Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Siemka Przelewik puszczę na początku kwietnia.

Pozdrawiam Siemik.

Tak dla pewności-termin od 6.05 do 9.05.2010r.Tak troszkę się zakręciłem :lol:

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pilot

13

• orzech

12

• Wrzonio

9

• helmutek76

8

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

proszę o dopisanie mnie do listy

helmutek76

renatka

przelew zaliczki na konto osrodka zostal wykonany

W tym miejscu pozwolę sobie zadać pytanie - czy ktoś z Warszawy udaje się na zlot - wyznaję zasadę ze w grupie zawsze raźniej.

I drugie pytanko: dysponuję maszynką o pojemności 250 cm3 i mocy 20 KM. Czy na trasę 400 km (2 osoby) maszynka da radę czy może mieć jakieś trudności. Nie mam doświadczenia na tak długich dystansach a zwłaszcza we dwie osoby. Proszę o wrażenia i wskazówki? Jak się przygotować do takich podróży na co zwrócić uwagę (rytm jazdy, odpoczynki, technika), aby bezpiecznie przebyć taki dystans. Za wszelką pomoc (nawet praktyczną) serdecznie dziękuję.

Wyznaję, że chodzi o przyjemność i zabawę, ale o bezpieczeństwie swoim i pasażera trzeba pamiętać.

Może dodam, że moje doświadczenie to ok 5000 km i większości to Warszawa.....

Prosze uzywac opcji "edytuj". Posty lacze.

Administracja

Opublikowano

To taka ciekawostka dla ciebie jeśli się obawiasz ze masz za mało pojemności Skuterem po Turcji.

Co do dalszej części pytania z Warszawy rusza parę osób wiec na pewno będziesz miał z kim jechać , a na pewno po drodze to i ja się podepnę do was a potem to już razem :) .... Wystarczy śledzić na bieżąco wątek i wszystko jasne :)

Opublikowano

Dzięki za linka, artykuł mnie bardzo zainteresował. Zadam w tym miejscu pytanie uzupełniające. Wiadomo Yamaha to yamaha. Jak na tym tle wypada kymco grand dink 250 ? Tak naprawdę mało znalazłem informacji o tej marce. Z tego co już zdążyłem się zorientować - to koreanski produkt a nie chinski produkt - a to już znaczna różnica.

Pozwolę się podzielić swoim doświadczeniem jeśli chodzi o wycieczki wysokość przedniej szyby. Przy moim wzroście (185 cm) kask wystawał mi całkowicie poza szybę. Po zrobieniu 100 km z prędkością 110-120 km/h czułem bul głowy i znaczne zmęczenie od hałasu wiatru uderzającego (hałasującego) w kasku.

Oczywiście skuter troszeczkę wolniej się rozpędza (odczuwalna różnica) za to spokój i cisza w kasku - bezcenna :-)

Jeszcze zostało trochę czasu, ale osoby ruszające z Warszawy na zlot proszę ujawnijcie się :-)

Opublikowano

co do hałasu to albo kask integral/szczękowiec albo tańsze rozwiązanie w postaci silikonowych zatyczek do uszu (trochę upierdliwe uczucie, ale można się przyzwyczaić) kupisz w każdej aptece

co do ekipy w Bieszczady to wierz mi, że jak przyjdzie czas to na forum będzie spory ruch w tym temacie (kto jedzie o 5 rano ? kto o 12 ? kto spod McDonalda ? kto spod IKEI czy innej Castoramy :D :D ) także luzik nie stresuj się !OK

dla przykładu polecam Ci lekturę jak ekipa zbierała się do Marl albo jeszcze lepiej do Rogoźna whist;) !w00t - sam nie jechałem, ale z wielkim zaciekawieniem śledziłem przygotowania do wyjazdu whist;):lol:

Opublikowano
Dzięki za linka, artykuł mnie bardzo zainteresował. Zadam w tym miejscu pytanie uzupełniające. Wiadomo Yamaha to yamaha. Jak na tym tle wypada kymco grand dink 250 ? Tak naprawdę mało znalazłem informacji o tej marce. Z tego co już zdążyłem się zorientować - to koreanski produkt a nie chinski produkt - a to już znaczna różnica.

Warto poczytać ten temat wyprawa Markiza dookoła Polski ok 3,5 tys. km ....RAJD

Pozdrawiam

ciochin

Opublikowano

Dzięki za linka, chyba nawet na allegro widziałem linka na którym skuter był do sprzedaży po rajdzie ....

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Marku prosze o dopisanie jeszcze dwójkę moich przyjaciół:

Małgosia

Janusz

Opublikowano

Czy ten zlot się w końcu odbędzie czy nie?

• Klubowicze
Opublikowano
Czy ten zlot się w końcu odbędzie czy nie?

W pierwszym poście jest napisane że to jest spotkanie a nie zlot,no i oczywiście się odbędzie !OK

Opublikowano

To w takim razie jest szansa ze pojedziemy w zorganizowanej grupie??

• Sympatycy
Opublikowano

Zawsze jeździliśmy więc teraz również tak będzie.

Opublikowano

Jak orzech postanowi - to postanowione :D

• Klubowicze
Opublikowano

Witam

Proszę o podanie na pierwszej stronie terminu spotkania, gdyż gdzieś się zapozial

Pozdrawiam

• Sympatycy
Opublikowano

Muszę nie stety zrezygnować z wyjazdu.Nie udało się przekonać mojego szefostwa :lol: .

Opublikowano

Czy do jutra trzeba się koniecznie określić co do przyjazdu ??

Na razie nie wiem czy dam radę, pewnie jak zwykle w ostatniej chwili się obudzę.

Opublikowano

Dokladnie bede wiedzial po tym weekendzie, ale na razie sytuacja nie wyglada zbyt dobrze !wolf ...

• Klubowicze
Opublikowano

Do spotkania zostało 2 tygodnie, a tu jakoś tak cicho.

Strona ośrodka nie działa klik.

Czy wszystko jest aktualne?

• Klubowicze
Opublikowano

Ja jadę i mam nadzieję że wszystko jest aktualne !OK

• Sympatycy
Opublikowano

A czym jeśli wolno spytać?

• Klubowicze
Opublikowano

A czym jeśli wolno spytać?

Mayesty 400

Opublikowano

Na razie nic się nie zmieniło oprócz tego że :lol: niektóre osoby zrezygnowały ale z tym się liczyłem ale też dopisują się nowe !w00t więc nie powinno być źle.

PS. Stronka działa tylko musiała być zmieniona domena ( takie życie).

• Sympatycy
Opublikowano

Koledzy ja dopisałem się późno ale też tam będę. Pozdrawiam

Opublikowano

No coraz bliżej naszych wspólnych Bieszczad, czy osoby jadące z warszawy mogły podać którędy zamierzają jechać - plan trasy ?