Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Administrator Opublikowano 3 Grudnia 2009 Czy miał ktoś z Was styczność z Trikke Skki? Jakieś wrażenia? Mam obawy jak z tym będzie na orczyku, choć niby na stronie jest opis "techniczny" jak to wykonać !scooter . Rozmawiałem z kimś kto śmigał na czymś takim w tamtym sezonie ale nie będę uprzedzał co mi mówił. !scooter Nie ukrywam, że typowe narty nie są tym co mnie specjalnie rusza, jednak trikke skki pobudziło mnie do walki w śniegu - może ta kierownica? . Specyfikacja
Sympatycy szorstki Opublikowano 3 Grudnia 2009 Sympatycy Opublikowano 3 Grudnia 2009 To ja już wolę narty i carving... !scooter Taki "patent" był już i na kółkach, ale chyba się nie "przyjął" !scooter Może jakby były jakieś ładne plastikowe obudowy, schowek pod siedzeniem, może xenony... to bym się skusił... pzdr
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Administrator Opublikowano 3 Grudnia 2009 Szorstki, ale jeździłeś na tym czy piszesz co Ci się wydaje?
Sympatycy szorstki Opublikowano 3 Grudnia 2009 Sympatycy Opublikowano 3 Grudnia 2009 Na tym nie jeździłem, jeździłem na wersji "drogowej". pzdr
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Administrator Opublikowano 3 Grudnia 2009 No właśnie... !scooter Chętnie poczytałbym opinie kogoś kto miał z tym styczność live !scooter
Mareczek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Nie śmigałem ale pooglądać można http://www.trikkeskki.com/index.php/de/ind...id=57〈=pl
damianibeata Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 W Polsce to nowość więc wydaje mi się, że mało osób miało z tym styczność.Jak dla mnie to super sprawa można spróbować ale może najpierw w wypożyczalniach a później pomyśleć o zakupie.Mam cichą nadzieję że we Włoszech już to mają na stanie w wypożyczalniach bo nastawiam się na malą przejażdżkę. !scooter
Piro Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 http://www.skimazury.pl/skki-trikke,45.html tu można takie coś wypożyczyć !scooter
Sympatycy Kisiel Opublikowano 4 Grudnia 2009 Sympatycy Opublikowano 4 Grudnia 2009 Pewnie jak mi wpadnie w ręce to spróbuje ale tak jak spróbowałem jazdy na MP3 - owszem rundkę zrobiłem ale kupić nie zamierzam !sciana Dla mnie pozostaje tu jeszcze inny problem - mianowicie bezpieczeństwo innych użytkowników stoku. Były już dawno podobne wynalazki np. skiboby. Dla mnie spotkania z takowymi na stoku są źródłem mniejszego lub większego stresu. Pojazd taki porusza się i inny sposób niż narciarz czy snowboardzista i o wiele trudniej przewidzieć jego trajektorię w celu np. bezpiecznego ominięcia. Do tego dobry skibobista porusza się z kosmiczną wręcz prędkością. Starsi narciarze pamiętają piękne czasy kiedy to nie było na stokach snowboardzistów lub było ich jak na "lekarstwo". Wszyscy użytkownicy stoku jeździli tą samą techniką i z dziecinna łatwością można było przewidzieć ich trajektorię z ułożenia ciała, kijków, głowy itp. Potem przyjął się snowboard i trzeba się było nauczyć rozumieć snowboardzistów dla własnego bezpieczeństwa (oni zawsze jeżdżą bokiem lub tyłem do stoku - kwestie kroku spodni, debili siedzących w poprzek stoku w najwęższym miejscu zaraz za przegibkiem - pomijam ). Teraz dojdzie do tego uważanie na jakąś kupę żelastwa na stoku - dla mnie nie do przyjęcia. Z resztą na większości stoków narciarskich jest zakaz jazdy na sankach - moim zdaniem ten wynalazek to bardziej sanki niż narty. PS. Ciekawe ilu parapeciarzom się naraziłem
Wojtecki Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Moim zdaniem nic nie nabroiles napisales prawde o tym co sie dzieje na trasach narciarskich i ja sie z toba zgadzam!Zabawka jest fajna ciekawe czy sie przyjmie,ja ja widzialem w akcji i tylko tyle,jak bede mial mozliwosc to se smigne jaki bedzie efekt trudno powiedziec,
czaro69 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Chyba obie maszyny umożliwiają laikom jeżdżenie po stoku już po paru minutach !sciana I to jest ich zaleta........
Rekomendowane odpowiedzi