Skocz do zawartości
Forum Burgmania

artykul Mariusza

Gość klemens

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem artykuł jest rewelacyjny.

Co do Top Case /czyli kufer z oparciem/ twierdze po jezdzie z pasazerem-Mr. Bartek 14 lat, po jego relacji ... odbija w plecy. Nie jest to kolejne dobre rozwiazanie technologiczne. Kwestia jest w tym, ze srodek ciezkosci kufra /Suzuki/ w stosunku do srub mocujacych jest za daleko na zewnatrz. Na kazdej tarce jest to odczuwalne dla pasazera. Ale jest to wada standardowa wszystkich tego typu oparc. Jak to Mariusz mowi nie ma rozy bez kolców, ale mozna wlozyc przynajmniej pare rzeczy.

Lusterka elektryczne moim zdaniem sa zupelnie niepotrzebne - tylko utrudniaja wlasny i innych budzet.

Ale B-650 Ex ma lepsze rozwiezanie wlewu poliwa, fakt.

ABS - juz o tym mówilismy, jest O.K. poza Polska. Mariusz ma racje.

Porównanie An650 z Silver Wingiem i T-maxem Mariuszu wypadnie na korzysc ,hm..................b-650. Honda jest szkaradna, Yamaha hm... jeszcze troszke jej brakuje technicznie. Wiem, ze mozna grac na skrzypcach lub na kontrabasie, ale b-650 NIE porównuje sie do NICZEGO.

Pozdrawiam

(-) Klemens

(-) b-650

• Administrator

Klemensie>>>please>>>Tetsuo specjalnie założył w?tek do komentowania artykułu...nie ma sensu pisać komentarzy w dwóch w?tkach.

Wlew paliwa faktycznie jest może lepiej umiejscowiony w EX'ie ale nie jest to sprawa wielkiej wagi...ot poprostu inaczej wkładamy pistolet przy tankowaniu.

Co do ABS>>>tak jak pisałem działa dobrze jednak na równej drodze.Na tarce przed swiatłami wariuje i wła?nie dlatego powinna być opcja rozł?czania systemu.

Lusterka ekektryczne s? cacy jednak maj? wady o których już wspominałem w te?cie.

Kufer z oparciem>>>niestety każdy kufer który ma oparcie będzie na nierówno?ciach tłukł pasażera po nerach.Problem w tym,że znów nasze nieszczęsne drogi daj? się we znaki.

Muszę jednak w tym miejscu nadmienić,że jeżdż?c z plecaczkiem nigdy nie usłyszałem,że co? kogo? wali po plecach...może dlatego,że zawsze staram się wybierać równe drogi :angry:

Co do porównania An650 z FJS600 i Xp500...proszę wszystkich o chwile cierpliwo?ci.

Porównanie w trakcie montażu :angry: .