Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jazda Hondą Silver Wing

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Lubie takie opinie-4,9l.na sto km. :rolleyes: Mój pali miedzy 4,5-6.5l.na sto km.Kłamał bym gdybym napisał że pali mi 5l. lub 6l. na sto km. spalanie przecież zależy od sposobu i techniki jazd a przecież nigdy nie jeździ się tak samo.Pozdrawiam tych co zawsze ich kochane :rolleyes: palą tyle samo :D

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Lucjan73

4

• jacek.olo1

4

• upiór

3

• Anubis

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Klubowicze
Opublikowano
Moja SW nigdy nie spaliła więcej niż 4,9/100.

Pozdrawiam Trebor !OK

To by znaczyło że Trebora egzemplarz pali jeszcze mniej. Najbardzej oszczędna technika jazdy to 50% drogi jechać drugie 50% pchać ;). Ale skoro tak jest to trafiłeś na super egzemplarz. Gratuluję. !OK

Opublikowano

Szukam motocykla z zasiegiem 600km na baku. Ktos zna? !OK

Nie standardowo, ale akcesoryjnie znam:

http://www.touratech.com/shops/001/advance...4065c0c&x=0&y=0

Największy zbiornik jaki udało mi się przyuważyć ma 45 litrów!!! !OK

Myślę że taki powinien ci spokojnie wystarczyć-teraz nie zostaje Ci nic innego, jak tylko kupić odpowiedni motocykl i zbiornik ;)

Opublikowano

XT600 lub TT600 ze zbiornikiem 45L mogłaby machnąć i 800km w jednym przelocie.

Szkoda tylko, że jeździec mógłby tego nie wytrzymać !OK .

Gość Michał Kupczyk
Opublikowano

Z tymi 600 to troche zartowalem whist

Ale tak 300km mozna spokojnie wysiedziec na SW, zwlaszcza przy przelotowych 120-130km/h. Gdyby sie dalo zrobic Tuning zbiornika(lub zuzycia :rolleyes: ) to byłby cud miód.

Pracuje wlasnie nad takim rozwiazaniem: obnizenie zuzycia i dodatkowy zbiornik.

--

Michal

Opublikowano

No to widze że moje spalanie jest w normie !scooter ale zastanawia mnie taka sprawa czy jest możliwość np. wgrania jakiegoś nowszego softa do komputera żeby tak jak w samochodach zwiększyć moc albo odwrotnie zmniejszyć moc a tym samym dawkę paliwa..... ;)

Opublikowano

jacek najprościej to opanować chęć odkręcania manetki albo jakiś dzyndzel na założyć, aby uniemożliwiał/przypominał, co by nie kręcić za mocno !scooter

Opublikowano

te moje rozważania o tuningu to tylko takie hipotetyczne bo jak mam czym przycisnąć to czasami jest mi trudno się powstrzymać że by troszeczke poczuć tej adrenalinki whist a co do spalania jak bym chciał żeby mi skut mało palił to dalej bym jeździł malutkim chińczykiem !V

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam, nie chce zakładać nowego tematu a mocno poszujukje FJS'a i mam pytanie do zorientownych w temacie czy przez wszytkie lata produkcji były jakieć modernizacje tego sprzętu ( techniczne lub wizualne ) ? Dzięki za pomoc

Opublikowano
witam, nie chce zakładać nowego tematu a mocno poszujukje FJS'a i mam pytanie do zorientownych w temacie czy przez wszytkie lata produkcji były jakieć modernizacje tego sprzętu ( techniczne lub wizualne ) ? Dzięki za pomoc

Witam, wizualne zmiany to napewno zmiana "kokpitu" na czarny i sposobu zamykania schowków - szczególnie prawy w starszych modelach szwankuje . Nie pamiętam dokładnie od którego roku wprowadzono te zmiany. No i napewno SW 600 od pewnego momentu ma montowany ABS. Nie wiem czy jest to potwierdzone naukowo ale mój SW i kolegi Trebora pochodzące z 2008 roku zużywają trochę mniej paliwa whist

• 1 rok później...
Opublikowano

witajcie,

nie bardzo wiedziałem gdzie podpiąć sie z tematem , ale do rzeczy, na portalu "motogen" został wydany test FJS600 jako motocykla używanego - myśle ,że warto przeczytać ( i skomentować) : KLIK

• Administrator
Opublikowano

Opis troche ni jaki. Niby nie ma sie do czego czepiac ale tez nie porywa. Zabrakło czegos w tym tekscie. Np ile paliwa wystarcza zeby przejechac 200 metrow ?

Ja wiem i Orzech wie !!! TYLE ILE W TOREBCE a sciagniecie paliwa rurka od stelaza namiotu na zasadzie pipety jest pracochlonne.

085.jpg

Opublikowano

Siemka

U mnie wychodzi spalanie 6 L

Powiem tak : po pierwszej przejażdżce S.W zakochalem sie i dalej jestem zachwycony !OKK

P.S Zacna Marka !V !OK

Opublikowano

No tak ZACNA lubi ten temat paliwa .

Napiszę tak do 100 km/h pali mało a po przekroczeniu 100 km/h lubi łyknąć :):blink: .

Przecież dwa garnki i do tego ZACNA marka kochani na wodzie to tylko wielbłądy śmigają , a i to nie zawsze :D .

Tak tak Michale ZACNA Marka !OK !V .

Opublikowano

Moja Zacna pali ok. 5,5 litra na 100 km na trasie.Prędkości raczej dozwolone na drodze ekspresowej :ph34r:

Opublikowano

Trasa Kraków-Suwałki wyrobiłem się ciut poniżej 5 litrów, ale pogoda była kiepska to i prędkości raczej w okolicach 90-120.

Tydzień później szybki przelot trasy do Białegostoku okolice 160 i więcej na liczniku to już trzeba dodać te 2 litry :ph34r:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A mi pali 5, bo ja grzecznie jeżdżę !YES

• Sympatycy
Opublikowano

Jak czytam 4,13 : 4,30 : 5,10 to zastanawiam się jak to możliwe.

dla mnie 6,5 to standard (nie mówiąc o maxie 9 litrów -160 km na pełnym baku,dwie osoby plus kufry)

Opublikowano

Moja ponizej 6 litrów nie schodzi :)

Opublikowano

A u mnie standard to obecnie 5,2-5,4 (na "pulleyach"). Nie jeżdżę 0/1.

Ktoś kiedyś wspominał na forum, że starsze roczniki SW palą więcej - ile w tym prawdy ?

Opublikowano

u mnie spalania wychodzi 5 lit. bo jeszcze docieram , ale juz niedlugo !vampire

• 1 rok później...
Opublikowano

Odkopuję trochę trupa ale mam pytanko.

Dzisiaj będąc w jednym z komisów usłyszałem opinię że FJS400 do prędkości 140 KM/h przyspiesza dokładnie tak samo jak FJS600.

Dopiero powyżej 140 Km/h 600-ka zaczyna odjeżdżać.

Prawda to, czy jakaś ściema?

Moim zdaniem ściema ale chciałem się upewnić.

Dziwnym zbiegiem okoliczności mieli tylko 400-ki .

Opublikowano

Prawda, różnica jest prawie niewyczuwalna. Oczywiście V -max 600 jest nieco wyższy.

Opublikowano

No to zaskoczyłeś mnie pozytywnie, a jak w takim razie wygląda różnica w spalaniu pomiędzy 400 a 600?

Czy jest sens kupować 400 ze względu na to że będzie mniej paliła, czy różnica będzie tak znikoma że lepiej iść w 600-ke i mieć te parę kucy więcej do wyprzedzania?

Opublikowano

to ja też się dołączę:

na trasie, przy delikatnej jeździe: 5,2 l/100km

na mieście przy delikatnej jeździe: 6,2 l/100km

namieście przy normalnej jeździe: 6,5-6,8 l/100km

dodam, że delikatna jazda jest tylko po mokrej nawierzchni. na suchej nawierzchni nie jestem w stanie jeździć delikatnie :)