Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Silver Wing w Top Gear.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cholewcia muszę się nad sobą zastanowić - nie dość, że w garażu Corolla to jeszcze SW pomykam :D:P:D .

A tak w ogóle to zacząłem jeździć maxi bo po miesiącach czytanie tego forum stwierdziłem, że niezłe z Was herbatniki Szanowne Koleżanki i Koledzy i chciałbym się z Wami utożsamiać :D:P. Gorąco Wszystkich pozdrawiam

ps. A Dziawerowi zapłacili to i napisał bzdurę - oj daleko mu do Clarksona, daleko.

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

6

• Glub

6

• szorstki

5

• Barti

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

Nie wiem czy jest sens bicia piany. Typ który pozuje do zdjęcia,

robiąc wheelie na Elektrze Glide, nigdy nie będzie autorytetem w środowisku.

Myślę, że większość motonitów ma go za pajaca i nie czyta jego wypocin, nie mówiąc

już o jakiejkolwiek "opiniotwórczości" w wykonaniu tego gościa...

Ja w każdym razie olewam wrzącym .... jego opinie i to samo polecam

innym.

pzdr

Opublikowano

Oj, panie Dziawer, panie Dziawer.. a co zrobią koledzy, gdy dowiedzą się, żeś jeździł na skuterze.. nie podadzą już rączki?

Dziwne jest to tym bardziej, że niedawno zakupiłem skuter u rodziców Szymona, gdzie w bardzo sympatycznej atmosferze się przywitałem i pożegnałem. I co teraz, z dowodu rodzinę żyletką wyskrobiemy?

A jak środowisko trębaczy traktuje prawdziwego motocyklistę z trąbką? Ciekawe ile razy padały przysłowiowe kozie litery..

..tyle tytułem ironii :D

Po prostu przykre jest to, że osoby/instytucje publiczne, pozwalają sobie na takie insynuacje.

Czy nam to w jakiś sposób zaszkodzi? W żadnym wypadku :D No, pomijam kilku kierowników szlifierek, którzy się podjarą tym tekstem i coś tam sobie zakodują w swoich orzeszkach. Najbardziej zaszkodzi samemu autorowi, bo w tym momencie jego nazwisko traci tak wypracowany autorytet i szacunek w środowisku. "Niestety" środowisko motocyklistów jest gronem dość, hmm.. "rodzinnym" i.. myślącym. Cóż, nie wiem jak jest w środowisku "prawdziwych motocyklistów" :D

P.S. -może było jeszcze tak, że sam artykuł napisał Dziawer Jr. a tytuł już zapodał piśmiak odpowiedzialny za nagłówki, tj. w super fakcie, czy innych szmatławcach. Tym bardziej, że tytuł jest w 3ej osobie.

• Klubowicze
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem,szkoda rozwijać temat debil i tyle :D

Opublikowano
Dla mnie zawsze Dziawer to byl i jest przyglupem, ...

Taki pajac jak Dziawer ...Na kolo byle kretyn potrafi postawic sciga...

Żenujące, szczególnie w "ustach" administratora.

• Administrator
Opublikowano

Crazy Russian - "żaden prawdziwy motocyklista, nie poda reki facetowi na skuterze" to jest dopiero zenujace i po takich slowach stracilem resztki szacunku do tego typa, do tego to ze Dziawer nie potrafi postawic na kolo maxi skuter nie oznacza ze nie da sie go postawic na kolo, :D a sciga nawet jak nie wiesz jak postawic, postawisz, trudniej utrzymac ale postawic zaden problem :D

Opublikowano
Crazy Russian - "żaden prawdziwy motocyklista, nie poda reki facetowi na skuterze" to jest dopiero zenujace i po takich slowach stracilem resztki szacunku do tego typa, do tego to ze Dziawer nie potrafi postawic na kolo maxi skuter nie oznacza ze nie da sie go postawic na kolo, :D a sciga nawet jak nie wiesz jak postawic, postawisz, trudniej utrzymac ale postawic zaden problem :D

Troche OT ale faktycznie da sie burka 650 postawić na gumie

Opublikowano

Weźcie pod uwagę, ilu tych prawdziwych motocyklistów ma kat. A, a ilu tych "prawdziwych" (czyt. kierowców maxi)? To jest chyba odpowiedź na to wszystko i tyle...

• Administrator
Opublikowano

Dla mnie prawdziwy motocyklista to jest gosc ktory rozwozi pizze na swoim pierdzipedzie, lod, snieg, mroz a taki kolo gania dalej kiedy wiekszosc z nas dawno kladzie kolejna warstwe wosku w swoim cieplym garazu.

Opublikowano
miej to głęboko w d...

to podobnie jak między pececiarzami a macuserami.

Dodam, że są jeszcze tacy co uważają za najdoskonalszy system AmigaOS !sciana

M.in. ja ;) Są również i tacy co uważają, że lekarstwem na wszystko jest np. Linux.

Każdy z nich ma swoje racje i argumenty za.

Z innej mańki. Słowa "Żaden prawdziwy motocyklista nie poda ręki facetowi na skuterze" są przynajmniej w moim przypadku całkowicie NIEPRAWDZIWE. W okolicy mam tylko znajomych motocyklistów /czytaj: biegowców/. Rozumiemy się, pomagamy sobie wzajemnie i jeździmy razem na wspólne wypady.

Co do podnoszenia ręki na trasie, rzadko spotykam się z kierownikami 2oo, którzy mnie "zlewają". W przeważającej większości są to właściciele błyszczących z daleka chopper'ów /tzw. niedzielni, nadziani posiadacze koniecznie drogich 2oo/. Po części rozumiem ich, bo są pewnie za bardzo skupieni i spięci na jeździe !sciana

Drudzy to /przeważnie zszokowani/ kierowcy... skuterów 50 ccm! !sciana

Pozdrawiam

Agnus

Opublikowano
Dla mnie prawdziwy motocyklista to jest gosc ktory rozwozi pizze na swoim pierdzipedzie, lod, snieg, mroz a taki kolo gania dalej kiedy wiekszosc z nas dawno kladzie kolejna warstwe wosku w swoim cieplym garazu.

A moze byc NIM dziennikarz ŚM, który cała zimę (kolejną i to bez względu na aure) jeździ do pracy skuterem 125ccm, produkcji chinskiej, mimo posiadania w garazu nawoskowanego auta?

A wspomnianym autem, dla odmiany, wyjeżdża w dni "niezimowe".

!sciana

Znam Szymona i pare rzeczy mozna mu zarzucic (sam czasami nie akceptuje jego punktu widzenia), ale nie to że nie jest Motocyklistą.

• Sympatycy
Opublikowano
A moze byc NIM dziennikarz ŚM, który cała zimę (kolejną i to bez względu na aure) jeździ do pracy skuterem 125ccm, ...

Według Dziawera nie może.

Crazy_Russian, przeczytaj sobie jeszcze raz tekst Dziawera o "prawdziwym motocykliście" i zastanów się, skąd może we łbie powstać taki tekst ???

Tak samo "trafił", jak prezentując HD Electrę na tylnym kole...

Kompromitacja "dziennikarza", w moim mniemaniu (na szczęście nie odosobnionym). Nazwałbym to prowokowaniem i podsycaniem animozji

w środowisku.

pzdr

Opublikowano

Z tego co wiem, z rozmowy z nim (podeslalem mu ten wątek) to nie postawił Elektry na koło !sciana !sciana

Jak juz pisalem, nie ze wszystkimi jego pogladami sie zgadzam, ale to naprawde motocyklista z zamilowania.

Rzeczywiście, podejście do tematu ma często specyficzne. Czasem mam wrazenie, że im dziwniejszy poglad sobie wymysli tym mu sie bardziej podoba, być może zapominając, że nie wszyscy go znają i wybaczą ironię.

Oczywiście nie neguje tego, że jechanie po uzytkownikach skluterów w tekscie o maxi-skuterze, jest nie na miejscu.

• Sympatycy
Opublikowano
Z tego co wiem, z rozmowy z nim (podeslalem mu ten wątek) to nie postawił Elektry na koło ;) !sciana

Jeżeli masz taką możliwość to może namów redaktora Dziawera żeby przejrzał nie tylko ten wątek ale też kilka innych na naszym forum, np. dotyczący podróży.

Może uda mu się przprowadzić odpowiedni tok myślowy, który uświadomi mu jak liczną grupę użytkowników jednośladów próbuje obraźić i czy faktycznie nie zasługują oni na miano "prawdziwych motocyklistów" !sciana .

Posiadanie różnych, nawet kontrowersyjnych poglądów nie zwalnia autora z odpowiedzialności za to co wypisuje !sciana .

Opublikowano

Od trzydziestu lat jeżdżę jednośladami (wszelkich typów), a dzisiaj się dowiedziałem że nie jestem motocyklistą i niemam komu podać ręki.

TO STRASZNE :( !placz1 !placz1 .

Pozdrawiam w/w Szanownego redaktora w/w Szanownego pisma J.D.

• Sympatycy
Opublikowano

Z tego co wiem, z rozmowy z nim (podeslalem mu ten wątek) to nie postawił Elektry na koło !placz1 !placz1

Oki, to przyznam się szczerze, że tylko o tym słyszałem. Widziałem natomiast np. wheelie na R1200GT chyba w 2005 roku, dlatego nie zdziwiła mnie ta historia, a ten redaktor kojarzy mi się właśnie z nieadekwatnymi do rodzaju pojazdu wygłupami, i stawianiem wszystkiego co wpadnie w ręce "na koło", jakby to było najistotniejsze...

Zastosowanie ironii w tekstach pisanych, jest niebezpieczne, bo autor nie ma pewności, że jego intencje zostaną właściwie rozpoznane. "Prawdziwy motocyklista - redaktor" powinien być wszakże również "prawdziwym redaktorem -

profesjonalistą"... :(

pzdr

• Administrator
Opublikowano
Jak juz pisalem, nie ze wszystkimi jego pogladami sie zgadzam, ale to naprawde motocyklista z zamilowania.

Crazy... zwróć uwagę, że osobiście nigdzie nie oceniałem SZ.D pod kątem tego czy jest motocyklistą z zamiłowania czy też nie... w ogóle taka forma oceny, samo określenie czy też ocenianie kogoś w takich kategoriach jest dla mnie śmieszne i niedorzeczne.

Zwróciłem tylko uwagę, że jako osoba opiniotwórcza powinien mądrzej dobierać teskty w nagłówkach i nie wymyślać podobnych kwasów, które nijak mają się do rzeczywistości... no chyba, że jest to działanie celowe: "nie ważne jak o mnie mówią- ważne, że mówią..." !placz1

Cytat: "Żaden prawdziwy motocyklista nie poda ręki facetowi na skuterze. Nawet tak wielkim jak statek pasażerski. Szymon Dziawer udowadnia, że ta niechęć w przypadku Hondy jest zupełnie nieuzasadniona"

A jeśli podjadę BMW albo Suzuki to niechęć będzie jednak uzasadniona? !placz1

Nie mam więcej pytań... :(

Opublikowano

Zwróciłem tylko uwagę, że jako osoba opiniotwórcza powinien mądrzej dobierać teskty w nagłówkach i nie wymyślać podobnych kwasów, które nijak mają się do rzeczywistości... no chyba, że jest to działanie celowe: "nie ważne jak o mnie mówią- ważne, że mówią..." :(

o trochę jak Doda może jej zazdrości !placz1 !placz1

Opublikowano

Mnie w ogóle trochę męczy przymiotnik "prawdziwy" w określeniu prawdziwy motocyklista. A niby który osobnik jadący na moto jest nieprawdziwy, który kierowca 400 jest prawdziwy, a który tylko udaje, który zbieracz znaczków jest prawdziwy a czy mający tylko jeden klaser nie itp, itp.

I najważniejsze pytanie KTO jest kompetentny aby decydować o prawdziwości w określaniu ludzi.

Tak troszke ironicznie

voit

Opublikowano

I najważniejsze pytanie KTO jest kompetentny aby decydować o prawdziwości w określaniu ludzi.

Tak troszke ironicznie

Jak to nie wiesz? Takie zaświadzczenie wydawane jest w Ministerstwie Głupich Kroków :(

A tak może bardziej poważnie nie ma co dzielić motocyklistów na tych od "armatury", "szlifierek" itp. wystarczy jeden podział na mądrych i głupych jak powiedział kiedyś Pawlak w USA !placz1

Opublikowano

No bo Panowie, my nie jesteśmy prawdziwi. My jesteśmy urojeni,

Opublikowano
No bo Panowie, my nie jesteśmy prawdziwi. My jesteśmy urojeni,

..dokładnie, i od dziś powinniśmy zaktualizować swoje imiona: homer84 -> homer84i, Lucjan73 -> Lucjan73i, mi mówcie monki. Chyba każdy z nas jest motocyklistąi, bo jeździmy pojazdami typu motocykli. A w ogóle to wlewam paliwo do wydechu, jeżdżę na wstecznym i na kapciach, bo jest większa styczność z podłożem, preferuje okrągłe kierownice i boczne kółka od rowerów dziecięcych. Poza tym wszyscy zdrowi, siostra w legii, a brat zbiera kaftany. :rolleyes: !piwko !piwko

edit: chyba nie ma sensu się tu wylewać.. w tym wątku chyba wszystko zostało już powiedziane.