Sympatycy Kisiel Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Można teraz przez chwilę poważnie?Czy Morfus ma wyraźnie pojemniejszy bagażnik podkanapowy niż inne tej klasy pojazdy (Burgman dajmy na to 400, albo Majesty dajmy na to 400)? Rozumiem, że jest oryginalniejszy i ładniejszy (kwestia gustu) - ale czy też praktyczniejszy? (pomijam ciut większy kłopot z seriwsem z racji nietypowości) Wejdzie tam dużo więcej gratów niż 2 kaski? Po pierwsze na zdjęciach na początku tego tematu widać przestrzeń bagażową i wielu wywnioskowało z nich to o co Ty pytasz. Ale Ok ... Orzech Cię oświecił. Po drugie skuter na zdjęciach wygląda na dużo większy niż jest w rzeczywistości a najbardziej szokuje jego mała wysokość. Trudno w tak niskim skuterze zmieścić duży schowek. To czemu ten pojazd jest taaaaki długaaaaśny? Co tam w nim jest oprócz uroku osobistego? Steropian !scooter
kmodzele Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Wcale nie ma zdjęć z przestrzenią bagażową. Są tylko 3 fotki Helixa.
damianibeata Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Wystarczy poświęcić 2 minuty i 57 sekund na prezentację jaką zprezentował nam Mariusz w 15 poście tego tematu i wszystko będzie wiadome odnośnie części bagażowej i innych zagadnień
kmodzele Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 No dobra. NIeuwaznie patrzyłem> Zdjęcia - myślałem, ze to zdjecia Helixa. Nei zauwazyłem nazwy na tylnym błotniku. W filmiku rzeczywiście też widać obie :"pokrywy" bagaznika w pracy. Ale dalej słabo widzę i rpszę oi potwierdzenie: pod kanapą w miejscu pod kierowca mieści sie kask, w płaskim miejscu - nei wiem, może tekturowa teczka z dokumentami? I pod siedzeniem pasażera jest druga głębsza wnęka - ale tam kask nie wejdzie? W tylnym bagazniku wchodzi drugi kask. Czyli mamy miejsce na dwa kaski i trochę gratów. Dziękuję za podanie mi na widelcu. 4 nocne zmiany po kolei robią w mózgu swoje..
dr.big Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 (...)ewentualnie spróbować można kontaktu z MGG:http://www.mgg.com.pl/index.php?option=com_contact&Itemid=3 Z jakiego miasta oni sa, bo ta ich strona taka troche nie tego ? PS. Jest to jedyna firma zajmujaca sie szybami do 2oo?
@lex Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Na tej "trochę nie tego" stronie stoi, że Olsztyn + 2 numery tel. Więcej kontaktów brak.
dr.big Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Gdzie ja mam oczy ? Spoko, zmylilo mnie, ze nie ma zadnego adresu firmy, tylko te dwa numery na komorki...
@lex Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Bigu nie chcę być złośliwy, ale powoli zaczynam się cieszyć, że przeważnie śmigasz u zachodnich sąsiadów.
dr.big Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Bigu nie chcę być złośliwy, ale powoli zaczynam się cieszyć, że przeważnie śmigasz u zachodnich sąsiadów. Spoko. Nie chce byc zlosliwy, ale "bigu" to tylko dla dobrych znajomych wzwyz. Wracajac do tematu, czy jest moze jeszcze jakas firma dorabiajaca szyby na zamowienie?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 7 Maja 2010 Administrator Opublikowano 7 Maja 2010 Tu jakaś firma walczy z poliwęglanem i plexą: NIEDUŚ
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 20 Maja 2010 Administrator Opublikowano 20 Maja 2010 Jako, że akurat walczę z testem Morphousa (możliwe, że przed zlotem pojawi się na stronie) to znalazłem kilka ciekawostek i wariacji na temat Morphousa. M.in coś takiego: No i jeszcze linka do katalogu z extrasami: NIEDUŚ 1! . . . NIEDUŚ 2! . . . NIEDUŚ 3! Morphi po whole'y kit' cie
Sympatycy szorstki Opublikowano 20 Maja 2010 Sympatycy Opublikowano 20 Maja 2010 Faktycznie wygląda to na "wariację" (ten czarny) !happybth Ja bym TO nazwał Morphous Kombi pzdr
Marcino1 Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Świetne!!! Przód (ten malowany na czarno) na "może być", za to tył... bomba! Czad! !happybth
KAZI Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Nie podoba mi się ten tył. Jak na niego patrzę to na myśl mi przychodzi......karawan.
LWfilip Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Ogólnie to Ten sprzęt nie jest w moim guście ale to bez znaczenia. Mimo to uważam, że tył czarnego jest tragiczny i za długi. Choć z punktu widzenia tuningu i zbajerowania sprzętu to robi wrażenie.
magart Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Również mam mieszane uczucia co do wyglądu tego sprzętu. Wyżej pokazana wersja biała jest całkiem, całkiem, a wersja czarna kojarzy mi się ze skrzyżowaniem skutera z "bobslejem" .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 20 Maja 2010 Administrator Opublikowano 20 Maja 2010 Dla mnie Morphous jest wywalony w kosmos (czyt. piękny) ale umówmy się, że ja w tych tematach jestem mocno wypaczony No dobra, to jedziemy teraz na ostro... foto z tegorocznego zlotu Low & Looooong' ów
KAZI Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Pierwszy jest ok, a na trzecim zdjęciu to chyba są skutery wodne z kółkami. Płaskie tak bardzo, że niedługo zostaną sprowadzone do rangi latającego dywanu.
Marcino1 Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 NIe znałem wcześniej Morphousów... Kapitalne cudaki Mariusz, będzie można zobaczyć Twój egzemplarz na żywo podczas burgmani? (to prośba nie tylko w moim imieniu)
LWfilip Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Co by nie gadać na temat czy się podoba czy nie to widać wielką dbałość o jakość wykonania tuningu Mimo, że oczka skośne mają Obniżanie i podnoszenie do jazdy do łatwych nie należy ( znam się na pneumatyce i hydraulice z racji zawodu ). Fajna sprawa. Z tego względu brawo za pomysły i koncepcję choć trochę zatraca się ta wyjątkowość przy takiej wielości.
GrzechoCnik Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Zauważcie, że Japońce są i tak niscy a te ich LowLongi to prawie jak deskorolki. No i to mistrzostwo w umieszczaniu tablic rejestracyjnych Nawet fotoradar łapiący od tyłu tego nie wychwyci.
dr.big Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 NIe znałem wcześniej Morphousów...Kapitalne cudaki Mariusz, będzie można zobaczyć Twój egzemplarz na żywo podczas burgmani? (to prośba nie tylko w moim imieniu) Oczywiscie, ze bedzie mozna !piwko .
Sympatycy szorstki Opublikowano 21 Maja 2010 Sympatycy Opublikowano 21 Maja 2010 NIe znałem wcześniej Morphousów...Kapitalne cudaki Mariusz, będzie można zobaczyć Twój egzemplarz na żywo podczas burgmani? (to prośba nie tylko w moim imieniu) Oczywiscie, ze bedzie mozna !OKK . Bo powinieneś Robert zrobić sobie nowy awatar dla ułatwienia innym Coś w stylu Mariuszowego, z jednej strony Morphous z drugiej GP800... pzdr
Rekomendowane odpowiedzi