny i będzie miał możliwość zapraszam do przejazdu tą trasą, która stała się Drogą Męczeństwa Księdza Jerzego - Bydgoszcz, Górsk, Toruń, Włocławek. Z Włocławka na Warszawę - prosto na mszę o 15.00.

Długość trasy ok. 270 km. Postoje w Górsku, Toruniu (pod hotelem "Kosmos") i na tamie we Włocławku.

Czas przejazdu (z postojami) ok. 6 godzin.

Wyjazd spod kościoła Świętych Polskich Braci Męczenników w Bydgoszczy w sobotę ok. 8.00.

Rozmawiałem z księdzem z Bydgoszczy - najprawdopodobniej będzie możliwość przenocowania z piątku na sobotę w prostych harcerskich warunkach !tut : kawałek podłogi pod dachem, węzeł sanitarny.

Mam bardzo ważne pytanie: czy są chętni do wzięcia udziału w tym przejeździe? (oczywiście oprócz mnie :(). Gdy będę znał szacunkowo wielkość grupy będę mógł "dograć" temat noclegu. Co do kosztów - myślę, że obędzie się bez "cennika", nie rozmawiałem na ten temat.

Czekam za odzew. Zapraszam do pomocnej w sondowaniu sondy: NADUŚ TUTAJ !w00t.