Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Ile kilometrów masz do pracy?  

90 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam do pracy 22km (30-35min) jak jadę prosto do pracy. 30km wychodzi jak jeszcze córkę do przedszkola odstawiam "po drodze". Korki mam takie że dopiero śnieg i plucha są w stanie mnie zniechęcić do jazdy skutem. Jak przyjdzie prawdziwe zimno to pewnie jazda na 2oo do przedszkola odpadnie więc wtedy wszystko będzie w rękach mojej Najlepszej z Żon - jak odwiezie córkę to ja dalej na 2oo śmigam :-)

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Olsen

2

• Marcin S.

2

• zx_space

2

• bogdan201

1

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja mam do pracy 46 km w jedne stronę. Zajmuje mi to okolo 35 min. Powrót zajmuje mi 0koło 50 min . Samochodem rano podobnie powrót 1,5 h jak i nie gorzej

Opublikowano

U mnie będzie ze 25m. Tak ,że pojechać ,to tylko mogę po poręczy . B)

Opublikowano

Ja 45 km w jedną stronę i jadę od 40 – 50 minut. Z powodu korków też jeżdżę tak długo jak się da. Mam ”kocyk” i "mufki" i jak tylko nie pada i jest powyżej „zera” to B)

Opublikowano

Mnie tylko 3,5 km trzeba jechać, albo iść piechotą B)

nigdy nie lubiłem dojeżdżać daleko :lol:

• Administrator
Opublikowano

Rowno 10 km, czyli na 2 kolach to bedzie 15 do 20 min a autem lekko ponad godzine. Komunikacja to 40 min z czego 20 min na dojscie do komunikacji i 20 min jazdy, bo po szynach. Oczywiscie przy zalozeniu ze zbiorkom sie nie spozni ale to zalozenie przewaznie jest bledne.

Zatem nie znosze zimy bo ona dla mnie oznacza ze musze wstac duuuuuzo wczesniej.

Opublikowano

Fajnie macie...ja skuterem do pracy nie dojade. Za daleko jest dla mnie. Pozdro

Opublikowano

Ja ma od 14km do 17km. Z Zacisza na Ochotę w zależności od trasy !OK Grotem - 17km, Śląsko Dąbrowskim 14km !OK

Opublikowano

A ja mam do pracy aż !OK 2km, więc jeżdzę rowerem, a zimą spacerek !OK

Opublikowano

U mnie nieco ponad 31 km. Ale warto, i pracować i wracać do domu! !OK

Opublikowano

Trudno mi określić jak daleko mam do pracy. Moja firma ma siedzibę w Szczecinie 360 km od domu. Każdego dnia przejeżdzam od 100 (Wrocław) do 450 kg (Wrocław ew. Opole + Kłodzko lub Wrocław + J.Góra, Zgorzelec, Bolesławiec) skuer w moim przypadku niestety odpada, a po pracy to już mi się skuterem nie chce jeździć :D (dlatego mam przebieg w swoim SW 2240 km !OK )

Po zastanowieniu dochodzę jednak do wniosku że do pracy mam bardzo blisko w zasadzie to ja jestem cały czas w pracy no chyba że telefon padnie lub nie mam zasięgu !OK

Opublikowano

3,9km :P 10 min rowerkiem 5 skuterm 7 autem ;)

• Sympatycy
Opublikowano

Do pracy mam zaledwie 0.7km. więc w 4oo jadę ok.7min.a piechotką ok.7min. !piwko Nie posiadam garażu więc ;) trzymam u najlepszej na świecie teściowej :P ,która mieszka ok.5km.ode mnie !w00t

Opublikowano
Nie posiadam garażu więc scooter.gif trzymam u najlepszej na świecie teściowej vampire.gif ,która mieszka ok.5km.ode mnie

Teściowa 5 km od domu - nawet najlepsza - współczuję. :P !piwko !w00t

Ja do pracy mam 20 km, nie za daleko, nie za blisko, w sam raz na krótkie śmiganie ;)

Opublikowano

13km z domu do pracy i drugie 13 z powrotem. rekord przejazdu 4oo - 2.5h -

dlatego skuter. tak więc połączyłem obowiązek z przyjemnością

Opublikowano
Nie posiadam garażu więc scooter.gif trzymam u najlepszej na świecie teściowej vampire.gif ,która mieszka ok.5km.ode mnie

Teściowa 5 km od domu - nawet najlepsza - współczuję. ;):P !piwko

Siemik ma 1/2 km do teściowej, a nie 5 km.

Myslałem, że mam najbliżej, ale są lepsi. Do pracy mam 2.4 km i od 18 lat jeżdżę rowerem ok. 9 min. (jak byłem młodszy to 7 min.)

Opublikowano

Adam wstyd się przyznać, ale do pracy mam 2,5 km :D !sciana

Dłużej idę do garażu :D

• Klubowicze
Opublikowano

Mam równo 5 km.

2oo - 10 min.

4oo - 10 min (nigdy nie ma korków),

rower - 15 min

pieszo - 20-25 min.

komunikacja - 40 min (autobus jedzie naokoło i jeszcze przesiadka)

Opublikowano

Nudne to - każdy pisze w zasadzie to samo, tylko inne wartości wstawia. Ale jak fsyscy to fsyscy.

13,5 km w jedną stronę. Z Piaseczna na Służewiec. Jeżdżę (od czerwca 2008) bez przerwy ze względu na porę roku i pogodę. Tylko głęboki śnieg (który zdarzył mi się na razie RAZ) mnie powstrzymuje.

Ponoć mają na Puławskiej zrobić BUS-pas. Jeśli policja nie zacznie być nawiedzona i haltować motongów, to suuuuper: będzie wolny pas dla 200 !piwko ;)

Opublikowano

NIE MAM PRACY ;) !piwko

Opublikowano
Jeżdżę (od czerwca 2008) bez przerwy ze względu na porę roku i pogodę. Tylko głęboki śnieg (który zdarzył mi się na razie RAZ) mnie powstrzymuje.

Nastraja optymistycznie, zwłaszcza że dosiadamy takiego samego skutera. Muszę jednak przyznać, że mam lekkie obawy przed jazdą w zimowych warunkach X-Maksem. SV-ką co prawda jeździłem przez cały rok, ale to inna masa i inne osiągi. No i X-Maksa byłoby mi bardziej szkoda. Tak więc raczej stawiam na czasową emigrację niczym ptak wędrowny.

A wracając do tematu, to w pewnym sensie podziwiam tych, co mają po 40 i więcej km do roboty. W tej chwili firmę mam w domu, z tym że jeżdżę po całej Polsce; najczęściej jednak pracuję w Warszawie (od czerwca), poruszając się w zasięgu 10-15 km od domu=głównej siedziby firmy. Nie wiem, czy chciałoby mi się dojeżdżać dzień w dzień 40 km w jedną stronę, zwłaszcza poza sezonem. To już chyba wolę jechać za chlebem 400 km raz na jakiś czas, przynajmniej można taki wyjazd traktować jako przygodę.

Opublikowano
A wracając do tematu, to w pewnym sensie podziwiam tych, co mają po 40 i więcej km do roboty. W tej chwili firmę mam w domu, z tym że jeżdżę po całej Polsce; najczęściej jednak pracuję w Warszawie (od czerwca), poruszając się w zasięgu 10-15 km od domu=głównej siedziby firmy. Nie wiem, czy chciałoby mi się dojeżdżać dzień w dzień 40 km w jedną stronę, zwłaszcza poza sezonem. To już chyba wolę jechać za chlebem 400 km raz na jakiś czas, przynajmniej można taki wyjazd traktować jako przygodę.

Fszystko fajnie, ale kiedy się ma np. żonę i trójkę dziecisków, chodzących do dwóch szkół w sensie, że jeszcze do muzycznej (jak w przypadku niżej podpisanego), to nie jest tak łatwo za "wędrownego ptaszka" robić :lol:

Dlatego ja swoje 25km w jedną stronę odrabiam, dzięki skuterowi zajmuje mi to pół godziny. Będzie zimno, przerzucę się na pociąg i będzie godzina, za to wszystkie książki moje...

Pozdrawiam

Marcin S.

Opublikowano
Fszystko fajnie, ale kiedy się ma np. żonę i trójkę dziecisków, chodzących do dwóch szkół w sensie, że jeszcze do muzycznej (jak w przypadku niżej podpisanego), to nie jest tak łatwo za "wędrownego ptaszka" robić ;)

Dlatego ja swoje 25km w jedną stronę odrabiam, dzięki skuterowi zajmuje mi to pół godziny. Będzie zimno, przerzucę się na pociąg i będzie godzina, za to wszystkie książki moje...

Owszem, zdaję sobie sprawę, że będąc singlem łatwiej prowadzić taki tryb życia. To zajebisty komfort nie mieć żadnych zobowiązań i móc w każdej chwili spakować manatki. Ma on jednak swoją cenę...

Jak masz pociąg, którym możesz kursować między domem a pracą, to OK. Też lubię zatopić się w lekturze w pociągu, a w przerwach podziwiać widoki. Gorzej, jeśli jest się skazanym na autobus lub samochód. Wtedy pozostaje jedynie opcja zapadnięcia w zimowy sen. ;)

Opublikowano
Owszem, zdaję sobie sprawę, że będąc singlem łatwiej prowadzić taki tryb życia. To zajebisty komfort nie mieć żadnych zobowiązań i móc w każdej chwili spakować manatki. Ma on jednak swoją cenę...

Tego nie kwestionuję. Każdy swojego garba dźwiga. Mój jest do mnie dopasowany idealnie ;)

Jak masz pociąg, którym możesz kursować między domem a pracą, to OK. Też lubię zatopić się w lekturze w pociągu, a w przerwach podziwiać widoki.

To taki sarkazm przez Kolegę przemawia... Nie mam złudzeń, że na linii otwockiej w godzinach porannego szczytu będę miał miejsce siedzące. Ba, przez okno to pewnie będę do tego pociągu wchodził, a nie wyglądał ;)

Pozdrawiam

Marcin S.