Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Prawo Jazdy - zmiany na 2010!

SimonWarka

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Sprawdziłem ostatnie strony tego działu, ale chyba, że nie poruszaliście/(-my) jeszcze tego wątku.

Zmiany w otrzymaniu Prawa Jazy co raz bliżej i co raz pewniejsze.

Wszystko w skrócie spróbowałem zawrzeć w artykule.

Informacje z dziennika PolskaTheTimes oraz z komunikatu Ministerstwa Infrastruktury.

Co myślicie o projekcie?

Moje zdanie zawarłem praktycznie w komentarzu w artykule.

Oto LINK - NOWE PRAWO JAZDY 2009/2010

Pozdrawiam,

SimonWarka

A co z osobami pełnoletnimi,które nie posiadają nawet karty motorowerowej?

Chyba moga isc na egzamin (kurs) !happybth ... albo na piwo ;) ... moga tez isc na wybory !happybth ... na film dla pelnoletnich :D ... mozliwosci jest wiele !happybth ...

Były poważne przymiarki, aby zmienić też zasady prowadzenia badań lekarskich - łącznie z wydrukami z badań okulistycznych, testami psychologicznymi, badaniem refleksu itp.

Bo teraz wystarcza "widzi mnie Pan" - "Tak" - "Dziękuję, wzrok dobry".

Pozdrawiam,

Co właśnie z tymi przeglądami na skutery? Już wprowadzone?

http://www.burgmania.net/forum/index.php?act=ST&f=2&t=9173

Racja - przewertowałem raz jeszcze również zasoby swojego portalu i również znalazłem tę wiadomość ;)

Na pewno na plus jest fakt, iż wreszcie każdy uczestnik RD będzie przeszkolony, a tym samym może bardziej odpowiedzialny i myślący!

Z drugiej strony, jako były "zapaleniec tuningu" szykują się ciężkie czasy dla młodszych kolegów :D

• Administrator

To ma byc male auto ? to jakas kpina. Peel P50 oto najmniejsze auto dopuszczone do ruchu

przeznaczony dla 1 osoby

- 134 cm długości, 132 cm wysokości i 99 cm szerokości

- waga 59 kg

- trójkołowiec

- silnik o pojemności 49 cm3

- prędkość maksymalna 61 km/h

- brak wstecznego biegu bo i po co jak mozna go bylo sobie zabrac ze soba !scooter

Zreszta co tu duzo mowic

Nie ukrywam ze chcialbym go miec w swojej kolekcji

To ma byc male auto ? to jakas kpina. Peel P50 oto najmniejsze auto dopuszczone do ruchu

przeznaczony dla 1 osoby

- 134 cm długości, 132 cm wysokości i 99 cm szerokości

- waga 59 kg

- trójkołowiec

- silnik o pojemności 49 cm3

- prędkość maksymalna 61 km/h

- brak wstecznego biegu bo i po co jak mozna go bylo sobie zabrac ze soba !sciana

Zreszta co tu duzo mowic

Nie ukrywam ze chcialbym go miec w swojej kolekcji

Świetny samochodzik whist I nie musiałby marznąć jak mój !scooter, poprostu postawiłbym go w domu albo przynajmniej na klatce schodowej przed drzwiami ;)

Nie wiem czy wiecie ale ... jeżeli ktoś jest okularnikiem to powinien dbać o wzrok bo żeby przejść badania lekarskie na kategorię B wada nie może być większa niż -3 dioptrie (o plusach nie wiem). Jako że noszę dokładnie -3 byłem niemile zaskoczony. To tak apropo ograniczenia ważności praw jazdy.

Nie wiem czy wiecie ale ... jeżeli ktoś jest okularnikiem to powinien dbać o wzrok bo żeby przejść badania lekarskie na kategorię B wada nie może być większa niż -3 dioptrie (o plusach nie wiem). Jako że noszę dokładnie -3 byłem niemile zaskoczony. To tak apropo ograniczenia ważności praw jazdy.

przedświąteczne ogłupienie, oczywiście chodziło mi o kategorię A