Skocz do zawartości
Forum Burgmania

BUS-Pasy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba coś musi być na rzeczy bo dzisiaj po raz kolejny widziałem jak na toruńskiej zatrzymali 2 motocykle.

w Krakowie też już zaczęli i ściągają 200 z buspasów, już lepiej jeździć po lini i zawsze się można reklamować,że misiek ma kłopoty ze wzrokiem i wjechałeś przy lini :)

• Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• rpp

17

• magart

16

• ptaku_1

10

• dr.big

9

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W piatek co prawda na moto a nie maxi, jadac trasa lazienkowska w Wawie zostalem zatrzymany wlasnie za jazde bus-pasem.

Co prawda bylo tak ze ja dopiero co na niego wjechalem i wlasnie sie nadzialem na misia (jechalem bus pasem ok 20m) ale zostalem zatrzymany, rozmowa trwala ok 5 minut i puscili mnie bez mandatu ale wcale latwo nie bylo.

Niniejszym dementuje iz nie zatrzymuja !

Opublikowano

Dziś byłem zatrzymany przez Miśków na Wisłostradzie przez gościa, który wykazał się zrozumieniem dla motocyklistów, sam jeździł motocyklem do uszkodzenia kręgosłupa (na marginesie: pozdrowienia dla obu panów) i korzystając z okazji wdaliśmy się w krótką pogawędkę o BUS-pasach - stwierdził, że jak w każdej grupie są normalni i parasole, ale z grubsza to wygląda tak, ze dla większości policjantów pomimo zakazu jeśli motocyklista jedzie BUS-pasem blisko jego lewej strony i na ich widok się schowa między auta, to tym samym udowadnia, że nie zagraca BUS-pasa w taki sposób, jak to robią auta, a wtedy oni też udają, że niczego nie widzieli. Chodzi oczywiście również o to, by się nie musieli komuś tłumaczyć, że bezczelnie przedefilował koło nich motocyklista jadąc po BUS-pasie. Oficjalnie - zawsze karzą, bo muszą karać !zorro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Coś się miśki zrobiły uczulone na 2oo na bus-pasach - przynajmniej na Modlińskiej.

Od kilku dni, jak jadę do pracy to widzę, że na poboczu trwa pogadanka z jakimś motonitą. Poza tym patrole zmieniły się z samochodowych na motocyklowe. Nie dobrze kruca bomba, nie dobrze

Opublikowano

A to chyba pozniej po w okolicach 06,30 to stoja na 4oo

Opublikowano

Tak jak powiedzial Klaud, sa normalni i parasole.

Sytuacja z wczoraj - poczatek buspasa przy gminie Bialoleka (bywalcy znaja :lol:), stoi Misiek POSRODKU buspasa (tam jest szeroko) i zmusza wszystkie 4oo do wcisniecia sie na normalny pas.

Dojezdzam do niego powolutku, bo nie bardzo wiem co zrobic. Misiek looknal na mnie i kiwnal glowa wskazujac/nakazujac :sp_ike: dalsza jazde buspasem. Ot, Miśki i "parasole".

Cieszy tylko, ze normalne Miski jednak przewazaja nad parasolami :clap:

Niniejszym pozdrawiam Pana Policjanta (a nuż czyta? :))

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj bus-pasowe tereny łowne miśków stwierdzono rano na ciągu Kopińska-Wawelska-Łazienkowska... Niestety miś na Kopińskiej (przed Grójecką) trzymał dwa kółka. Oczywiście pewności nie ma, ale możliwe, że za jazdę bus-pasem. No cóż... Trochę dłużej dzisiaj jechałem do fabryki.

Opublikowano

Dzisiaj bus-pasowe tereny łowne miśków stwierdzono rano na ciągu Kopińska-Wawelska-Łazienkowska...

Oj, oj - trzeba się będzie na mieć na straży :thumbsup: A na Wawelskiej ciężko "międzypasem" pojechać, miejsca mało...

Dzięki za info.

M.

Opublikowano

Oj, oj - trzeba się będzie na mieć na straży :thumbsup: A na Wawelskiej ciężko "międzypasem" pojechać, miejsca mało...

Dzięki za info.

M.

Tam praktycznie w ogóle nie da się jechać międzypasem.

Jutro spróbuję innego wariantu: zamiast z tuneli w lewo do Kopińskiej (czy tam Grzymały-Sokołowskiego) i Wawelskiej pojadę prosto Bitwy Warszawskiej, Banacha, do Żwirek i za Pomnikiem Lotnika na trasę Ł.

Opublikowano
Jutro spróbuję innego wariantu: zamiast z tuneli w lewo do Kopińskiej (czy tam Grzymały-Sokołowskiego) i Wawelskiej pojadę prosto Bitwy Warszawskiej, Banacha, do Żwirek i za Pomnikiem Lotnika na trasę Ł.

Ciasno przed Grójecką, niby 3 pasy, ale wąskie, a samochody skręcające w prawo i w lewo "nie dają poczucia bezpieczeństwa" :thumbsup: Poza tym sporo się jednak nakłada drogi... A na Wawelskiej już z daleka powinno być już patrol widać :teehee:

Przepraszam za off-topic, już się wyłączam.

M.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie chciałem robić nowego wątkku, to podczepię się tutaj.

Dziś widziałem na Górczewskiej (Warszawa) znak pdoobny do D-12 Pas ruchu dla autobusów, ale z napisem zamiast BUS, to

BUS

MTON

TAXI

No i zachodzę w głowę, co to za MTON; chyba nie motong scooter.gifwhist

Ktos z Was wie, co to jest to MTON?

Poniżej fotka znaleziona w sieci:

buspasgrczewska.jpg

I sam sobie odpowiem:

Miejski Transport Osób Niepełnosprawnych - mikrobusy wożące niepełnosprawnych. Jednak nie motongi....

• Administrator
Opublikowano

Na odcinku Wawelska - Łazienkowska nie raz jezdzilem BUS pasem w nagrode otrzymujac fleszem po oczach, po 3 leczniczym naswietlaniu zrenic na tym odcinku opuscilem blende bo terapie uznalem za zakonczona a byly jeszcze 2 kolejne blyski, ale nikt nie wyskakiwal z radiowozu czy innego strazaka miejskiego i nie chcial mnie zatrzymac.

• Klubowicze
Opublikowano

Na odcinku Wawelska - Łazienkowska nie raz jezdzilem BUS pasem w nagrode otrzymujac fleszem po oczach, po 3 leczniczym naswietlaniu zrenic na tym odcinku opuscilem blende bo terapie uznalem za zakonczona a byly jeszcze 2 kolejne blyski, ale nikt nie wyskakiwal z radiowozu czy innego strazaka miejskiego i nie chcial mnie zatrzymac.

Uwazaj,bo moga sie w koncu wycwanic i ustawic radar strzelajac w d... :D a wtedy blende mozesz miec lub nie miec zaciagnietą :lol:;)

Opublikowano

Uwazaj,bo moga sie w koncu wycwanic i ustawic radar strzelajac w d... ;) a wtedy blende mozesz miec lub nie miec zaciagnietą :);)

Ale, ale - kto mu udowodni, że to on? Po kształcie pleców? ;)

W poniedziałek rano (może wtorek?) panowie zatrzymali na buspasie na TŁ (w stronę centrum, tuż za placem na Rozdrożu) motocyklistę. Ciekaw jestem, jak się skończyło...

Pzdr.

M.