Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Uwaga !!! Nowy Konkurs *Yamaha Morphous* w Klubie

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano
Można teraz przez chwilę poważnie?

Czy Morfus ma wyraźnie pojemniejszy bagażnik podkanapowy niż inne tej klasy pojazdy (Burgman dajmy na to 400, albo Majesty dajmy na to 400)?

Rozumiem, że jest oryginalniejszy i ładniejszy (kwestia gustu) - ale czy też praktyczniejszy? (pomijam ciut większy kłopot z seriwsem z racji nietypowości)

Wejdzie tam dużo więcej gratów niż 2 kaski?

Po pierwsze na zdjęciach na początku tego tematu widać przestrzeń bagażową i wielu wywnioskowało z nich to o co Ty pytasz.

Ale Ok ... Orzech Cię oświecił.

Po drugie skuter na zdjęciach wygląda na dużo większy niż jest w rzeczywistości a najbardziej szokuje jego mała wysokość. Trudno w tak niskim skuterze zmieścić duży schowek.

To czemu ten pojazd jest taaaaki długaaaaśny? Co tam w nim jest oprócz uroku osobistego?

Steropian !scooter

Opublikowano

Wcale nie ma zdjęć z przestrzenią bagażową. Są tylko 3 fotki Helixa.

Opublikowano

Wystarczy poświęcić 2 minuty i 57 sekund na prezentację jaką zprezentował nam Mariusz w 15 poście tego tematu i wszystko będzie wiadome odnośnie części bagażowej i innych zagadnień :lol:

Opublikowano

No dobra. NIeuwaznie patrzyłem> Zdjęcia - myślałem, ze to zdjecia Helixa. Nei zauwazyłem nazwy na tylnym błotniku. W filmiku rzeczywiście też widać obie :"pokrywy" bagaznika w pracy. Ale dalej słabo widzę i rpszę oi potwierdzenie:

pod kanapą w miejscu pod kierowca mieści sie kask, w płaskim miejscu - nei wiem, może tekturowa teczka z dokumentami? I pod siedzeniem pasażera jest druga głębsza wnęka - ale tam kask nie wejdzie? W tylnym bagazniku wchodzi drugi kask.

Czyli mamy miejsce na dwa kaski i trochę gratów.

Dziękuję za podanie mi na widelcu. 4 nocne zmiany po kolei robią w mózgu swoje..

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Na tej "trochę nie tego" stronie stoi, że Olsztyn + 2 numery tel. Więcej kontaktów brak. ;)

Opublikowano

Gdzie ja mam oczy ;) ? Spoko, zmylilo mnie, ze nie ma zadnego adresu firmy, tylko te dwa numery na komorki...

Opublikowano

Bigu nie chcę być złośliwy, ale powoli zaczynam się cieszyć, że przeważnie śmigasz u zachodnich sąsiadów. ;)

Opublikowano
Bigu nie chcę być złośliwy, ale powoli zaczynam się cieszyć, że przeważnie śmigasz u zachodnich sąsiadów.  ;)

Spoko. Nie chce byc zlosliwy, ale "bigu" to tylko dla dobrych znajomych wzwyz.

Wracajac do tematu, czy jest moze jeszcze jakas firma dorabiajaca szyby na zamowienie?

• Administrator
Opublikowano

Tu jakaś firma walczy z poliwęglanem i plexą: NIEDUŚ ;)

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Jako, że akurat walczę z testem Morphousa (możliwe, że przed zlotem pojawi się na stronie) to znalazłem kilka ciekawostek i wariacji na temat Morphousa.

M.in coś takiego:

img197.jpg

img198.jpg

img199.jpg

img202.jpg

img203.jpg

No i jeszcze linka do katalogu z extrasami: NIEDUŚ 1! . . . NIEDUŚ 2! . . . NIEDUŚ 3!

Morphi po whole'y kit' cie

iknewmaxam.jpg

• Sympatycy
Opublikowano

Faktycznie wygląda to na "wariację" (ten czarny) !happybth

Ja bym TO nazwał Morphous Kombi :lol:

pzdr

Opublikowano

:lol: Świetne!!!

Przód (ten malowany na czarno) na "może być", za to tył... bomba!

Czad! !happybth

Opublikowano

Nie podoba mi się ten tył. Jak na niego patrzę to na myśl mi przychodzi......karawan.

Opublikowano

Ogólnie to Ten sprzęt nie jest w moim guście ale to bez znaczenia. Mimo to uważam, że tył czarnego jest tragiczny i za długi. Choć z punktu widzenia tuningu i zbajerowania sprzętu to robi wrażenie.

Opublikowano

Również mam mieszane uczucia co do wyglądu tego sprzętu. Wyżej pokazana wersja biała jest całkiem, całkiem, a wersja czarna kojarzy mi się ze skrzyżowaniem skutera z "bobslejem" :).

• Administrator
Opublikowano

Dla mnie Morphous jest wywalony w kosmos (czyt. piękny) ale umówmy się, że ja w tych tematach jestem mocno wypaczony :P

No dobra, to jedziemy teraz na ostro... foto z tegorocznego zlotu Low & Looooong' ów :)

d0088299_12121720.jpg

200910%2F24%2F99%2Fd0088299_10395914.jpg

d0088299_128878.jpg

d0088299_12181637.jpg

d0088299_828012.jpg

d0088299_12183332.jpg

d0088299_12593945.jpg

d0088299_1259585.jpg

Opublikowano

Pierwszy jest ok, a na trzecim zdjęciu to chyba są skutery wodne z kółkami. Płaskie tak bardzo, że niedługo zostaną sprowadzone do rangi latającego dywanu. :)

Opublikowano

NIe znałem wcześniej Morphousów...

Kapitalne cudaki :P

Mariusz,

będzie można zobaczyć Twój egzemplarz na żywo podczas burgmani?

(to prośba nie tylko w moim imieniu)

:)

Opublikowano

Co by nie gadać na temat czy się podoba czy nie to widać wielką dbałość o jakość wykonania tuningu :) Mimo, że oczka skośne mają :P Obniżanie i podnoszenie do jazdy do łatwych nie należy ( znam się na pneumatyce i hydraulice z racji zawodu ). Fajna sprawa. Z tego względu brawo za pomysły i koncepcję choć trochę zatraca się ta wyjątkowość przy takiej wielości.

Opublikowano

te kapcie w bagazniku robia wrazenie :)

Opublikowano

Zauważcie, że Japońce są i tak niscy a te ich LowLongi to prawie jak deskorolki.

No i to mistrzostwo w umieszczaniu tablic rejestracyjnych :) Nawet fotoradar łapiący od tyłu tego nie wychwyci.

Opublikowano

Kapitalne cudaki  :lol:

Mariusz,

:D

Oczywiscie, ze bedzie mozna !piwko .

• Sympatycy
Opublikowano

Kapitalne cudaki  ;)

Mariusz,

:)

Oczywiscie, ze bedzie mozna !OKK .

Bo powinieneś Robert zrobić sobie nowy awatar dla ułatwienia innym :)

Coś w stylu Mariuszowego, z jednej strony Morphous z drugiej GP800... :(

pzdr