Gość homer84 Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 Ale dlaczego mnie obrażacie? Możecie sobie nie wierzyć konsensusowi naukowemu w sprawie antropogenicznego pochodzenia zmian klimatu, no ale nie każdy musi doczytać, można być wyznawcą spiskowej teorii dziejów. Nie interesuje mnie to. Natomiast ja Was nie obrażałem, nie nazywałem megalomanami czy pseudoczymkolwiek. "wyprodukowanie 1 kg wołowiny odpowiada emisji 36.4 kg dwutlenku węgla. to nie wszystko - pozostaje 340 g dwutlenku siarki, 59 g fosforanów i zużycie 169 milionów juli energii." - a obecna populacja krów ma się nijak do populacji ludzi i absoultnie dowodzi braku globalnego ocieplenia?
Wookash Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 Homer, błagam Cię zdradź nam tajemnicę, gdzie kupujesz ten towar
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 27 Października 2009 Klubowicze Opublikowano 27 Października 2009 Homer 84, twoje bardzo "celne" opinie przypominaja mi osobę, która idzie do McDonalda i kupuje dwa Big Mac, duże frytki i żeby nie utyć Coca Colę Zero. Jeździsz skuterem bo małe spalanie - ale po co Ci 400ccm, masz samochód ale jeździsz autobusem. Gumy nie pali się na co dzień i nie ma tu co mówić o ekologii, to taka sama zabawa jak skok na bangee, pojeżdżenie na quadzie w terenie czy wyscigi samochodów, czy motocykli. Podoba ci się czy nie to twoja sprawa, ale więcej tolerancji. Gdyby patrzono tak ortodoksyjnie to dzisiaj nie pisałbyś o tym w necie. A tak swoją drogą ile emitujemy dwutlenku węgla pisząc jednego posta offtopic na forum
Sympatycy szorstki Opublikowano 27 Października 2009 Sympatycy Opublikowano 27 Października 2009 Ale dlaczego mnie obrażacie?Natomiast ja Was nie obrażałem, nie nazywałem megalomanami czy pseudoczymkolwiek. Może ponumerować Ci linie w moim poście, coby był bardziej zrozumiały ? !OK Primo: Odrobina megalomanii siedzi w każdym z nas - taki jest sens moich słów. Secundo: Pseudoautorytety tyczyły się właśnie pseudoautorytetów, więc skoro nie jesteś ogólnie "wyznawanym" autorytetem w dziedzinie klimatologii tylko programistą, a także nie nazywasz się al gore, to nie rozumiem skąd Twoje przeświadczenie, że ktoś Ciebie akurat obraża ??? A może chodzi o to, że moje słowa mogły zrujnować Twój światopogląd ? pzdr BTW: nie wyrzucam śmieci w lesie. Nie robię tego jednak NIE ze względów politycznych, ale dlatego, że tak mnie wychowano... A "laczka" spalę w przyszłym sezonie dla "fanu", kończy się bieżnik, to można się zabawić
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 27 Października 2009 Administrator Opublikowano 27 Października 2009 Dla mnie troche bez sensu, ale wolność mamy... Czekamy na "stunt MAXISKUTEROWY" ? Ja jestem chyba przeciwnikiem, nieadekwatnego do rodzaju pojazdu, jego wykorzystywania. Hmm... A "laczka" spalę w przyszłym sezonie dla "fanu", kończy się bieżnik, to można sięzabawić Hmm... Widzę tu pewną niekonsekwencje... Szorstki- przerażasz mnie... Czy już stałeś się Mr. Hyde' em? A tak poważnie to myślę, że akurat *palenie gumy ma nieeeeporównywalnie mniejszy wpływ na ocieplenie klimatu niż np. jakikolwiek ruszający z przystanku autobus, cieknący płynami z każdego łączenia, spełniający normę emisji spalin EURO 0 (słownie: zero!). Poza tym chciałem jasno zaznaczyć, że nikomu nie polecam palenia gumy, jest to niebezpieczne, głupie i źle wpływa na całokształt świata !OK . *spontaniczne ruszenie z miejsca maxi skuterem na pełnym rollgazie ze zblokownym przednim heblem
Sympatycy szorstki Opublikowano 27 Października 2009 Sympatycy Opublikowano 27 Października 2009 Dla mnie troche bez sensu, ale wolność mamy... Czekamy na "stunt MAXISKUTEROWY" ? Ja jestem chyba przeciwnikiem, nieadekwatnego do rodzaju pojazdu, jego wykorzystywania. Napisałem "trochę bez sensu" i "chyba". To taka "soft" deklaracja !OK Mr.Hyde nie jestem, ale z przekory czasem popełniam jakieś głupoty W myśl zasady "przeziębię się na złość Babci", A co mi tam pzdr
dr.big Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Palenie gumy ? W koncu zawsze mozna spalic lub spalic mozna nie !piwko ? PS. Po co marnotrawic tyle dobrej gumy i palic laczka w moto, zawsze lepiej spalic go jak jest ciemno w piecu !OK !OK !happybth .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 27 Października 2009 Administrator Opublikowano 27 Października 2009 To taka "soft" deklaracja Podoba mi się to określenie Napisałem "chyba". OK, to i ja złoże miękką deklaracje: jak już będziesz "chyba" palił to daj znać. Zrobimy film a później puścimy go na Burgmanii 2010! !OK
Geni Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Taka mała wpraweczka logiczna. Pomyślcie, jakie ilości pyłu pochodzącego ze zużytych opon wytwarza transport drogowy i gdzie ten pył trafia? Podpowiedź: tfu tfu tfu . Kolega homer84 pisze o wpływie jednorazowego spalenia gumy na środowisko. Koń, to by się nie uśmiał, ale zadławił ze śmiechu na śmierć. Celowo nie wpomniałem o naukowym konsensusie.
Sympatycy szorstki Opublikowano 27 Października 2009 Sympatycy Opublikowano 27 Października 2009 Mariusz, zgoda pzdr
monk Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Panowie !sciana Przyznać się, który prowokuje.. !bicz Sprzedam kilka używanych opon.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 27 Października 2009 Sympatycy Opublikowano 27 Października 2009 Homer, błagam Cię zdradź nam tajemnicę, gdzie kupujesz ten towar !sciana Albo daj namiary na dilera !bicz W przyszłym sezonie też wymieniam oponke więc zanim trafi do śmietnika zostanie ''dokończona'' na asfalcie. Szorstki,daj znać, zjaramy razem !bicz
iQ! Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 niestety z radykalnymi pogladami jest tak, ze zeby nie byc posadzonymi o hipokryzje, ludzie wpadaja w skrajnosci. a co do skillsów Wookasha, to potwierdzam. Zrobil duza zadyme po moim ślubie:) o przypomnialo mi sie ze mialem to zgrac z kamery i wrzucic gdzies !happybth pozdro
Sympatycy orzech Opublikowano 27 Października 2009 Sympatycy Opublikowano 27 Października 2009 A ja nie umiem palić gumy, jarać laczka, stawiać na koło i sypać iskry z płóz !happybth !happybth
22hubert Opublikowano 27 Października 2009 Autor Opublikowano 27 Października 2009 A ja nie umiem palić gumy, jarać laczka, stawiać na koło i sypać iskry z płóz !placz1 !placz1 Nie przejmuj sie po takim zainteresowaniu na forum rada starszych wezmie pewnie pod uwage mozliwosc nauki tej sztuki podczas nastepnej burgmani
jacek.olo1 Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 parę razy miałem ochotę zabawić się w palenie gumy ale teraz jak pomyśle że miałbym moje skrzydełko tak z poniewierać to po prostu serce mi się kraje !placz1 ale dawno temu małym chińczykiem tuningowanym do 80 cm udało mi się zadymić oponką ale o typowym jaraniu lacza nie mogło być mowy
KAZI Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Nie przejmuj sie po takim zainteresowaniu na forum rada starszych wezmie pewnie pod uwage mozliwosc nauki tej sztuki podczas nastepnej burgmani To ja chętnie się nauczę !placz1
Gość Halski Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 Jako że nowa opona leżała już w garażu nie mogłem się oprzeć i musiałem troszkę nadymić
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 5 Września 2010 Administrator Opublikowano 5 Września 2010 Jako że nowa opona leżała już w garażu nie mogłem się oprzeć i musiałem troszkę nadymić !OK Przypomniał mi się test Nexusa 500 !OK
Sympatycy Worlan Opublikowano 5 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 5 Września 2010 Poczekajcie, ja wam pokażę jak moja będzie do wymiany !w00t !scooter Myślę, że to nastąpi w 2012 roku............ pod koniec sezonu !OK
MARCVS Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 Moja się już kończy Może by spalił !w00t Ale z drugiej strony Może nie ryzykować dla takiej głupoty !scooter Widziałem na kilku zlotach, nieszczęśliwe finały strzału z oponki Można się przy okazji pozbawić kilku drogich elementów plastikowych, zdarzały się też gorsze rzeczy !OK
monk Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 jak z gracją spalić gumę (uwaga moto) moto? nie widziałem..
Rekomendowane odpowiedzi