mecenas Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 x-max z tego roku: OC+AC+NNW w allianz bez zniżek 1425 pln (kwota ubezpieczenia 20k) uzdrawiam: mecenas
tomektt Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ciekawe Mnie dziś proponowano 1904 PLN za OC/AC/NW w PZU i 1840 PLN w Allianz. Kwota za skuter 18kPLN.
bemol77 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Ja dzisiaj opłacałem swjego Malaguta i za OC+AC+NW w Warcie zapłaciłem 560zł (w tym 65% zniżki)
kruszyn Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 Ja dowiadywałem się dopiero przed chwilą bo godzinę temu blachy dostałem ale: AXA- 360zł.. OC, NNW PZU- 56zł.. OC LINK4- 121zł.. OC Delikatna różnica ciekawe z jakiego powodu. W linku i axie mam ubezpieczone auta i niby pełne zniżki hehe. W PZU tylko poprzedniego szerszenia i nic poza tym. Zgadnijcie gdzie pójdę !OKK
Sympatycy szorstki Opublikowano 28 Maja 2010 Sympatycy Opublikowano 28 Maja 2010 Przecież to proste, większość firm ubezpieczeniowych olewa ubezpieczanie jednośladów bo tutaj nie ma "krojenia" i się im nie opłaca... Jakbyś popatrzył na stawki AC to byś !OKK Większość kierowców 2oo płaci tylko OC... pzdr
Gość yoshi82 Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 Ja za OC płacę 54zł w PZU skut jak poniżej
jackdent Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 CiekaweMnie dziś proponowano 1904 PLN za OC/AC/NW w PZU i 1840 PLN w Allianz. Kwota za skuter 18kPLN. Jak widać jedna firma a różne kwoty , różnie z honorowaniem zniżek. Wydaje się, że w dużym stopniu zależy to też od agenta. U mnie za B400 o wart 16500,00 w Allianz , pełen pakiet OC/AC/DC/NW ;-), uznane zniżki z samochodu , 780 zł. Co ciekawe agent znalazł jakiś pakiet bo w tej kwocie za 80 zł ubezpieczyłem mieszkanie , bez tego ubezpieczenia zapłaciłbym coś pod 1000 zł !YES
Baza Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 Kwota ubezpieczenia zależy też w głównej mierze od rejonu ubezpieczenia. Na pewno w Warszawie są wyższe składki. Ja za Varadero 1000 w wieku 24lat niepełnych jeszcze na rok płacę 54zł + nieobowiązkowe podwyższone NNW na 10tyś co daje łącznie 102zł rocznie. Ubezpieczenie na Majesty 250 wycenili mi na 36zł więc śmiech na sali.
tomektt Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 Jeśli ciągniemy ten wątek, to może dodam, że ubezpieczalnie inaczej cenowo traktują polisy AC na motocykle i inaczej na skutery powyżej 50 cc, które i tak w dowodzie mają wpisane motocykl. Co dla mnie jest niezrozumiałe. AC skutera jest dużo droższe niż motocykla.
Piro Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 skut ma więcej plastików więc jest więcej do rozwalenia
Wojtek1973 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Wlasnie dokladnie tak jak piszecie podliczyli mi 9% a za motor bylo by 5,5% ehh a w dowodzie mam motocykl wpisane wiec teoretycznie przy nastepnym ubezpieczeniu moge sciemnic i nie pucowac sie ze to skuter ale ciekawe czy to przejdzie moze ktos juz prubowal ?? Skuter wg. nomenklatury TU jest do pojemności 50 ccm. Wyżej to motocykl. Jak ściemnisz to mniej zapłacisz ale nie dostaniesz odszkodowania lub okażę się, że masz nieważne OC (a to trochę kosztuje:)) Warta OC+NNW -93 zł. Burgman 400. Przy porównaniach sugeruję CUK (Centr. Ubezpieczeń Komunikacyjnych -nie wiem czy są w całej Polsce?). Mi zrobili symulację kilku TU i wybrałem Wartę.
marcin62 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Opublikowano 14 Czerwca 2010 mi obecnie najlepiej wychodzi teraz ubezpieczenie w AXA, mają sporą ofertę na motor ostatnio. kalkulator dodam jeszcze że warto dokładnie czytać OW (jeśli zapisali taką wiadomość)w Allianz, nie honorują zniżek z pojazdu 4oo (ale czego nie robią pośrednicy): zniżki allianz dowiadywałem się też bezpośrednio w Allianz
marcin62 Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Nie łączę postów gdyż sporo się zmieniło w ubezpieczeniach, a sezon idzie. Co do ubezpieczenia w Allianz to przechodzą zniżki z auta na moto !scooter , odwrotnie nie. Także rewelacja. W zeszłym roku mieli kilka zmian i raz przechodziły raz nie i tak zmieniali kręcili . Co do zabezpieczeń to od 15tyś.zł jeden dodatkowo np. alarm. Jeśli nie ma certyfikatu PIMOT to można zrobić okresowy przegląd tzw. "zaświadczenie o skuteczności działania zabezpieczenia pojazdu" koszt ~50zł np. w wawie na Modlińskiej dostałem kontakt (okresowe 12mcy ). Potrzeba dodatkowo zaświadczenie o przebiegu dotychczasowego ubezp. na uato jak zniżki mamy przenieść z auta. Co dziwne w "ich" kalkulatorze istotną sprawą co do wyceny wartości moto jest po części rok produkcji ale bardziej data 1 rejestracji. U mnie różnica wychodzi 2,5tyś między 1 rej. z 2007r, a 2008. w sumie wszystkie aktualne inf. dot. ubezpieczenia AC w All.. znajdziecie tutaj: AC moto rozglądałem się już trochę i aktualnie jak dla mnie to jest najlepsze !happybth . Dodam, że kontakt z gościem jest OK.
Klubowicze Piootr Opublikowano 3 Lutego 2011 Klubowicze Opublikowano 3 Lutego 2011 Mam ubezpieczenie w Allianz na swojego Burka 400 K7 - pełny pakiet. Jako, że to moje pierwsze moto bardzo mi zależało aby znizki "przeszły" z ubezpieczenia 4oo - tu mam po 60% zniżek. Agent Allianz bardzo OK. Agent przyjechał ofotografował i wystawił polisę. Cena bardzo konkurencyjna. polecam !happybth Obym tylko nie musiał z niej korzystać !scooter
Lucjan73 Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Ja mam już trzeci rok pakiet w Alianz, w tym roku stawki troche podskoczyły. Można wykorzystać jeszcze dodatkową zniżke przy ubezpieczeniu innego mienia (np. mieszkania) .
misioooo Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Ja w Allianzu drugo rok pakietowego ciągnę (w styczniu ubezpieczałem). byłoby 1800 z 20% zniżki OC, 10% AC + kontynuacja, ale... Wziałem sobie NW (takie prywatne, nie do pojazdu) za 200zł i w sumie za pakiet + NNW zapłaciłem 1650 Taka promocja jak wyżej kolega pisał - jak jakieś inne ubezpieczenie bierzemy to AC jest taniej.
rpp Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 tak spojrzałem na stronkę gościa z Allianzu i dla osób kupujących tam ubezpieczenie zwróćcie uwagę na zapis dot. zwyżek: 15% - brak redukcji sumy ubezpieczenia - po szkodzie nie wystąpi niedoubezpieczenie pojazdu, czyli kolejne odszkodowanie zostanie wypłacone w pełnej wysokości zniszczenia(szkody). Opcja dobrowolna. proponuję dobrze się zastanowić nad wykupieniem tej opcji. W przypadku redukcji sumy ubezpieczenia jeśli wcześniej mieliśmy szkodę z AC to przy kradzieży dostaniemy kwotę pomniejszoną o poprzednią wypłatę !! A wiadomo, że plastiki do naszych sprzętów kosztują bardzo dużo więc nawet mały szlif i naprawa z AC może być później ogromnym bólem.
misioooo Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Ja podałem cenę z tą opcją (bank wymaga tego do kredytu).
ptaku_1 Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 Wczoraj ubezpieczalem swojegi Burka i doznalem lekkego szoku. Rok temu za OC+NNW zaplacilem 165zl a wczoraj za same OC 171zl za NNW trzeba bylo doplacic 95zl. !winkiss PZU !kisss
Lucjan73 Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 Wczoraj ubezpieczalem swojegi Burka i doznalem lekkego szoku. Rok temu za OC+NNW zaplacilem 165zl a wczoraj za same OC 171zl za NNW trzeba bylo doplacic 95zl. !winkiss PZU !kisss W tym roku jak kupowałem pakiet w Alianz to Pani proponowała mi (w ramach oszczędności ) OC w PZU bo miało byc tańsze a AC w Alianz. W sumie kupiłem wszystko w Alianz i jak teraz czytam to wyszło na to samo - OC w PZU miało kosztować o 100 zł mniej jak w Alianz !piwko
BiG Z Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 To ja się dopiszę do listy i tak ubezpieczenie Yamahy Midnight Star 950 z 2009 roku na maxymalnych zniżkach i bezszkodowej jeździe 1578! OC i Autocasco.Dlaczego?no bo w tamtym roku jak mnie poinformowal znajomy z Allianz'a 3 krotnie wszystkie towarzystwa ubezpieczenionwe podnosily stawki miedzy innymi ze wzgledu na powodz itp.
marcin62 Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 Ubezpieczyłem burka na AC w Allianz (-60% z auta), od kwoty 17100 na rok 753zł jednorazowo przy wzięciu dodatkowo ubezpieczenia na mieszkanie co dało -15% ( w tym asistance gratis). Bez udziałów własnych. Praktycznie dopłaciłem do ceny wyliczonej wyjściowej AC 10zł i mam ubezpieczenie i mieszkania i skuta. Zwyżka jest za wiek pojazdu +10% i za zniesienie udziału własnego przy kradzieży +10%. Sprawę załatwiłem z człowiekiem co podawałem stronkę www. parę postów wcześniej. Muszę przyznać, że dojeżdża do wawy ~350km ale załatwia od razu parę szt. moto. Doradzi i poradzi poprzez @ później tylko foty i podpisanie. Za przegląd alarmu - stwierdzenie że jest OK i wystawienie zaświadczenia PIMOT koszt 40zł. (jak wartość !tut powyżej 15tysi). Także polecam.
daszek Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 Ubezpieczyłem burka na AC w Allianz Tam mają najlepsze warunki. Inni ubezpieczyciele mają zastrzeżenia w ac co do kradzieży. U mnie wyszło od wartości 34tyś., zniesienie udziału, pakiet oc,ac,nw udokumentowanej miałem tylko 7 lat bezszkodowej 50% zniżki, (wcześniej niestety nie byłem dopisany do polisy), wyszło 2,3tyś. Sporo ale alternatywy brak. W Warcie czy PZU bym musiał zapłacić za to samo prawie 4tyś.
Gość jami78 Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Witam wszystki jezdze AN 650 ide dzis do PZU ubezpieczyc, caly pakiet na wartosc stala 12tys.( ubezpieczenie tez obejmuje kradziez) 1000zl. z mozliwoscia rozbicia na 4 raty nie mam zadnych znizek na motor i prawko od niecalego roku(na motor). samo OC wyliczyli mi 72zl -60% przechodzi z samochodu i to w Warszawie gdzie skladki sa podwyzszane:) wiec chyba nie jest zle. Pozdrawiam
franca Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 a ja mam ciekawostkę ubezpieczeniową chciałem ubezpieczyć moją maszynę ac w alianz niestety okazało się że modelu an250 k2 nie ma w żadnym katalogu ponoć spr nawet w niemieckich dlatego nie mogą ubezpieczyć... jedyne wyjście z sytuacji to musiałbym zrobić wycenę u rzeczoznawcy i pewnie co roku musiałbym to robić...
Rekomendowane odpowiedzi