Skocz do zawartości
Forum Burgmania

głosujemy na fanklub motoryzacyjny roku 2010?

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

To było zbyt piękne, żeby było prawdziwe. I tak musi wygrać samochodowy klub i najlepiej znajomy. !happybth

• Odpowiedzi 276
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Artix

18

• Barti

14

• czaro69

14

• eMKa

12

Top użytkownicy w tym temacie

• Administrator
Opublikowano

Został wysłany oficjalny protest do organizatora. Nie jest to możliwe żeby mogły nam być zabrane głosy bo ja osobiście wiem przynajmniej o 200 głosach oddanych na nas przez znajomych z różnych for internetowych.

Czekamy na wyjaśnienia zaistniałej sytuacji i oficjalną odpowiedź organizatora konkursu.

Opublikowano

witam, zastanawia mnie jedno. Dlaczego nasze głosy, skoro były źle oddane, nie były usunięte 15 lutego a mieliśmy wtedy ponad 4000... pachnie mi to wielką lipą już z daleka...Mówi się trudno, nauczyliśmy się, że nie warto brać udziału w takich głosowaniach. Wynik jest pewnie znany zanim wpłynie pierwszy głos...

Jedyne plusy jakie dostrzegam to,że umiemy walczyć, jak trzeba. A przy okazji sprawdzania wyników wielu ludzi mogło zastnowić się co to takiego ta Burgmania??? i chyba o to chodzi. Mimo,że dupa w krzakach, usłyszeli o nas. Szacun dla wszystkich za głosowanie !happybth

Opublikowano

Hehe... "usunieto nieprawidlowo oddane glosy..." , ciekawe jak niby trzeba by je oddac prawidlowo ? Ja klikalem prawa reka a pewno trzeba bylo to robic lewa ! Farsa i komedia ! Tak jal napisaliscie... najwazniejsze ze pokazalismy sie ze jestesmy !

Ps. Artix myslisz ze to cos zmieni ? Smiem watpic...

• Klubowicze
Opublikowano

Przecieram oczy ze zdumienia :blink: nie mogę w to uwierzyć, ale zgadzam się z Czaro69 rzeczywiście pokazaliśmy, że umiemy walczyć.

Ciekawe, jaką oficjalną odpowiedź otrzymamy od organizatora

• Sympatycy
Opublikowano

Wygląda na to, że nie ma co nabijać więcej organizatorowi wyświetleń strony na których powiesił reklamy... gdyby organizator chciał uniknąć problemów z głosowaniem, wystarczyło dodać sprawdzanie e-maila (głosowanie potwierdzane e-mailem). Oczywiście, zawsze można mieć 2-3 maile, ale i tak skala oszustw radykalnie się wtedy zmniejsza. Druga sprawa, to takie głosowanie jest bez sensu z 2 innych powodów: wygrywają bardziej znane marki (wiadomo, VW) to raz, a po drugie - można mieć najwięcej głosów a i tak organizator wybierze zwycięzce wg sobie znanych kryteriów...

PS. Wg mnie to kolejny sposób na zarabianie pieniędzy a nie żaden rozsądny konkurs. Krótko mówiąc, chrzanić ich :blink:

Opublikowano

Tiaaa... a klub Passata wszystkie głosy ma prawdziwe ? Nienawidzę ustawianych konkursów... :blink:

ŻENADA !

Opublikowano

"Auto Swiat" (niem. Auto Bild), wydawca jest niemiecki Axel Springer Verlag z siedziba w Polsce. Np. ich gazeta "Bild" to typowa "bulwarowka" porownywalna z polskim "Faktem" czy brytyjskim "The Sun"...

Edit: teraz dopiero widze ze "Fakt" tez do nich nalezy :blink: ...

• Administrator
Opublikowano

A ja powiem tak, od początku wiedziałem, że nic z tego nie będzie i traktowałem to jako zabawę B) ... Więcej jak pewne, że nagrody i zwyciezca jest już znany... ale w sumie sam pomysł na reklamę mieli niezły ;)

Jednak zabawę w konkusie uważam za znaczącą o tyle iż pokazała nam, że społeczność maxi skuterowa Burgmanii potrafi się jednoczyć i wspólnie walczyć (i to jak!) a ta świadomość jest dla mnie (dla nas) ważniejsza niż nagrody, pochwały czy inne wyróżnienia :blink:

... i za to dziękuje AŚ !bicz whist

Ps. A tak w ogóle to sprint mieliśmy taki, że teraz nie jeden/jedna się zastanawia jak to możliwe, że "ta Burgmania" uzyskała taki wynik :lol:

Opublikowano

Witam :lol: .

Może by tak komisję śledczą !bicz .

P.S

Przykłady mamy w TV , ale na to szkoda zdrówka :blink: .

Opublikowano

To skoro udało nam się uzbierać prawie 6k głosów to ciekawe jak by wytrzymała to ich skryznka mailowa gdybyśmy ją zasypali 1 dnia zapytanie dlaczego tak się stało.. taka mała zemsta :blink:

Opublikowano

hahaha wiedziałem że w którymś momencie AŚ pokaże klasę jak w przypadku klubów które wycofały się z konkursu :blink:

Mazda po pierwszym wpadce AŚ wycofała się z zabawy to samo zrobiła Skoda i chyba któryś klub Vectry

Od samego początku zabawa była ustawiana, wszystkie japońskie marki miały obcinane głosy. Ale jakoś ani razu nie przywalili się do Passatów, Golfów i Audików.

Wiedziałęm że w końcu nam urwą tylko zastanawiałem się kiedy i ile, ale ta ilość mnie zwaliła z nóg.

Proponuję wystosować oficjalne pismo ze skargą i kulturalnie wycofać się z tej żenady

tam jest też gdzieś forum konkursowe, tam też proponuję napisać patę słów

• Sympatycy
Opublikowano

,,NIE BĘDZIE NIEMIEC PLUŁ NAM W TWARZ'' :blink: pokazali, że brak im klasy i najwyraziniej wystraszyli się naszego przyspieszenia, które mieliśmy na finiszu. Często jest tak, że przegrany i tak jest zwycięzcą , a my ładnie zamieszaliśmy pozdrawiam wszystkich.

• Sympatycy
Opublikowano

Napisałem sobie mały elaborat do Auto Świata, ciekawe czy odpowiedzą :blink:

Opublikowano

a ja bym się wycofał na miejscu Burgmanii - kpina, a tylu znajomych zaspamowałem by oddali głosy

Opublikowano

Zdebialem jak zobaczyłem licznik :blink: To napewno nie jest to coś z czym można się pogodzić. Poczekajmy na stanowisko AŚ. Bardzo mnie ono ciekawi. hmmm

Opublikowano

dawno nie osiągnąłem takiego stanu wrzenia. też napisałem maila z żądaniem

wyjaśnienia od AS bo nie lubię jak ktoś zarzuca mi nieuczciwość a tak tę sytuację

należy odczytać. owszem burgmaniacy i sympatycy pokazali klasę ale jednocześnie

odebranie taaakiej ilości punktów dla kogoś "obok" może oznaczać - ale zrobili

przekręt. aż zgrzytam zębami - a miałą być zabawa.

z innej beczki, zajrzałem przypadkowo ale na dłużej w okolicach nowego roku

na prowadzące forum passata i ze zdumieniem postrzgam to forum nie jako

miłośników passata lecz poradnik co komu się spieprzyło i jak radzić sobie inaczej

niż w serwisie vw / szczególnie ostatni model b6/.

Opublikowano

Żenada !NOT

W regulaminie stoi:

E.4. Ilość zgłoszeń oddanych przez jednego Uczestnika, które uznane zostają jako głosy ważnie oddane na danego kandydata nie jest ograniczona. Wszystkie zgłoszenia są liczone jako ważne głosy.

Oddałem wiele, bardzo wiele głosów korzystając z "dobrodziejstwa" dynamicznie przyznawanego IP. Które głosy są moje - można sprawdzić, pisałem w jednym z postów, który numerek głosu jest oddany przeze mnie. Ciekawe, czy moje głosy też poszły do kosza?

Jak organizatorzy są w stanie odróżnić czy oddawał je Uczestnik, czy "robot"? Jeśli wyrzucili oddane przeze mnie głosy bo IP jest w tej samej klasie numerów (a jak ma być inaczej?) to złamali regulamin mówiący, że Ilość zgłoszeń oddanych przez jednego Uczestnika, które uznane zostają jako głosy ważnie oddane na danego kandydata nie jest ograniczona. Nie napisali, że każdy głos musi być oddany z innego komputera albo innej klasy numerów IP. A które głosy są nieprawidłowo oddane? Za nieprawidłowo oddane głosy uznajemy głosy oddane przez automatyczne skrypty zmieniające IP w ramach tej samej klasy numerów i odwołujące się bezpośrednio do pluginu głosowania. Nie mam automatycznego skryptu, ręcznie rozłączałem się i łączyłem ponownie aby uzyskać możliwość oddania kolejnego głosu. Chwilę to trwa, ale poświęciłem ten czas. A teraz ktoś bezczelnie kasuje te głosy i sugeruje naruszenie regulaminu samemu go naruszając... !yeah

Dziękuję Burgmaniakom za to, że umiemy zrobić coś RAZEM, a że nas ktoś oszukuje... to świadczy tylko o tym że ten "ktoś" to cienki bolek nie dorastający nam do pięt i żeby "wygrać" musi faulować.

Proponuję usunąć baner z naszej strony i forum i wycofać się honorowo z tego niesympatycznego towarzystwa.

• Sympatycy
Opublikowano

Nie przychodzi mi nic innego na myśl, jak tylko ŻENADA !yeah

Co to wogóle ma być ???? Po jaką !V wpisali do regulaminu

ten pkt. skoro teraz "drukują" wynik, olewając go ???

Pewnie wszystko to tylko kaska jaką zarobili na "odsłonach", dziady...

Niestety, to nauczka na przyszłość, żeby się zbyt mocno nie

angażować w tego typu, żenujące akcje !NOT

A "aś" zapisuję na mojej "krótkiej liście" :blink: periodyków olewanych.

pzdr

Opublikowano

ja już to dawno zrobiłem, dziady i tyle i to bez honoru !yeah !NOT !V

Opublikowano

nie kupie juz AS !yeah !NOT !V :blink:

Opublikowano
Ciekawe, czy moje głosy też poszły do kosza?

Proponuję usunąć baner z naszej strony i forum i wycofać się honorowo z tego niesympatycznego towarzystwa.

Popieram w 100% to co napisał eMKa niech kulają „beret” sobie sami. !yeah !NOT !V

Oddałem dwa głosy nr. 20 i jeszcze jakiś numer. z fabryki.

Opublikowano

Spokojnie spokoje - mi się wydaje że to jakieś kłopoty techniczne - poziom gazety może nie jest wysoki ale no bez przesady.... Strona wyników też nie działa więc wygląda na to że jakiś problem techniczny a co do kasowania nieprawidłowo oddanych głosów - jeśli nie usuneli wcześniej to nie rozumiem powodu dla którego teraz mieli by usuwać...

Opublikowano

jeśli chcecie zobaczyć nasze zaginione głosy to proszę podświetlić fiszkę do głosowania. powinno być 5878 głosów.... !yeah

taka informacja jest wyświetlana !NOT

Opublikowano
jeśli chcecie zobaczyć nasze zaginione głosy to proszę podświetlić fiszkę do głosowania. powinno być 5878 głosów.... !yeah

taka informacja jest wyświetlana !NOT

No tak, po najechaniu na pole do glosowania pokazuje sie 5879 glosów !V dziwne :blink: