Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Ubezpieczenie AC OC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  jami78 napisał(a):
Witam wszystki jezdze AN 650 ide dzis do PZU ubezpieczyc, caly pakiet na wartosc stala 12tys.( ubezpieczenie tez obejmuje kradziez) 1000zl. z mozliwoscia rozbicia na 4 raty nie mam zadnych znizek na motor i prawko od niecalego roku(na motor). samo OC wyliczyli mi 72zl -60% przechodzi z samochodu i to w Warszawie gdzie skladki sa podwyzszane:)

wiec chyba nie jest zle. Pozdrawiam

Jaki to rocznik? Mi po dwóch latach bezszkodowej jazdy Pan wyliczył 1647 przy jednorazowej wpłacie lub 1812 w przypadku dwóch rat. Zrezygnowałem...

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• marcin62

7

• misioooo

6

• SimonWarka

4

• Artysciak

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  jami78 napisał(a):
Witam wszystki jezdze AN 650 ide dzis do PZU ubezpieczyc, caly pakiet na wartosc stala 12tys.( ubezpieczenie tez obejmuje kradziez) 1000zl. z mozliwoscia rozbicia na 4 raty nie mam zadnych znizek na motor i prawko od niecalego roku(na motor). samo OC wyliczyli mi 72zl -60% przechodzi z samochodu i to w Warszawie gdzie skladki sa podwyzszane:)

Ciekawe wyliczenia.Nie dalej jak 2tyg temu sprawdzałem możliwość wykupienia pakietu OC/AC w różnych TU.Najdrożsi byli Warta i PZU :D .Najkorzystniej wyszedł Alianz.Rozbieżność w wyliczeniach to ponad 100%.Zapłaciłem 1415pln jednorazowo przy wartości 28kpln a mam "pełne zniżki"

Opublikowano

pamietajcie ze z kazdym ubezpieczycielem mozna sie targowac moj AN650 2002

Opublikowano
  jami78 napisał(a):

to widać ubezpieczyli ci w jakimś pakiecie AC 8,4% wartości, mi w Allianz wyszło o połowę mniej (z 60%) a standard to jakieś 10,5% bez zniżek - wyjściowe (do mojego). Także jeśli dali ci te 8% to naprawdę nieźle i w PZU bez jakichkolwiek zniżek. Gratulować.

Opublikowano

Świeża kalkulacja w Allianz: OC+AC+NW na 17000 wyniosło 751 zł + muszę wydać 100 na ubezpieczenie mieszkania, mam pełne zniżki 60%.

Opublikowano

B400 K8 - na trzeci rok użytkowania ,Allianz, Warszawa , pełne zniżki , suma ubezpieczenia 15000 , AC/OC/NW - 764 zł z mieszkaniem ( którego nie mam .... )

Opublikowano

Chyba się powieszę, że tak przepłacam w PZU....

Świadom, że ze względu na mój wiek jest zwyżka, jednak współwłasność z Ojcem z 60% sądzę, że jednak w Allianzie będzie zdecydowanie taniej.

Niech tylko przyjdzie sierpień!

Opublikowano

Słuchajcie, a jak to jest, że ja płacę tylko 58 pln za OC w Warcie, ktoś się pomylił, czy jak?

Opublikowano

Ktoś się pomylił i pewnie jako skuter/motorower w systemie zaznaczył ;P Ja tyle za 50ccm płacę :lol: W PZU.

Opublikowano

Mam wyraźnie napisane: Piaggio/ Skutery od 50 ccm.

Czyli 250 ccm jest ok. Co z tym zrobić przy przedłużaniu?

Spytać się, czy to ich błąd, czy olać?

Opublikowano

Może policzyli zniżki, za wiek, może za bezszkodowkę na puszce?

Jak miałem poprzedni wózek, to miałem zniżki bo dlugo się nim kulałem i wtedy też za OC za 250kę płaciłem grosze.

Zmieniłem wózek na nowy wziąłem wtedy pakiet i... zostałem bez zniżek. A to Polska właśnie :lol:

Teraz w PZU bez NW płacę 52 PLN za swoje czterysta.

Nad AC z alianza wciąż myślę, tylko co tu dodatkowo ubezpieczyć?

Może komuś chatę ;)

Ciekawe czy by przeszło?

Jest chętny?

Opublikowano
  Flyman napisał(a):
Mam wyraźnie napisane: Piaggio/ Skutery od 50 ccm.

Czyli 250 ccm jest ok. Co z tym zrobić przy przedłużaniu?

Spytać się, czy to ich błąd, czy olać?

Ja mam tak samo

dzisiaj ubezpieczałem

a ponieważ nie maja w systemie piaggio x7 125 cm

zaznaczyli piaggio x8 125 cm

koszt ze znizkami 60 % razem bez Nw 51 złotych

ciekawostka że chciłaem ubezpieczyć syna rometa 50 cm

i wyliczyli mi 57 złotych.

Sam już nie kumam o co chodzi w Warcie że skuter jest tanszy w ubezpieczeniu niż motorower

Opublikowano

Zniżki mam pełne, nic nie zrobiłem złego przez ostatnie 10 lat, nie licząc ślubu.

Czyli, wygląda, że wszystko OK. Już się bałem, że coś wąska ta składka.

A za OC+AC w AXA wyliczyli mi coś ok. 700 pln.

Opublikowano
  Flyman napisał(a):
Zniżki mam pełne, nic nie zrobiłem złego przez ostatnie 10 lat, nie licząc ślubu.

Czyli, wygląda, że wszystko OK. Już się bałem, że coś wąska ta składka.

A za OC+AC w AXA wyliczyli mi coś ok. 700 pln.

W axa mam Ac i OC na samochód

MI w AXA samo OC wyliczyli od tego skutera-motocykla ponad 180 złotych.

widać że nie lubią włascicieli 2 kółek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

OC+AC+NNW w allianz za xmaxa 2010 1425pln bez zniżek (w zeszłym roku jedna szkoda z AC za którą dostałem 5k)