Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Ubezpieczenie AC OC

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano
PZU Majka 250 , 2 lata bezszkodowej OC+NNW 150 PLN (TYLKO :lol: ).

To Cię chyba troszkę orżnęli. U mnie w polisie PZU stoi:

Motocykl powyżej 50 ccm - OC - 30% = 95 PLN

NNW - 20 PLN

pzdr

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• marcin62

7

• misioooo

6

• SimonWarka

4

• tomektt

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja nadal nie mogę pozbierać się po tym, jaka kase musiałem zostawić w PZU celem pelnego ubezpieczenia sprzetu tj OC AC i chyba NW - w sumie za Nexa wyszło 1024zł ... boli :lol:

SimonWarka zerknij kilka postów wyżej... Ja ponad 2000 zabuliłem za "pakiet" pełen :lol: Też 500ccm i niestety brak zniżek na AC (poza promocyjną).

Za 50-tkę Alllianz przysłało mi druczek wraz z jakimś assistance i ubezpieczeniem informacji prawnej... 300 zeta. Się przejdę do agencji, bo samo OC tylko chcę za kilka dyszek, a nie 300 za 50-tkę bulić. Niestety nieświadomi ludzie by poszli z kwitkiem i zapłacili...

Opublikowano

Równie potężna kasa. Ja o tyle w dobrej sytuacji jestem, że korzystam z zniżek I współwłasciciela, czyli po prostu ojca :lol:

Co do 50tki, za pełen pakiet płaciliśmy począwszy od nowego ok 450zł do 312zł bodajże po 5 sezonach ...

Jednoślady zbyt ryzykowną inwestycją dla Ubezpieczalni :(

Opublikowano

Przy maksymalnych zniżkach za OC i NW za Burgmana 400 K7 zapłaciłem niecałe 100 złotych w PZU

Gość auksencjusz
Opublikowano
Za Agility 125: OC w PZU w 2007r - 20zł, w 2008r. - 26zł i tyle samo w ubiegłym roku, naturalnie maksymalne zniżki. Można wytrzymać ;)

Ode mnie bez zniżek i ze zwyżką za wiek zainkasowali 194zł. Chyba trochę dużo... ;)

Opublikowano

w link4 OC 60% 56zł. w 2009r. mają teraz dobre asistance i nnw - dodatkowo.

obecnie 221,70 OC, NNW 3000zł os., Assistance (asistance takie jak na auto-dobre warunki maja). samo OC NNW - 147,70 w tym holowanie z dróg twardych przy szkodzie etc. oraz informacja prawna co kolwiek to znaczy ;) .

• Sympatycy
Opublikowano

Dzisiaj przedłużyłem ubezpieczenie.

Dla informacji: Pakiet Allianz OC,AC,NW,Assistance kraj/zagranica,pełne zniżki-kwota 896 zł

Xciting z 2009 roku wyceniony na 14000 zł.

Opublikowano

YP250 z 2001 - PZU 165zl za OC i NW

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich jest to moj pierwszy post ja swoja Honie kupilem trzy tygodnie temu w salonie model SH 300 ubezpieczenie w pakiecie kosztowalo mnie 1956zl OC AC NNW firma HESTIA I TO TYLE ZA WCZESNIEJSZA HONDE sh 125 Z 2007r placilem w LINKU 128zl za samo OC znizek 50% Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam wszystkich jest to moj pierwszy post ja swoja Honie kupilem trzy tygodnie temu w salonie model SH 300 ubezpieczenie w pakiecie kosztowalo mnie 1956zl OC AC NNW firma HESTIA I TO TYLE ZA WCZESNIEJSZA HONDE sh 125 Z 2007r placilem w LINKU 128zl za samo OC Pozdrawiam.

Dziwne,że nie zaproponowali Ci Allianzu. Ja miesiąc temu kupowałem w Hondzie ubezpieczenie AC/OC i różnica w cenie była rzędu 800-1000 PLN. Dlatego nie przedłużałem ubezpieczenia w Hestii (choć mam do niej sentyment :D )

Opublikowano

W PZU za OC + NW 140zł, przepisali mi zniżkę z HDI, ale dali 20%, a w HDI miałem 30%.

W HDI za OC + NW 331zł - masakra :D

Opublikowano

Mam niestety Wartę, a warta jest h++ warta.

OC + NNW = 203 zł

Opublikowano

Niestety w HONDA WITOLIN miala tylko z HESTIA podpisana umowe ja skuter kupowalem w polowie na raty i musialem miec pakiet wykupiony zeby dostac kredyt w banku z kturym honda miala podpisana umowe w sumie moglem szukac na wlasna reke ubezpieczalni ale nie wszystkie honoruje tean wlasnie bank i do tego wszystkiego dochodzi czas a ja do niecierpliwych sie zaliczam i chcialem wszystko od reki zalatwic :D

• Administrator
Opublikowano

SW 600 - OC+NNW PZU - 52 zl, nie chcialo mi sie szukac taniej ani rozkladac na raty :D

Opublikowano

od kilku dni axa direct oferuje OC/AC/NW dla motocykli, w samochodzie u nich wyszlo mi najtaniej,to jak wchodza na rynek to moga miec jakies duze promocje :D natomiast dowiedzialem sie ze skutery ubezpieczyciele traktuja jako bardziej niebezpieczne od motocykli, bo pakiet na motor to 5,5% a na skuter 9% wartosci

• Administrator
Opublikowano
... natomiast dowiedzialem sie ze skutery ubezpieczyciele traktuja jako bardziej niebezpieczne od motocykli, bo pakiet na motor to 5,5% a na skuter 9% wartosci

Ja tam w dowodzie mam wpisane motocykl :D

Opublikowano

Odwiedzam Alianz i zdziwko!!! Wieloletnia kontynuacja OC., historia bezszkodowa, 60% zniżki, chcę opłacić kontynuację i nagle SZOOOOK!!! Do tej pory rata ( pół roku ) za Burka 400 wynosiła 35 zł, a tu nagle dowiaduję się że mam do zapłacenia 168 zeta.

Wypowiadam umowę ( co jest niezmiernie ważne wobec obowiązujących przepisów ) i poszukuję najciekawszej oferty. Trafia na PZU, rata za okres j.w. wynosi 30 zł. STRACH POMYŚLEĆ CO BĘDZIE W PRZYSZŁYM SEZONIE JAK TOWARZYSTWA UBEZPIECZENIOWE SIĘ DOGADAJĄ I WYRÓWNAJĄ STAWKI.

Przerażony J.D. :D !OKK !OKK

Opublikowano

Wlasnie dokladnie tak jak piszecie podliczyli mi 9% a za motor bylo by 5,5% ehh a w dowodzie mam motocykl wpisane wiec teoretycznie przy nastepnym ubezpieczeniu moge sciemnic i nie pucowac sie ze to skuter ale ciekawe czy to przejdzie moze ktos juz prubowal :D ??

Opublikowano

Piszesz o podwyżce rzędu kilku %, w przypdku mojego Burka wyszło prawie 500% podwyżki. Gdzie tu jest sens?

Nadal wqr...y J.D. :D !OKK !OKK

Opublikowano

Wybrałem wariant ubezpieczenia w dwóch towarzystwach:

PZU - OC, NW - 85,00 zł

Allianz - AC, Ass - 779,00 zł - suma ubezpieczenia 15 000 zł.

Opublikowano

jak byłem w Alianz to powiedzili że nie honorują zniżek z 4oo na OC, AC itp.

Opublikowano

Jadę jutro zapłacić za ubezpieczonko w PZU - OC AC NNW Asistans kraj i ubezpieczenie bagażu za 630 zł .

Opublikowano

A mi uznali bez problemu.

Opublikowano

a mi uznali bez problemu :lol:

AC/OC/NNW/Assistance za 1,6 k zł przy sumie 24k

Opublikowano

Jeszcze większe "jaja" są przy obowiązkowym ubezpieczeniu OC/AC/NW w leasingu, niektóre biorą 10% wartości,ale jest taka firma BRE leasing, w której za ubezpieczenie np. Burgmana 650 żądali 6500 zł w pierwszym roku sic!!! ( to prawie 20%)