Gość Sali Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 Jak w temacie, za jakiś czas chciałbym zmienić skuter i jak narazie najbardziej przypadła mi do gustu Aprilia, tylko nie mogę nigdzie znaleźć salonu ze skuterami tej marki. Przy okazji jak byście mogli wypowiedzieć się na temat tego skutka. pozdrawiam a kryteriami jakimi się kieruje to: pozycja krzesełkowa i wielkość przy moich 194 cm wzrostu możliwie niska masa i smukłość skuta do przeciskania się w Wawie możliwość montażu wysokiej szyby duże koła podgrzewanie od silnika przy montażu termoscuda ( mam w obecnym i jest super jeździłem przy -3) osiągi ( dobre odejście) ciekawy wygląd
rpp Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 Scarabeo 500 widziałem ostatnio w komisie MotoSky na Bruzdowej - może jeszcze nie sprzedali więc mógłbyś sobie obejrzeć
Sympatycy szorstki Opublikowano 6 Września 2009 Sympatycy Opublikowano 6 Września 2009 Raczej Aprilia odpada z racji serwisu. Proponowałbym Ci, po analizie oczekiwań Piaggio Beverly 500 ! Zajebisty sprzęt z naprawdę porządnym silnikiem. Ew. zapytaj o Peugeota Satelisa DrBiga, bo sprzęt jest po prostu nówka. Silnik ten sam co X9/Atlantic500/nexus500/satelis500/...etc... A egzemplarz niesamowity jeśli idzie o wyposażenie i stan... pzdr
Artemis Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 A o które scarabeo chodzi? Jeżeli to: http://www.burgmania.net/index.php?go=scarab Jeszcze w zeszłym roku stało używane takie w Bosmotocycles na Łopuszańskiej. Jeśli nie model powyższy tylko ten nowszy: http://www.burgmania.net/index.php?go=scar500 To bardzo podobny (wyglądowo i rozmiarowo) jest do Piaggio Beverly Osobiście nie wiem który bym wybrał. Pewnie w lepszym stanie.. Pierwsza Aprilia ma na + super oryginalną sylwetkę (taka brzydka że aż piękna ) + bogate wyposażenie, rozbudowana deska rozdzielcza + wydaje mi się że jest trochę lepiej obudowana i bardziej nadaje się do dużej turystyki na - możliwości transportowe to padaka: zero miejsca pod kanapą, ale co gorsza oryginalnie montowany kufer także jest mały (widzialem na zdjęciach Scarabeo z większym kuferkiem a'la Givi ale to nie było to, po prostu do tego stylu nie pasował a i pasażer miał marne podparcie - kufer dosyć mocno wysunięty do tyłu) Nowsza Apka + lekka + więcej kufrów dopasujesz + trochę miejsca pod kanapą + do tej samej "budy" Aprilia pakuje silniki 200, 250, więc wielkościowo skuter świetny na miasto - stylistycznie bardzo podobna do Beverly Serwisowo nie jest źle, jeżdżę Scarabeo 200 i nie narzekam. Fakt na nie które materiały ekspl. trzeba trochę poczekać. Pozdrawiam
dr.big Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 Raczej Aprilia odpada z racji serwisu. Proponowałbym Ci, po analizieoczekiwań Piaggio Beverly 500 ! Zajebisty sprzęt z naprawdę porządnym silnikiem. Ew. zapytaj o Peugeota Satelisa DrBiga, bo sprzęt jest po prostu nówka. Silnik ten sam co X9/Atlantic500/nexus500/satelis500/...etc... A egzemplarz niesamowity jeśli idzie o wyposażenie i stan... pzdr Satelis powinien byc dzisiaj odebrany, jest sprzedany . Zostaje na Burgmanii, ale niech nowy wlasciciel sie sam pochwali . Beverly 500 moge polecic, zarowno na miasto jak i na dluzsze (solo), dzienne (do 700km) trasy... W dwie osoby nawet 300km to juz lekka "udreka" .
Wookash Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 Raczej Aprilia odpada z racji serwisu. Proponowałbym Ci, po analizieoczekiwań Piaggio Beverly 500 ! Zajebisty sprzęt z naprawdę porządnym silnikiem. Silnik w Scarabeo 500 jest dokładnie taki sam jak ten w x9 - made by piaggio
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 7 Września 2009 Klubowicze Opublikowano 7 Września 2009 Jak tak bardzo chcesz obejrzeć Aprilię Scarabeo 500, to mój kolega na takim jeździ i mogę Cię z nim skontaktować.
Gość Sali Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 Raczej Aprilia odpada z racji serwisu. Proponowałbym Ci, po analizieoczekiwań Piaggio Beverly 500 ! Zajebisty sprzęt z naprawdę porządnym silnikiem. Silnik w Scarabeo 500 jest dokładnie taki sam jak ten w x9 - made by piaggio też mi się tak wydawało, więc z serwisowaniem nie powinno być problemu. teraz jeżdżę nietypowym skutem z popularnym silnikiem Yamahy YP i żadnego problemu nie mam, klocki również pasują od innych modeli. Beverly też mi się bardzo podoba, ale nie dogrzewa pod kocykiem, mimo to też chce się do niego przymierzyć Jak tak bardzo chcesz obejrzeć Aprilię Scarabeo 500, to mój kolega na takim jeździ i mogę Cię z nim skontaktować. nie dzięki, nie będę komuś tyłka zawracał, bo mam ostatnio tyle na głowie, że trudno było by mi się umówić, ale jeszcze raz dzięki. W salonie to zajedzie się o której pasuje i już, pozdrawiam proszę uzywać funkcji "edytuj" posty łącze Artix
Gość Sali Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 A o które scarabeo chodzi? o nówkę, ew roczne z fakturą VAT bo niedługo otwieram firmę i chce wziąć następny sprzęt w leasing, zresztą ta nowsza bardziej mi się podoba.
bemol77 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 ewentualnie pomyśl o Atlanticu500. Maszynka całkiem niezła + duża kanapa + niezły schowek pod kanapą. Mam i naprawdę polecam !sciana
Rekomendowane odpowiedzi