monk Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 1. Wojsko musialoby mieć żołnierzy, którzy umieją jeździć motocyklami = mają prawo kategorii "A". A takich żołnierzy nie jest wielu. Tutaj bym polemizował. Gdyby ktoś z władczych sobie zażyczył 10000 motocykli +kierowników, to by je szybko dostał. Rozkaz w końcu doszedłby do jakiegoś sierżanta, który wziąłby 10000 poborowych i kazał dotąd biegać w kółko z pełnym ekwipunkiem, aż każdy z nich nauczył sie jeździć na motocyklu. Tak już w wojsku bywa. Za czasów młodości mojego ojca, w wojsku cała jednostka miała robić prawko (m.in na A) tylko był mały problem, bo nie było motocykla. Znaleźli więc jeden prywatny jakiegoś szeregowego, i kazali mu go szybko sprowadzić. Po "przejeździe" pierwszego nieumiejącego stwierdzili, że będą straty i w związku z tym dalej nie będą jeździć. Każdy zdał A. Bo był taki rozkaz
Sympatycy orzech Opublikowano 25 Września 2009 Sympatycy Opublikowano 25 Września 2009 A ja mam to gdzieś, przepis dotyczy tylko osób fizycznych
adi-000 Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 Myślę że jak by wybuchła wojna, to nikt się nie będzie pytał czy żołnierz ma PJ. Nasuwa mi sie jeszcze taka myśl że w razie konfliktu zbrojnego patrząc na stan naszej armii - nie było by od kogo odebrać odszkodowania za motocykl.
monk Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 Już w średniowieczu rozwiązali ten problem W zamian wsparcie wojska wstępujesz w szeregi i co zagrabisz, twoje.
stapoz Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 Od razu wyobrażam sobie "Polish Force Army" na tych SHL-kach z rozerwanymi siedzeniami :) klik Jakby reflektowali to mam jeszcze przykurzonego "składaka" marki Czajka - wprawdzie bez siodełka i na dwóch flakach ale na upartego jeszcze do szarży stanie gdy Ojczyzna zawoła
Ziemowit Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 A jeszcze nie tak dawno w Warszawie widziałem WSK-ę z wojskową rejestracją. Zresztą Żandarmeria Wojskowa po Warszawie też śmiga na całkiem nowych maszynach.
Pleban Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 Przed paroma minutami, była o tym informacja w Wiadomościach TVP1. Uśmiałem się, jak okazało się że jakiś urzędnik odkopał przepis (ustawę, obwieszczenie lub co tam innego) z przed ponad stu lat!!!
Kordian Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 No właśnie przepis, chyba troszkę się przeterminował... A jak ktoś chce być nad gorliwy to gorzej niż wojna. Cięzko było by sie rostać ze sprzetem i dac go w rece człowieka który nie ma pojęcia o danym typie czy marce a co dopiero o poruszaniu się nim... zły pomysł. Kiedyś jak panowały wszędzie WSK-i , nawet w armii to może to miło sens ale teraz to lipa.
Klubowicze krzytro Opublikowano 26 Września 2009 Klubowicze Opublikowano 26 Września 2009 A ja mam to gdzieś, przepis dotyczy tylko osób fizycznych Zn, że ten przepis nie dotyczy motocykli firmowych?
dr.big Opublikowano 26 Września 2009 Autor Opublikowano 26 Września 2009 (...)Cięzko było by sie rostać ze sprzetem i dac go w rece człowieka który nie ma pojęcia o danym typie czy marce a co dopiero o poruszaniu się nim...(...) Akurat w momencie wojny, malo bym sie przejmowal skuterem czy moto... I kto oraz jak bedzie na nim jezdzil. W Zachodniopomorskim takiego "zaciagu" jeszcze chyba nie bylo, przynajmniej ja nic nie dostalem.
Klubowicze fundi600 Opublikowano 26 Września 2009 Klubowicze Opublikowano 26 Września 2009 W latach 90-tych posiadałem busa. Po roku użytkowania otrzymałem kartę mobilizacyjną w WKU właśnie na tego mesia. trwało to przez trzy lata. Ale żeby na !sciana no cóż państwo górą
Klubowicze bilety Opublikowano 26 Września 2009 Klubowicze Opublikowano 26 Września 2009 A czy nie można powiedzieć że sprzęt jest nie sprawny i aktualnie brak kasy na naprawę?
Sympatycy orzech Opublikowano 27 Września 2009 Sympatycy Opublikowano 27 Września 2009 A ja mam to gdzieś, przepis dotyczy tylko osób fizycznych Zn, że ten przepis nie dotyczy motocykli firmowych? TAK !yeah
Olsen Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 A ja mam to gdzieś, przepis dotyczy tylko osób fizycznych Zn, że ten przepis nie dotyczy motocykli firmowych? TAK A jak ktoś ma jednoślad kupiony na firmę, ale zarejestrowany na siebie, bo prowadzi jednoosobową działalność gospodarczą?
Poldergeist Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 A jak ktoś ma jednoślad kupiony na firmę, ale zarejestrowany na siebie, bo prowadzi jednoosobową działalność gospodarczą? Jeżeli nie produkujesz komputerów jak pewien znany, obecny hodowca kóz albo owiec, to nic Ci nie grozi. Jemu zmobilizowali kilka lat temu autka.
Rekomendowane odpowiedzi