Skocz do zawartości
Forum Burgmania

palenie gumy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale dlaczego mnie obrażacie?

Możecie sobie nie wierzyć konsensusowi naukowemu w sprawie antropogenicznego pochodzenia zmian klimatu, no ale nie każdy musi doczytać, można być wyznawcą spiskowej teorii dziejów. Nie interesuje mnie to.

Natomiast ja Was nie obrażałem, nie nazywałem megalomanami czy pseudoczymkolwiek.

"wyprodukowanie 1 kg wołowiny odpowiada emisji 36.4 kg dwutlenku węgla. to nie wszystko - pozostaje 340 g dwutlenku siarki, 59 g fosforanów i zużycie 169 milionów

juli energii." - a obecna populacja krów ma się nijak do populacji ludzi i absoultnie dowodzi braku globalnego ocieplenia?

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Wookash

8

• szorstki

6

• MariuszBurgi

4

• 22hubert

4

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Homer, błagam Cię zdradź nam tajemnicę, gdzie kupujesz ten towar :rolleyes:

• Klubowicze
Opublikowano

Homer 84, twoje bardzo "celne" opinie przypominaja mi osobę, która idzie do McDonalda i kupuje dwa Big Mac, duże frytki i żeby nie utyć Coca Colę Zero. Jeździsz skuterem bo małe spalanie - ale po co Ci 400ccm, masz samochód ale jeździsz autobusem. Gumy nie pali się na co dzień i nie ma tu co mówić o ekologii, to taka sama zabawa jak skok na bangee, pojeżdżenie na quadzie w terenie czy wyscigi samochodów, czy motocykli. Podoba ci się czy nie to twoja sprawa, ale więcej tolerancji. Gdyby patrzono tak ortodoksyjnie to dzisiaj nie pisałbyś o tym w necie. A tak swoją drogą ile emitujemy dwutlenku węgla pisząc jednego posta offtopic na forum :rolleyes:

• Sympatycy
Opublikowano
Ale dlaczego mnie obrażacie?

Natomiast ja Was nie obrażałem, nie nazywałem megalomanami czy pseudoczymkolwiek.

Może ponumerować Ci linie w moim poście, coby był bardziej zrozumiały ? !OK

Primo: Odrobina megalomanii siedzi w każdym z nas - taki jest sens moich słów.

Secundo: Pseudoautorytety tyczyły się właśnie pseudoautorytetów, więc skoro nie jesteś

ogólnie "wyznawanym" autorytetem w dziedzinie klimatologii tylko programistą,

a także nie nazywasz się al gore, to nie rozumiem skąd Twoje przeświadczenie,

że ktoś Ciebie akurat obraża ???

A może chodzi o to, że moje słowa mogły zrujnować Twój światopogląd ? :D

pzdr

BTW: nie wyrzucam śmieci w lesie. Nie robię tego jednak NIE ze względów politycznych,

ale dlatego, że tak mnie wychowano...

A "laczka" spalę w przyszłym sezonie dla "fanu", kończy się bieżnik, to można się

zabawić :rolleyes::lol:

• Administrator
Opublikowano
Dla mnie troche bez sensu, ale wolność mamy... 

Czekamy na "stunt MAXISKUTEROWY" ?   

Ja jestem chyba przeciwnikiem, nieadekwatnego do rodzaju pojazdu, jego wykorzystywania.

Hmm...

A "laczka" spalę w przyszłym sezonie dla "fanu", kończy się bieżnik, to można się

zabawić

Hmm...

Widzę tu pewną niekonsekwencje... Szorstki- przerażasz mnie... :rolleyes: Czy już stałeś się Mr. Hyde' em? :lol:

A tak poważnie to myślę, że akurat *palenie gumy ma nieeeeporównywalnie mniejszy wpływ na ocieplenie klimatu niż np. jakikolwiek ruszający z przystanku autobus, cieknący płynami z każdego łączenia, spełniający normę emisji spalin EURO 0 (słownie: zero!).

Poza tym chciałem jasno zaznaczyć, że nikomu nie polecam palenia gumy, jest to niebezpieczne, głupie i źle wpływa na całokształt świata !OK .

*spontaniczne ruszenie z miejsca maxi skuterem na pełnym rollgazie ze zblokownym przednim heblem :D

• Sympatycy
Opublikowano
Dla mnie troche bez sensu, ale wolność mamy... 

Czekamy na "stunt MAXISKUTEROWY" ?   

Ja jestem chyba przeciwnikiem, nieadekwatnego do rodzaju pojazdu, jego wykorzystywania.

Napisałem "trochę bez sensu" i "chyba". To taka "soft" deklaracja !OK

Mr.Hyde nie jestem, ale z przekory czasem popełniam

jakieś głupoty :lol: W myśl zasady "przeziębię się na złość Babci", A co mi tam :rolleyes:

pzdr

Opublikowano

Palenie gumy :lol: ? W koncu zawsze mozna spalic lub spalic mozna nie !piwko :rolleyes::D ?

PS. Po co marnotrawic tyle dobrej gumy i palic laczka w moto, zawsze lepiej spalic go jak jest ciemno w piecu !OK !OK !happybth .

• Administrator
Opublikowano
To taka "soft" deklaracja  :lol: 

Podoba mi się to określenie :rolleyes:

Napisałem  "chyba".

OK, to i ja złoże miękką deklaracje: jak już będziesz "chyba" palił to daj znać. Zrobimy film a później puścimy go na Burgmanii 2010! !OK

Opublikowano

Taka mała wpraweczka logiczna.

Pomyślcie, jakie ilości pyłu pochodzącego ze zużytych opon wytwarza transport drogowy i gdzie ten pył trafia?

Podpowiedź: tfu tfu tfu :rolleyes: .

Kolega homer84 pisze o wpływie jednorazowego spalenia gumy na środowisko.

Koń, to by się nie uśmiał, ale zadławił ze śmiechu na śmierć.

Celowo nie wpomniałem o naukowym konsensusie.

• Sympatycy
Opublikowano

Mariusz, zgoda :rolleyes:

pzdr

• Sympatycy
Opublikowano
Homer, błagam Cię zdradź nam tajemnicę, gdzie kupujesz ten towar !sciana

Albo daj namiary na dilera !bicz

W przyszłym sezonie też wymieniam oponke więc zanim trafi do śmietnika zostanie ''dokończona'' na asfalcie.

Szorstki,daj znać, zjaramy razem !bicz

Opublikowano

niestety z radykalnymi pogladami jest tak, ze zeby nie byc posadzonymi o hipokryzje, ludzie wpadaja w skrajnosci.

a co do skillsów Wookasha, to potwierdzam. Zrobil duza zadyme po moim ślubie:)

o przypomnialo mi sie ze mialem to zgrac z kamery i wrzucic gdzies !happybth

pozdro

• Sympatycy
Opublikowano

A ja nie umiem palić gumy, jarać laczka, stawiać na koło i sypać iskry z płóz !happybth !happybth :D

Opublikowano
A ja nie umiem palić gumy, jarać laczka, stawiać na koło i sypać iskry z płóz :) !placz1 !placz1

Nie przejmuj sie po takim zainteresowaniu na forum rada starszych wezmie pewnie pod uwage mozliwosc nauki tej sztuki podczas nastepnej burgmani :)

Opublikowano

parę razy miałem ochotę zabawić się w palenie gumy ale teraz jak pomyśle że miałbym moje skrzydełko tak z poniewierać to po prostu serce mi się kraje !placz1 ale dawno temu małym chińczykiem tuningowanym do 80 cm udało mi się zadymić oponką ale o typowym jaraniu lacza nie mogło być mowy :)

Opublikowano

Nie przejmuj sie po takim zainteresowaniu na forum rada starszych wezmie pewnie pod uwage mozliwosc nauki tej sztuki podczas nastepnej burgmani :)

To ja chętnie się nauczę !placz1

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Jako że nowa opona leżała już w garażu nie mogłem się oprzeć i musiałem troszkę nadymić B)

• Administrator
Opublikowano
Jako że nowa opona leżała już w garażu nie mogłem się oprzeć i musiałem troszkę nadymić !OK

Przypomniał mi się test Nexusa 500 !OK

022.jpg

• Sympatycy
Opublikowano

Poczekajcie, ja wam pokażę jak moja będzie do wymiany !w00t ;) !scooter

Myślę, że to nastąpi w 2012 roku............ :P:P pod koniec sezonu !OK :P

Opublikowano

Moja się już kończy ;)

Może by spalił !w00t

Ale z drugiej strony :P

Może nie ryzykować dla takiej głupoty !scooter

Widziałem na kilku zlotach, nieszczęśliwe finały strzału z oponki

Można się przy okazji pozbawić kilku drogich elementów plastikowych, zdarzały się też gorsze rzeczy !OK

Opublikowano

jak z gracją spalić gumę (uwaga moto)

Opublikowano
jak z gracją spalić gumę (uwaga moto)

moto? nie widziałem.. :D