Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  ptaku_1 napisał(a):
(...)Jakos to mi sie kojarzy z wiekszym szacunkiem dla drugiej strony jak nie ma sie "zakutego lba"

W dzisiejszych czasach nikt nie zwraca na takie "drobnostki" uwagi. Panuje ogolne przekonanie: stac mnie na kask i moto do kompletu, to po oplaceniu biletu (na ktory mnie przeciez stac!) moge wjechac nim nawet do opery :blink: !happybth .

Takie czasy i tacy ludzie !happybth .

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ptaku_1

4

• rpp

4

• dr.big

2

• monk

2

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No dobra - przekonaliście mnie. Od dzisiaj wciskam garnitur i lakierki do schowka (dobrze, że w skuterze mamy spore schowki pod siedzeniem - gorzej mają goście na biegowcach) i zanim pójdę zapłacić za paliwo przebieram się :-) bo przecież szacunek się należy :-)

Nie popadajmy w skrajności - stacja paliw to nie opera i dla mnie akurat wejście w kasku nie znaczy, że nie mam dla osób tam pracujących szacunku.

Nie zachowuję się jak buc, nie wciskam się na chama w kolejkę, nie rzucam ostentacyjnie kasy, itp.

To jak chodzę ubrany to wyłącznie moja sprawa.

A czy jadąc autostradą i płacąc kasę na bramce też zdejmujecie kask (pomijam tą akcję gdzie motocykliści robili wszystko żeby utrudnić ruch w celu zwrócenia uwagi na wysokie koszty przejazdu)?

Przecież tym osobom też należy się szacunek. Dla mnie to są tacy sami pracownicy jak Ci na stacji.

Opublikowano

Troszke kiepskie porownanie bo na autostradzie nie schodzisz z 2oo.

Dla mnie pozbycie sie garnka z glowy to poprostu sprawa komfortu.

Podobnie jak np w sytuacji gdy na parkingi jestes w 4oo i spotykasz kogos znajomego gdy zaczynasz rozmowe ja wychodze z auta (choc na minute) a znam takich co otworza tylko szybke i tak rozmawiaja. Ja poprostu dobrze sie czuje jak mam zdjety kask/czy wyjde z auta.

Nie neguje nie zdejmowania kasku, to osobista sprawa kazdego z nas.

Opublikowano
  ptaku_1 napisał(a):
Troszke kiepskie porownanie bo na autostradzie nie schodzisz z 2oo.

No nie do końca jeśli zdejmowanie kasku poruszamy w aspekcie szacunku dla drugiej osoby.

ptaku_1 napisał(a):
Dla mnie pozbycie sie garnka z glowy to poprostu sprawa komfortu.

A tu się zgadzam w 100%

Dla mnie to kwestia późniejszego dyskomfortu związanego z zakładaniem okularów (już parę razy musiałem się zatrzymać bo okulary po dokładnym ustawieniu garnka na głowie nagle zaczęły mnie albo uwierać albo poszły za bardzo do góry i nie trzymały się na nosie).

Jeśli chodzi o samochód to zgadzam się, że wypada wysiąść :-)

Opublikowano

Wie o co kaman z okularami bo sam je nosze ;)

Opublikowano
  ptaku_1 napisał(a):
Wie o co kaman z okularami bo sam je nosze :D

TO masz fajnie. Jak zapomnisz zdjąć bryli przed zdjęciem kasku, to te bryle próbują zdjąć Ci skalp w trakcie zdejmowania kasku.

Zakładanie kasku a później wbijanie się w okulary to oddzielna sztuka, żeby później nic nie uwierało.....

Pozdrówka

Opublikowano

Też mi trochę głupio łazić w kasku po wnętrzu stacji paliwowej. Też jakoś tak mam, że w nakryciu głowy nieswojo mi się rozmawia (kwestia okazywania szacunku).

ALE

zdejmowanie kasku i jego zakładanie są bardziej upierdliwe, niż ściąganie i wsuwanie zwykłej czapki. Dlatego NIE zdjemuję kasku na stacjach paliwowych. Nigdy nie miałem z tym żadnego kłopotu. Może dlatego, że mam dżeta i gębę mi widać dobrze. A z oczu mi dobrze patrzy.

Gdyby obsługa fikała - bym się stawiał. Włączyła by mi się czerwona płachta przed oczami. Mam podobnie jak rpp.. :-) Może mam jakieś pozostałości po poprzedniej epoce i staram się korzystać z wolności. I lubię się droczyć.

Jak do swojej pracy wchodzę na chwilę, to też często nie zdejmuję kasku i łażę w nim. Nawet zabawnie jest :-) I gorąco :P