Artemis Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 Piękny... !happybth Ciekawe czy takie sztuki z biegiem lat będą zyskiwały na wartości? !happybth
dr.big Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 Nie wiem , na razie w sezonie bede staral sie "dobrze wypierdziec" kanape i mam nadzieje, ze przyniesie to oczywiscie "znaczne i wymierne" zyski przy sprzedazy ... Zobacze jak sie nim jezdzi, ale nie jest wykluczone, ze zostanie ze mna na dluuuzej ... PS2. Kurcze i bede jezdzil skuterem z "zarzacymi sie" kierunkami !happybth WOW !happybth Bigu ja również tobie gratuluję udanego zakupu !scooter , bo zawsze największą frajdę sprawia jeżdżenie nie tuzinkową maszynką. Jeżeli chodzi o te kierunkowskazy to się nie martw Worlan specjalista od przeróbek elektrycznych na pewno już coś wymyśli, albo już wymyślił i ten błąd poprawił Sorki za posta pod postem, po odpowiedzi w temacie je polacze... Wlasnie Grzesiu, nie daloby sie zrobic jakiegos ukrytego przelacznika, tak aby te jarzace sie kierunki zapalac i gasic w miare potrzeby? Gadalem z Mareczkiem i mowil mi, ze teraz podobno sa juz one w PL zabronione ...
dr.big Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Spoko, nie o to mi chodzi ... Nie bede sie "uzeral" z Policja o takie drobnostki, bo szkoda czasu i nerwow ... Nie zamierzam tez jezdzic z wlaczonymi kierunkami, bo i po co? Chodzi mi o zachowanie tej funkcji na zlot lub jakies spotkania skuterowe lub ... dla nastepnego wlasciciela, ktoremu to sie moze podobac ... Edit: ja sam wole, zeby sie nie swiecily ...
Geni Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Żarówki w oryginale masz zapewne dwuwłóknowe. Sprawa może być bardzo prosta, bo na stałe można przecież odciąć zasilanie, albo zamienić żarówki na jednowłóknowe. Możliwe też, że jak ECU ma jakąś funkcję diagnostyki, to będzie beczało, że żarówka się przepaliła. Nie wiem, jak będzie w tej konkretnej, skądinąd ładniutkiej maszynce.
Sympatycy Kisiel Opublikowano 8 Marca 2010 Sympatycy Opublikowano 8 Marca 2010 Niestety d--a blada. Żarówki są jednowłóknowe i podawane jest na nie napięcie ( o właśnie jakie napięcie - zaraz pomierzę) o niższej wartości w stanie spoczynku a o wyższej wartości podczas pracy kierunku. Można to załatwić elektronicznie jakąś diodą Zenera albo, jeżeli napięcie spoczynkowe jest niskie to po prostu przekaźnikiem. Z diodą Zenera może być problem mocy EDIT: Tfu Tfu odszczekuje; są dwuwłóknowe i już światła w Morphousie są europejskie. Bigu dolicz piątkę za prawą stronę i piętnaście za lewą (trza było wybebeszać kierunek) Na zdjęcie można nadusić - będzie niespodzianka - wyskoczy ptaszek
Sympatycy Worlan Opublikowano 8 Marca 2010 Sympatycy Opublikowano 8 Marca 2010 Wlasnie Grzesiu, nie daloby sie zrobic jakiegos ukrytego przelacznika, tak aby te jarzace sie kierunki zapalac i gasic w miare potrzeby? Bigu, Twój skuter jest w najlepszym serwisie na Mazowszu. Już tam wszystko zrobią jak należy i zgodnie z życzeniem właściciela. Nawet jakbym chciał coś pomóc, to nie dopuszczą. Ja się dopiero zastanawiałem, a tu już fotki z euro kierunkami.
Sympatycy Kisiel Opublikowano 8 Marca 2010 Sympatycy Opublikowano 8 Marca 2010 Tak przy okazji znalazłem całkiem fajny i krótki filmik z prywatną prezentacją Morfiego takiego jak "nasz" klubowy. Polecam http://www.youtube.com/watch?v=6J3zRCBuSS8
Klubowicze valdi Opublikowano 8 Marca 2010 Klubowicze Opublikowano 8 Marca 2010 Filmik ok.kamerzysta niezdara
Lucjan73 Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Przeglądałem net i znalazłem coś takiego >>>MORPHUS<<<
mak Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Przeglądałem net i znalazłem coś takiego >>>MORPHUS<<< No co Ty - ten jest ZUPEŁNIE INNY!
dr.big Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Oczywiscie ze to ten ... wielkiego wyboru tu nie ma .
Sympatycy Worlan Opublikowano 9 Marca 2010 Sympatycy Opublikowano 9 Marca 2010 Wreszcie i ja miałem okazję "pomacać" Morphousa. Długie to, jak autobus przegubowy. Ale siedzi się bardzo wygodnie i wygląda na to, że podróżowanie na tym "jamniku" będzie sprawiało wiele radochy. Bardzo mi się podoba patent dodatkowego wyłącznika oświetlenia kufra. Po co ma się świecić, jak nie ma takiej potrzeby. Chyba coś takiego zastosuję w T-maxie . Doszliśmy z Kiślem do wniosku, że nieważne na kogo będzie zarejestrowany. Morphous jest KLUBOWY i basta. !YES Czy mogę założyć sondę na temat przyjęcia go na członka klubu ??
dr.big Opublikowano 9 Marca 2010 Opublikowano 9 Marca 2010 Po wplaceniu odpowiedniej kwoty na moje konto, moge jezdzic nawet klubowym !YES ... Nie mam nic przeciwko ...
Sympatycy Kisiel Opublikowano 11 Marca 2010 Sympatycy Opublikowano 11 Marca 2010 Dobra, lekko się ociepliło (z naciskiem na lekko !happybth ) i postanowiłem wyjechać i sprawdzić co to łono sobą reprezentuje. Zdanie wyrobione mam ale ze względu na właściciela nie wyrażę go jako pierwszy Oto dowód (przepraszam za jakość - telefon )
Klubowicze valdi Opublikowano 11 Marca 2010 Klubowicze Opublikowano 11 Marca 2010 A prawa autorskie do tego filmiku? !happybth
Sympatycy Kisiel Opublikowano 12 Marca 2010 Sympatycy Opublikowano 12 Marca 2010 Mylisz prawa autorskie z gażą dla Gwiazdy. Prawa autorskie są moje
dr.big Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Marcinie, GWIAZDA jest tu bezsprzecznie Yamaha ...
Geni Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Ja to myślę, że mając Morphousa/Maxama dr.big powinien wykonać nastepny krok. Zaadoptować 17-letnią japoneczkę .
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 12 Marca 2010 Sympatycy Opublikowano 12 Marca 2010 Ojoj długa ta parówka . Poprosimy o filmik w lepszej jakości niż 128x76 pixeli.
rudy_56 Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 Podłącze się pod temat. Szanse na własną parówke coraz większe. Maja gotowa do drogi.
Sympatycy Worlan Opublikowano 20 Marca 2010 Sympatycy Opublikowano 20 Marca 2010 No to gratulacje, i mam nadzieję, ze Twoja parówa będzie w lepszym stanie niż ta Bigowa.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 20 Marca 2010 Administrator Opublikowano 20 Marca 2010 Podłącze się pod temat.Szanse na własną parówke coraz większe. Maja gotowa do drogi. Kurcze, coś dziwna ta parówka... z taką wysoką szybą? Dawaj rudy jakieś szczegóły!
Rekomendowane odpowiedzi