Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Uwaga !!! Nowy Konkurs *Yamaha Morphous* w Klubie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piękny... !happybth Ciekawe czy takie sztuki z biegiem lat będą zyskiwały na wartości? !happybth

Opublikowano

Nie wiem :D , na razie w sezonie bede staral sie "dobrze wypierdziec" kanape i mam nadzieje, ze przyniesie to oczywiscie ;) "znaczne i wymierne" zyski przy sprzedazy ;)  :P  ;) ... Zobacze jak sie nim jezdzi, ale nie jest wykluczone, ze zostanie ze mna na dluuuzej whist ...

PS2. Kurcze i bede jezdzil skuterem z "zarzacymi sie" kierunkami !happybth  WOW !happybth

Bigu ja również tobie gratuluję udanego zakupu !scooter , bo zawsze największą frajdę sprawia jeżdżenie nie tuzinkową maszynką.

Jeżeli chodzi o te kierunkowskazy to się nie martw Worlan specjalista od przeróbek elektrycznych na pewno już coś wymyśli, albo już wymyślił i ten błąd poprawił whist

Sorki za posta pod postem, po odpowiedzi w temacie je polacze...

Wlasnie Grzesiu, nie daloby sie zrobic jakiegos ukrytego przelacznika, tak aby te jarzace sie kierunki zapalac i gasic w miare potrzeby?

Gadalem z Mareczkiem i mowil mi, ze teraz podobno sa juz one w PL zabronione :lol: ...

Opublikowano

Niby są, ale nas nie dagoniat !YES .

Opublikowano

Spoko, nie o to mi chodzi :) ...

Nie bede sie "uzeral" z Policja o takie drobnostki, bo szkoda czasu i nerwow :) ...

Nie zamierzam tez jezdzic z wlaczonymi kierunkami, bo i po co? Chodzi mi o zachowanie tej funkcji na zlot lub jakies spotkania skuterowe lub ... dla nastepnego wlasciciela, ktoremu to sie moze podobac :) ...

Edit: ja sam wole, zeby sie nie swiecily :) ...

Opublikowano

Żarówki w oryginale masz zapewne dwuwłóknowe.

Sprawa może być bardzo prosta, bo na stałe można przecież odciąć zasilanie, albo zamienić żarówki na jednowłóknowe.

Możliwe też, że jak ECU ma jakąś funkcję diagnostyki, to będzie beczało, że żarówka się przepaliła.

Nie wiem, jak będzie w tej konkretnej, skądinąd ładniutkiej maszynce.

• Sympatycy
Opublikowano

Niestety d--a blada. Żarówki są jednowłóknowe i podawane jest na nie napięcie ( o właśnie jakie napięcie - zaraz pomierzę) o niższej wartości w stanie spoczynku a o wyższej wartości podczas pracy kierunku. Można to załatwić elektronicznie jakąś diodą Zenera albo, jeżeli napięcie spoczynkowe jest niskie to po prostu przekaźnikiem.

Z diodą Zenera może być problem mocy :):)

EDIT:

Tfu Tfu odszczekuje; są dwuwłóknowe i już światła w Morphousie są europejskie. Bigu dolicz piątkę za prawą stronę i piętnaście za lewą (trza było wybebeszać kierunek)

DSC03132.JPG

Na zdjęcie można nadusić - będzie niespodzianka - wyskoczy ptaszek :)

• Sympatycy
Opublikowano

Wlasnie Grzesiu, nie daloby sie zrobic jakiegos ukrytego przelacznika, tak aby te jarzace sie kierunki zapalac i gasic w miare potrzeby?

Bigu, Twój skuter jest w najlepszym serwisie na Mazowszu. Już tam wszystko zrobią jak należy i zgodnie z życzeniem właściciela.

Nawet jakbym chciał coś pomóc, to nie dopuszczą. :):)

Ja się dopiero zastanawiałem, a tu już fotki z euro kierunkami. :):)

• Sympatycy
Opublikowano

Tak przy okazji znalazłem całkiem fajny i krótki filmik z prywatną prezentacją Morfiego takiego jak "nasz" klubowy. Polecam

http://www.youtube.com/watch?v=6J3zRCBuSS8

• Klubowicze
Opublikowano

Filmik ok.kamerzysta niezdara :)

Opublikowano

Przeglądałem net i znalazłem coś takiego >>>MORPHUS<<<

Opublikowano
Przeglądałem net i znalazłem coś takiego >>>MORPHUS<<<

No co Ty - ten jest ZUPEŁNIE INNY! :D

Opublikowano

Oczywiscie ze to ten :D ... wielkiego wyboru tu nie ma ;) .

• Klubowicze
Opublikowano

Ach te skośne oczy :D

• Sympatycy
Opublikowano

Wreszcie i ja miałem okazję "pomacać" Morphousa. Długie to, jak autobus przegubowy. :lol: Ale siedzi się bardzo wygodnie i wygląda na to, że podróżowanie na tym "jamniku" będzie sprawiało wiele radochy. Bardzo mi się podoba patent dodatkowego wyłącznika oświetlenia kufra. Po co ma się świecić, jak nie ma takiej potrzeby. Chyba coś takiego zastosuję w T-maxie :lol: .

Doszliśmy z Kiślem do wniosku, że nieważne na kogo będzie zarejestrowany. Morphous jest KLUBOWY i basta. B) !YES Czy mogę założyć sondę na temat przyjęcia go na członka klubu ?? ;)<_<

Opublikowano

Po wplaceniu odpowiedniej kwoty na moje konto, moge jezdzic nawet klubowym !YES ... Nie mam nic przeciwko <_< ...

• Sympatycy
Opublikowano

Dobra, lekko się ociepliło (z naciskiem na lekko !happybth ) i postanowiłem wyjechać i sprawdzić co to łono sobą reprezentuje. Zdanie wyrobione mam ale ze względu na właściciela nie wyrażę go jako pierwszy :)

Oto dowód (przepraszam za jakość - telefon :) )

• Klubowicze
Opublikowano

A prawa autorskie do tego filmiku? !happybth

• Sympatycy
Opublikowano

Mylisz prawa autorskie z gażą dla Gwiazdy. Prawa autorskie są moje :D

Opublikowano

Marcinie, GWIAZDA jest tu bezsprzecznie Yamaha ;):):D ...

Opublikowano

Ja to myślę, że mając Morphousa/Maxama dr.big powinien wykonać nastepny krok.

Zaadoptować 17-letnią japoneczkę :lol:whist;) .

• Sympatycy
Opublikowano

Ojoj długa ta parówka . Poprosimy o filmik w lepszej jakości niż 128x76 pixeli.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podłącze się pod temat.

Szanse na własną parówke coraz większe.

Maja gotowa do drogi.

zagadkagp.th.jpg

• Sympatycy
Opublikowano

No to gratulacje, i mam nadzieję, ze Twoja parówa będzie w lepszym stanie niż ta Bigowa. ;);):lol:

• Administrator
Opublikowano
Podłącze się pod temat.

Szanse na własną parówke coraz większe.

Maja gotowa do drogi.

zagadkagp.th.jpg

Kurcze, coś dziwna ta parówka... z taką wysoką szybą? ;)

Dawaj rudy jakieś szczegóły! :lol: