Administrator Tetsuo Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Witam, Jak widać chwilowo jesteśmy pod nową tymczasową domeną, na nowym serwerze. Kilka słów wyjaśnienia. Od początku istnienia strony burgmania (5 lat) nasz serwer hostowała firma http://www.tmbnet.pl/ , która w czerwcu tego roku postanowiła sie niestety pozbyć drobnych klientów oczywiście nie dając nam wyboru, a nawet nie informując nas o tym. Nasze dane bez informowania nas , zostały przeniesione na serwer firmy cal.pl , jak pewnie niektórzy zauważyli ze stratą postów forum z jednego dnia. Przestały też działać niektóre funkcje forum (np. rejestracja!!!) . Niestety nowa firma nie była skora do współpracy przy przywracaniu brakujących mozliwości serwera. Zdecydowaliśmy się przenieść. W chwili obecnej jesteśmy na serwerze firmy home.pl , a za kilka dni (mam nadzieję, że godzin) nowa strona będzie dostępna pod starą domeną burgmania.net. To tyle w temacie problemów. Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie działać. Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 W sumie najważniejsze, że mamy aktualny back'up i obyło się bez strat, choć na początku decyzji o przenosinach nie było to takie oczywiste . Opcja rejestracji już działa, więc wszystkich oczekujących, którzy pisali do nas maile i do mnie na gg przepraszamy za czasowe trudności i zapraszamy do rejestracji. Jeśli zauważycie jakieś problemy/błędy po przenosinach dajcie znać. Pozdrawiamy wszystkich z (już ) nowego serwera Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Przede wszystkim dzieki za dobra robote , najwazniejsze, ze nie zostaly utracone napisane posty . Odnośnik do komentarza
dzialkowiec Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 witam, mi nie działa możliwość archiwizowania PM'ek wyskakuje Mail Error! Could not send the email Failed at 'mail' command Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Dzięki chłopaki. Już od 2 dni po odcięciu od forum zaczynałem wariować w robocie Teraz przynajmniej mam kontakt ze światem EDIT: W niektórych tematach i wątkach polskie znaki pozamieniały się w ?!#$%^&* Odnośnik do komentarza
Kordian Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 !piwko No tak jakoś było smutno i ponuro bez forum.. !happybth . Ale dobrze ze wszystkie zmiany pomału, dobiegają końca. Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 EDIT: W niektórych tematach i wątkach polskie znaki pozamieniały się w ?!#$%^&* Nie działa dobrze także mechanizm "tagowania", emotikony "wpadają" na koniec posta i trzeba je ręcznie przenosić, ale myślę, że to kwestia "tymczasowości" tego miejsca i w docelowym będzie wszystko grało. Dzięki w każdym razie, że wogóle jest dostęp do forum !happybth pzdr Odnośnik do komentarza
Administrator Tetsuo Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Administrator Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 !happybth Emotikonki? u mnie działa, tzn. wstawia tam gdzie kursor... Co to znaczy mechanizm tagowania? ? !tut !piwko Niestety, polskie znaki w niektórych postach zostały utracone, generalnie nie wiem dlaczego - tzn. wiem , ze stało się to przy konwersji bazy danych i już nic nie da się zrobić ... ale nie wiem dlaczego , ustawienia konwersji znaków sprawdzałem z 10 razy . Odnośnik do komentarza
Klubowicze bilety Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Home to bardzo dobra firma jestem u nich już 5 lat pełna satysfakcja. Dobry wybór. Odnośnik do komentarza
Bafka Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Przez 4 dni nie miałam kompa !scooter kiedy go odzyskałam i podłączyłam do neta okazało sie że lipa z forum Burgmanii miałam stan przedzawałowy Ale dzisiaj rano wszystko wróciło do normy Chwała chłopakom i wielkie dzięki za dobrą robotę i dostęp do forum !OKK Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 !scooter Emotikonki? u mnie działa, tzn. wstawia tam gdzie kursor... Co to znaczy mechanizm tagowania? ? Nie wiem co było nie tak, ale wygląda na to, że już jest O.K. Emotikony wczoraj wstawiało mi na koniec posta bez względu na to gdzie był kursor. Mechanizm tagowania to te przyciski do formatowania tekstu. Można też ręcznie wstawiać tagi* "bold", "italic" czy kolor tekstu. Wczoraj jak zaznaczałem tekst i próbowałem klikać np. "bold", to taga* "nawias_kwadratowy_B_nawias_kwadratowy" wstawiało mi na koniec posta... Dziś jest O.K. *Tag - znaczniki języka html umożliwiające np. formatowanie tekstu. Co do polskich znaków, to nie tylko w postach, ale i np. w opisach pod avatarem, czy w podpisach także się skopały. U mnie np. "Ząbki" pod avkiem i "Skądkolwiek" w podpisie... Poprawię sobie ręcznie i będzie git. pzdr Odnośnik do komentarza
Sympatycy Arecki Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 U mnie nastąpiła zmiana i przy otwarciu forum od razu jestem zalogowany. Wcześniej miałem zaznaczone automatyczne logowanie ale po każdym uruchomieniu forum musiałem zawsze się zalogować wklepując login i hasło. Przed zmianami część PM-ów chyba nie dochodziła do adresatów, bo nie dostawałem żadnych odpowiedzi, więc albo mnie olewali albo nie dostawali moich wiadomości bo logowali się raczej na pewno. Odnośnik do komentarza
Administrator Tetsuo Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Administrator Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Wszystko działa już normalnie pod adresem www.burgmania.net . Odnośnik do komentarza
Sympatycy Mareczek Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Jest super. Odnośnik do komentarza
Piro Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 fajnie że już można dołączyć do forum ale nie mogę wgrać fotki do swojego profilu Odnośnik do komentarza
leszek_krakow Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Już jest OK, chociaż przy kilkuanstu próbach zarejestrowania się ok. dwa tygodnie temu, już myślałem że Burgmania to jakiś nieistniejący twór . Na szczęścei wszystko jest OK - tak 3mać. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi