Misiek_500V Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Witam Szanowana braci skuterowa z Warszawy i okolic zwracam się do was z prośbą o pomoc. W tym tygodniu wielce prawdopodobnie szykuje mi się wycieczka do Działu Rejestracji Pojazdów i Wydawania Uprawnień Warszawa-Bielany przy ul. Bolesława Podczaszyńskiego 12 i chciałbym was prosić o pomoc w wytyczeniu trasy możliwie najszybszej i jak najmniej zakorkowanej. Domyślam się, że Wawa jak każde miasto ma jakieś skróty niedostępne dla osób nie znających miasta i zwracam się z prośbą o wyznaczenie jak najbardziej optymalnej/najszybszej trasy. Jadę z Łodzi, więc planowany wlot do Wawy albo od strony Sochaczewa albo Rawy Mazowieckiej pozdrawiam Misiek_500V !piwko Odnośnik do komentarza
Klubowicze krzytro Opublikowano 14 Grudnia 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Kolego,pierwsza sprawa to Wydział Komunikacji jest przeniesiony.teraz jest na ul.Broniewskiego w budynku Urzędu Gminy.A co do korków to najprościej jak pojedziesz przez Opacz,potem Powstanców Śląskich.Jak będziesz w Warszawie to zadzwon do mnie 600 22 85 06 Odnośnik do komentarza
Misiek_500V Opublikowano 14 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Kurcze, na stronie Delegatury jest adres Podczaszyńskiego Klik Ale dzięki za informację Odnośnik do komentarza
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 14 Grudnia 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Oj Krzytro . Nowy budynek Gminy jest nie na Broniewskiego tylko Żeromskiego 29 przy Jarzębskiego KLIK. Wydział komunikacji przeniesiony był w końcu października (wszystkie adresy nieaktuale ). A Podczaszyńskiego to i tak nie jest daleko gdyby jeszcze tam coś było. Najprościej i bez korków najlepiej jechać przez Łowicz Sochaczew, Żelazową Wolę, Leszno, Babice (tą trasa omijasz ciągle zakorkowane Błonie i Ożarów), a następnie już w Warszawie skręcasz w lewo na pierwszych światłach za Tesco (ok 500m) w ul. Powstańców Śląskich, która potem przechodzi w ul. Reymonta) i jedziesz prosto, aż do ul. Żeromskiego (po prawej stronie szkoła, a za skrzyżowaniem Żeromskiego/Reymonta z sygnalizacją świetlną kończy się dwupasmówka), w którą skręcasz w prawo. na drugich światłach masz już po prawej stronie budynek gminy(Nie da się nie zauważyć). Na parterze jest wydział komunikacji. Odnośnik do komentarza
Klubowicze krzytro Opublikowano 14 Grudnia 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Oj Krzytro laugh.gif . Nowy budynek Gminy jest nie na Broniewskiego tylko Żeromskiego 29 przy Jarzębskiego KLIK. Wydział komunikacji przeniesiony był w końcu października (wszystkie adresy nieaktuale ok,soory pomerdało mi się Odnośnik do komentarza
Misiek_500V Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Takie jeszcze pytanie z natury organizacyjnej pracy urzędu - w Łodzi w wydziale komunikacji od rana są wydawane numerki do którejś tam godziny (czyli do momentu, aż ich braknie). Jak jest na Bielanach?? Trzeba być "przy" otwarciu urzędu, żeby dostać numerek na wizytę jeszcze tego samego dnia czy nieważne o jakiej godzinie przyjadę, to zostanę obsłużony?? Dla wyjaśnienia mam do odbioru tylko dowód rejestracyjny zabrany przez policję po kolizji auta. Odnośnik do komentarza
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 17 Grudnia 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Wydaje mi się że nie ma ptrzeby rannego wstawania po numerek jak w przychodni lekarskiej !OK . Sprawdzę dzisiaj wracając z pracy, jak to jest. Niestety już było dzisiaj zamknięte (do 16), ale wiem, że jest oddzielne 2 czy 3 okienka do odbioru dowodów rejestracyjnych. Odnośnik do komentarza
Misiek_500V Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Dzięki wszystkim za pomoc. Wczoraj zrobiłem sobie wycieczkę do stolicy Powiem, że jestem bardzo mile zaskoczony podejściem do petenta w urzędzie (żadnych kolejek, wszyscy mili i uprzejmi, nie być chwilę po otwarciu urzędu, aby załatwić sprawę tego samego dnia), ale niestety nie udało mi się załatwić mojej sprawy ze względu na nie do końca zrozumiałe przepisy dla zwykłego śmiertelnika Mogę tylko powiedzieć dla porównania, że wydział komunikacji w Łodzi wygląda jak z opowieści rodziców/dziadków z czasów komuny i stania w kolejkach... !piwko Odnośnik do komentarza
Sympatycy Worlan Opublikowano 17 Grudnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Dzięki wszystkim za pomoc. Wczoraj zrobiłem sobie wycieczkę do stolicy Powiem, że jestem bardzo mile zaskoczony podejściem do petenta w urzędzie (żadnych kolejek, wszyscy mili i uprzejmi, nie być chwilę po otwarciu urzędu, aby załatwić sprawę tego samego dnia), ale niestety nie udało mi się załatwić mojej sprawy ze względu na nie do końca zrozumiałe przepisy dla zwykłego śmiertelnika Mogę tylko powiedzieć dla porównania, że wydział komunikacji w Łodzi wygląda jak z opowieści rodziców/dziadków z czasów komuny i stania w kolejkach... !piwko Ciesz się, że nie musiałeś nic załatwiać w wydziale komunikacji na Woli. Odnośnik do komentarza
Marynarz Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Dzięki wszystkim za pomoc. Wczoraj zrobiłem sobie wycieczkę do stolicy Powiem, że jestem bardzo mile zaskoczony podejściem do petenta w urzędzie (żadnych kolejek, wszyscy mili i uprzejmi, nie być chwilę po otwarciu urzędu, aby załatwić sprawę tego samego dnia), ale niestety nie udało mi się załatwić mojej sprawy ze względu na nie do końca zrozumiałe przepisy dla zwykłego śmiertelnika Mogę tylko powiedzieć dla porównania, że wydział komunikacji w Łodzi wygląda jak z opowieści rodziców/dziadków z czasów komuny i stania w kolejkach... !piwko Ciesz się, że nie musiałeś nic załatwiać w wydziale komunikacji na Woli. o Mokotowie lepiej juz nie wspominać !! Można tam cały dzień spędzić a na koniec usłyszeć że i tak nie ma... (chociaż wcześniej było) Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 17 Grudnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Ciesz się, że nie musiałeś nic załatwiać w wydziale komunikacji na Woli. !piwko Ostatniu swojego skuta na Solidarności rejestrowałem i nie zajęło mi to więcej jak 10 minut. Odnośnik do komentarza
Kaper Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 A moje 3 ostatnie wizyty w ursynowskim urzędzie (2x w sprawach rejestracyjnych i 1 prawka) - raz trzy osoby, raz jedna osoba, raz zupełnie bez kolejki. Urzędnik jeden to nawet pożartował ze mną. A info, że blachy gotowe do odbioru dostałem już po 1,5h SMSem Przy urzędzie przyzwoity parking. No zupełnie nie PRL. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi