Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jazda zimą

czy jeździsz zimą na skuterze  

70 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
(...)Co robicie gdy pogoda się zmienia na deszczową, a przed wami jeszcze kawał drogi? Macie jakieś patenty(...)

Ja mam patent "zacisniecia zebow" i jazdy do celu !scooter ...

Opublikowano

Raczej wyjścia są dwa:

a) albo zaciskam właśnie zęby i jazda do końca

!scooter czekam aż przestanie lać albo przynajmniej jak się zrobi jakaś mżawka.

Chyba nie ma innego wyjścia. Można mieć jedynie przypadkowe rzeczy, które pomogą w ochronie, czyli przypadkowy worek/wielka foliowa torebka etc itp, która można przeciąć i nałożyć na siebie jako pseudo ochronke przed wodą.

Opublikowano

Ja mam podobny "patencik" !scooter. Czasem decyduję się na przeczekanie pod daszkiem przystanku autobusowego. Z tym, że to ma sens na początku deszczyku - później trzeba iść w zaparte :D. Jeszcze tak nie było abym wysechł w czasie jazdy. Znacznie wolniej się schnie niż nasiąka.

• Klubowicze
Opublikowano

ostatnia opcja, kiedzyś tak teraz już nie

Opublikowano

Ja zagłoswoałem na tak gdyz uzywam skuterka w zimie no bez przesady ale tak do -10, -15 stopni zdarzalo mi sie jezdzić , po lodzie i w sniegu żadna frajda ale wprawy można nabrać z podnoszenia się !scooter

Opublikowano
Ja mam podobny "patencik" !w00t. Czasem decyduję się na przeczekanie pod daszkiem przystanku autobusowego. Z tym, że to ma sens na początku deszczyku - później trzeba iść w zaparte whist. Jeszcze tak nie było abym wysechł w czasie jazdy. Znacznie wolniej się schnie niż nasiąka.

Raz na długim dystansie, kilkanaście minut po ruszeniu nadeszła chmura z chyba gradem, widziałem, że to z 10min i koniec, ale nie było gdzie się zatrzymać (jak było gdzie to już nie było po co, bo przemoczony cały - nie mam kombinezonu). Zostało mi z 3h jazdy, a Słońce wychodziło z za chmór. Nie mineła nawet godzina, a ja byłem prawie cały suchy. Została mi jeszcze d..a i nogawki od tyłu, które wyschły w ciągu kolejnej godziny.

Opublikowano

Opcja ostatnia - nie mam obowiązku jazdy skutem, jeżdżę dla przyjemności. W deszcz też nie jeżdżę - zmoczyło mnie dwa razy zupełnie niechcący, ale porządnie.