SimonWarka Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Witajcie! Sprawdziłem ostatnie strony tego działu, ale chyba, że nie poruszaliście/(-my) jeszcze tego wątku. Zmiany w otrzymaniu Prawa Jazy co raz bliżej i co raz pewniejsze. Wszystko w skrócie spróbowałem zawrzeć w artykule. Informacje z dziennika PolskaTheTimes oraz z komunikatu Ministerstwa Infrastruktury. Co myślicie o projekcie? Moje zdanie zawarłem praktycznie w komentarzu w artykule. Oto LINK - NOWE PRAWO JAZDY 2009/2010 Pozdrawiam, SimonWarka Odnośnik do komentarza
Gość Sent Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Jestem za, do tego przeglądy obowiązkowe skuterów, które już wprowadzili. W końcu coś na wzór niemieckiego prawa !happybth Odnośnik do komentarza
Klubowicze bilety Opublikowano 11 Grudnia 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Powiem tak - jestem ZA Odnośnik do komentarza
SimonWarka Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Co właśnie z tymi przeglądami na skutery? Już wprowadzone? Bo w takim razie popełniłem błąd merytoryczny !happybth Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 A co z osobami pełnoletnimi,które nie posiadają nawet karty motorowerowej? Chyba moga isc na egzamin (kurs) !happybth ... albo na piwo ... moga tez isc na wybory !happybth ... na film dla pelnoletnich ... mozliwosci jest wiele !happybth ... Odnośnik do komentarza
Sympatycy Mareczek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Co właśnie z tymi przeglądami na skutery? Już wprowadzone? http://www.burgmania.net/forum/index.php?act=ST&f=2&t=9173 Odnośnik do komentarza
Kaper Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Były poważne przymiarki, aby zmienić też zasady prowadzenia badań lekarskich - łącznie z wydrukami z badań okulistycznych, testami psychologicznymi, badaniem refleksu itp. Bo teraz wystarcza "widzi mnie Pan" - "Tak" - "Dziękuję, wzrok dobry". Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza
SimonWarka Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Co właśnie z tymi przeglądami na skutery? Już wprowadzone? http://www.burgmania.net/forum/index.php?act=ST&f=2&t=9173 Racja - przewertowałem raz jeszcze również zasoby swojego portalu i również znalazłem tę wiadomość Na pewno na plus jest fakt, iż wreszcie każdy uczestnik RD będzie przeszkolony, a tym samym może bardziej odpowiedzialny i myślący! Z drugiej strony, jako były "zapaleniec tuningu" szykują się ciężkie czasy dla młodszych kolegów Odnośnik do komentarza
Piro Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Spoko spoko nie pojawi się ich aż tak wiele nowy taki będzie bardzo drogi ale pojawi się sporo 2cv bo one mieszczą się w limitach Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 12 Grudnia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 To ma byc male auto ? to jakas kpina. Peel P50 oto najmniejsze auto dopuszczone do ruchu przeznaczony dla 1 osoby - 134 cm długości, 132 cm wysokości i 99 cm szerokości - waga 59 kg - trójkołowiec - silnik o pojemności 49 cm3 - prędkość maksymalna 61 km/h - brak wstecznego biegu bo i po co jak mozna go bylo sobie zabrac ze soba !scooter Zreszta co tu duzo mowic Nie ukrywam ze chcialbym go miec w swojej kolekcji Odnośnik do komentarza
Barti Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 To ma byc male auto ? to jakas kpina. Peel P50 oto najmniejsze auto dopuszczone do ruchu przeznaczony dla 1 osoby - 134 cm długości, 132 cm wysokości i 99 cm szerokości - waga 59 kg - trójkołowiec - silnik o pojemności 49 cm3 - prędkość maksymalna 61 km/h - brak wstecznego biegu bo i po co jak mozna go bylo sobie zabrac ze soba !sciana Zreszta co tu duzo mowic Nie ukrywam ze chcialbym go miec w swojej kolekcji Świetny samochodzik I nie musiałby marznąć jak mój !scooter, poprostu postawiłbym go w domu albo przynajmniej na klatce schodowej przed drzwiami Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 (...)Zreszta co tu duzo mowic (...) Zawsze mowilem, ze smart to luksusowa limuzyna !scooter . Odnośnik do komentarza
Klubowicze ZYBEX Opublikowano 13 Grudnia 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 co do nowych zasad wyrabiania uprawnień to jak najbardziej za, mini samochodziki to porażka! Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 13 Grudnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 ... mini samochodziki to porażka! Nooooo, cenowa!!! Odnośnik do komentarza
reno Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 jako ciwkawostka taki PEEL to ok. ale co do jazdy na co dzień. nie, ja odpadam Odnośnik do komentarza
Gość wytrych Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Nie wiem czy wiecie ale ... jeżeli ktoś jest okularnikiem to powinien dbać o wzrok bo żeby przejść badania lekarskie na kategorię B wada nie może być większa niż -3 dioptrie (o plusach nie wiem). Jako że noszę dokładnie -3 byłem niemile zaskoczony. To tak apropo ograniczenia ważności praw jazdy. Odnośnik do komentarza
Gość wytrych Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Nie wiem czy wiecie ale ... jeżeli ktoś jest okularnikiem to powinien dbać o wzrok bo żeby przejść badania lekarskie na kategorię B wada nie może być większa niż -3 dioptrie (o plusach nie wiem). Jako że noszę dokładnie -3 byłem niemile zaskoczony. To tak apropo ograniczenia ważności praw jazdy. przedświąteczne ogłupienie, oczywiście chodziło mi o kategorię A Odnośnik do komentarza
ptaku_1 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 byles u kiepskiego lekarza Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi