Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Uwaga !!! Nowy Konkurs *Yamaha Morphous* w Klubie

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

A jeżeli już skuter w roli głównej, to tu jest taki jeden: ;)

IMG_0204.JPG

Oczywiście pierwszy z prawej ;):)

Opublikowano

Oczywiście .... pierwszy z lewej ;)

Opublikowano

O , to juz widze, gdzie podzial sie BlackMax nad ktorym sie zastanawialem ;) ...

Opublikowano
O , to juz widze, gdzie podzial sie BlackMax nad ktorym sie zastanawialem ;) ...

nie, nie Big'u to nie ten ;)

• Sympatycy
Opublikowano

UWAGA

W związku z niepochlebnymi opiniami na temat kultury osobistej - a zwłaszcza czystości - Morfiego postanowiłem w imieniu właściciela ogarnąć rzeczonego (nie wiem czy tak się pisze ale jakby co Zołza mnie poprawi :rolleyes: )

Proszzzz :

morficzysty120100324.JPG

morficzysty220100324.JPG

morficzysty320100324.JPG

morficzysty420100324.JPG

morficzysty520100324.JPG

morficzysty620100324.JPG

• Sympatycy
Opublikowano

No piękne cacko ! Późne rokokoko :lol:

Brawo.

Szkoda tylko, że gabaryty tablicy rejestracyjnej się nie zmienią :)

Powiedziałbym, że nieco zdominowała ona tył tej pięknej maszyny.

pzdr

Opublikowano
(...)Szkoda tylko, że gabaryty tablicy rejestracyjnej się nie zmienią  :)

(...)

Oj chyba sie zmienia :) ...

Kislu, nareszcie cos zamiast waleriany :) , piekny jest i mam nadzieje ze juz w ten weekend :lol: ...

Opublikowano

To już wiem gdzie podjechać na pucowanie mojej Majki :lol::):)

nie myślałeś o zmianie zawodu ?? wyszło po prostu :)

Opublikowano

Już myślałem, że mój Atlantic ma dużą kanapę, ale widzę, że przy Tym sprzęcie wygląda jak taboret.Nigdy nie miałem okazji do porównań, może kiedyś będzie mi to dane. Słuszny sprzęt. Widać, że nie tuzinkowy.

• Administrator
Opublikowano

No i stało się... szczęśliwy "Morphous fahrer", po długim wyczekiwaniu dosiadł wreszcie swojej maszyny :) . Jego szczęście aż rozdzierało serce :)

zdjcie0058l.jpg

zdjcie0051n.jpg

Oczywiście nie obyło się bez delikatnej polerki dla poprawy ogólnej prezencji :)

zdjcie0109r.jpg

zdjcie0102o.jpg

Opublikowano

Pięknie się prezentuje :)

A kierowca z wrażenia nawet szyby w kasku nie podniósł, no chyba, że taki przeciąg w Kisielowym garażu :)

Opublikowano

Po przejazdce u Kisla doszedlem do wniosku, ze jednak chyba bede zakladal troche wieksza i najlepiej "przydymiona" szybe :blink: .

I tu prosba, moze ktos z Was cos widzial w Europie, bo sprowadzac szyby z USA, kiedy koszty przesylki sa wyzsze od kosztow samej szyby, nie mam zamiaru :P ...

Moze cos blizej :( ?

Opublikowano

Zgłaszam się po dłuższej nieobecności na Burgmanii i gratuluję zakupu Morphousa vel Maxama. W końcu Yamaha to Yamaha. :P

• Sympatycy
Opublikowano
dr.big kask załóż, a nie "czepek pływacki"  :)

O rzeszty .... doniesiono mi że ktoś tu obraża mój kask w wersji cabrio :):). Pojedź do Chorwacji z fullfacem to się przeprosisz z Jetem :P:)

Widzisz Bigu :) człowiek od serca wyciąga nowiutki kask z pudełka cobyś się mógł karnąć, a tu nagle co ? ....... czepek pływacki.

Dobra już się wypłakałem :)

Opublikowano
Widzisz Bigu :P człowiek od serca wyciąga nowiutki kask z pudełka cobyś się mógł karnąć, a tu nagle co ? ....... czepek pływacki.

Dobra już się wypłakałem :)

No ale do twarzy Big'u ci w tym czepku :)

Opublikowano

Jaki czepek??? Porzadny kask, "czepek" to byl ten wczesniejszy z plomieniami :P ...

Marynarzu, wiadomo przeciez :):) ...

Opublikowano

Ok, ok porządny kask przez duże "Pe" :) , a waruny mamy w tym roku iście chorwackie :) . Nie no kurcze tak się człowiek na Morphusa zapatrzy, że się dowcip wyostrza :P:):) . No i te słoneczko za oknem piękne.

• Administrator
Opublikowano
Jaki czepek??? Porzadny kask, "czepek" to byl ten wczesniejszy z plomieniami :P ...

Zaraz, zaraz... czy rozmawiamy o tej "czapce" w wersji flames of love? :)

zdjcie0040l.jpg

Orzeszek na główie (sorry Orzech :) ), brak szyby w Morphim i komary na zębach gwarantowane :)

Opublikowano

Flames of destruction :P:):):):)

Opublikowano

Aaaaaaaa odpadłem :P .

Opublikowano
Pojedź do Chorwacji z fullfacem to się przeprosisz z Jetem :):)

W Chorwacji nie byłem, ale za to kilkakrotnie byłem w Tajlandii i w tym roku specjalnie zabrałem z Polski starego, integralnego Uveksa, mimo iż te otwarte kaski z wypożyczalni mają lepszą wentylację. I dobrze mi się w nim jeździło przy temperaturach oscylujących w okolicach 30 °C w styczniu i lutym.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Można teraz przez chwilę poważnie?

Czy Morfus ma wyraźnie pojemniejszy bagażnik podkanapowy niż inne tej klasy pojazdy (Burgman dajmy na to 400, albo Majesty dajmy na to 400)?

Rozumiem, że jest oryginalniejszy i ładniejszy (kwestia gustu) - ale czy też praktyczniejszy? (pomijam ciut większy kłopot z seriwsem z racji nietypowości)

Wejdzie tam dużo więcej gratów niż 2 kaski?

• Sympatycy
Opublikowano
Wejdzie tam dużo więcej gratów niż 2 kaski?

Tam wejdzie jeden kask i palmtop, no może jeszcze pokrowiec na palmtopa !scooter

Opublikowano

To czemu ten pojazd jest taaaaki długaaaaśny? Co tam w nim jest oprócz uroku osobistego?