Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Kymco na świecie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Misiek,ja chcę się do niego przymierzyć ale do poznania jest mi troche daleko !scooter

Ale SW T-400 to jest mój wybór na chwilę obecną...

Ps.czy jest odpowiednia dla wzrostu 165 cm? :rolleyes:

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• misioooo

19

• marcin62

6

• Szymek

6

• czaro69

6

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

obydwoma nogami, ale tylko palcami ziemi dosiegniesz... :rolleyes:

Opublikowano

Wysokość siedzenia 740 mm, to chyba najniżej na rynku !scooter Kupię sobie buty na koturnach ;)

• Administrator
Opublikowano

Najnizej jest w AN400 700 mm

Opublikowano

4 cm to chyba nie aż tak dużo... :o I SW T-400 ma 2 cylindry :P

Może Orzech "Tester" wyrazi swoje cenne zdanie?? ;)

Opublikowano

Pali wiecej, ale nie 2x wiecej !scooter Choc podobno za SW cysterna czesto jezdzi...

Buty to lepiej szpileczki !OK Fajniejsze - takie z 15cm.

Niby 4cm to niewiele, ale w praktyce to roznica "czubki palcow albo plaskostopie" - wiec jednak duzo.

Opublikowano

Potwierdzam, jest niski co dla mnie ma duże znaczenie (mam 170 cm), i jest na styk. Uwierz 4 cm wyżej to sporo.

Jeżeli chodzi o SW 400, to dla mnie jest zbyt ciężka przy tych 400cm3.

Oczywiście to moje subiektywne odczucia.

Niestety nie ma skutera idealnego, i trzeba znaleźć kompromis.

Sorki za OT bo ten temat jest właściwie o Kymco

Opublikowano

To mam dalej jeździć 4oo???? !OK a tak się napaliłem na SW T-400 !scooter

Opublikowano
To mam dalej jeździć 4oo???? !scooter  a tak się napaliłem na SW T-400 !scooter

he he

Tak to już jest z tym wzrostem, V-strom czy jakaś Africa Twin nie dla nas . !OK

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widziałem dziś w czasopiśmie MOTOCYKL nr styczniowy, reklamę KYMCO gdzie pokazane były modele na 2010 rok w Polsce. Był wśród nich DOWNTOWN 300. Wiem że byly osoby zainteresowane tym modelem. Ciekawe jaką cene zaproponuje swoim potencjalnym klientom importer KYMCO.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

w Motor-Landzie na Wale jest 700 MYROAD czarny. Myślałem że bardziej mnie powali jego wygląd. W sumie jest oki, ale jak dla mnie za dużo kantów w plastikach.

Opublikowano
w Motor-Landzie na Wale jest 700 MYROAD czarny(...)

... chyba raczej jest "atrapa" MyRoad'a :lol::D .

Opublikowano

... chyba raczej jest "atrapa" MyRoad'a :lol::D .

jeśli to jest atrapa, to wykonana bardzo dobrze wręcz jak na atrapę idealnie :lol: .

Opublikowano
Może będzie jakiś test tego skutera

Prawie byłby dla mnie, ale chyba nie można w nim nóg wyciągnąć. I nie mam na myśli tego na AMEN !!!

Opublikowano

... chyba raczej jest "atrapa" MyRoad'a B);) .

jeśli to jest atrapa, to wykonana bardzo dobrze wręcz jak na atrapę idealnie B) .

Fakt, sa one dobrze zrobione, ale "kraza" juz od jakis 2- 3 lat wprowadzajac niektorych w blad whist .

Jeden z kilku tematow o Myroad'zie na forum: KLIK

Opublikowano

A warto kupić nowego Xcitinga? Czytałem i stwierdzam że jest troche problemów z nadpalającymi się zaworami i cieknącą uszczelką. Czy jest duża różnica w spalaniu na wtrysku i wersję z gaźnikiem? Dzięki za odp.

Opublikowano
A warto kupić nowego Xcitinga? Czytałem i stwierdzam że jest troche problemów z nadpalającymi się zaworami i cieknącą uszczelką. Czy jest duża różnica w spalaniu na wtrysku i wersję z gaźnikiem? Dzięki za odp.

to chyba przeczytałeś z 2 postów w czym 1 mój. Jednostkowe przypadki. Uważam że warto kupić. Spalanie..... każdy różnie mówi, utarło się że dużo pali, ale czy od 4 w trasie (jazda szybka ponad 110) a 5 do 6l w mieście to dużo, inne palą tak samo albo i podobnie. <_< 500-600cm3. Mi chyba najwięcej (gaźnik) spalił coś ok6L w mieście, ale jazda dość ostra. Jak kupiłem i jeździłem ostrożnie poznając moto to i w mieście miałem 4,5l.

POLECAM XCITING'A a nowego to już bajka. !yawn

Opublikowano

Właśnie konkretnie się zastanawiam nad nowym. A można doczepic do niego boczne kufry? Ma ktoś może zdjęcia?

Opublikowano

Ja mam nowego :) Dziś papiery odebrałem, w poniedziałek rejestruję i czekam na suche drogi.

Moim zdaniem stosunek cena/jakość w przypadku Kymco jest lepiej niż wzorowa. Usterki? Jak kolega napisał - bardzo mało negatywnych opinii i zgłoszeń o usterkach... Za to znaczna większość testów i wypowiedzi w pełni pozytywna (zarówno w PL jak i na zachodnich stronach czy forach internetowych).

Spalanie? Jak chcesz mieć 2oo mało palące, bo to najważniejsze - polecam jakieś 50ccm w czterosuwie :D W 2oo w końcu nie chodzi tylko o ekonomiczną jazdę... Jak z tego przyjemności nie ma żadnej - to wolałbym dach nad głową w 4oo... Jakiś malutki dieselek palący w mieście 5l ropy max i już.

Kufry zawsze można. Być może dedykowanych nie ma lub b. ciężko znaleźć, za to na pewno są sakwy tekstylne przewieszane przez siedzisko (i pod, aby nie spadły i nikt nie buchnął). Ja na tył wziąłem kufer Givi Maxia E55 - powinien wystarczyć - kolos z niego :)

Opublikowano

No to gratuluję misioooo może niebawem ja będę nowym właścicelem kymco. Szerokiej drogi

• Sympatycy
Opublikowano

Tyle, że to poprzedni model.

Osobiście uważam nowego excitinga, za jeden z najładniejszych skuterów.

Ewidentnie Kwangi odrobiły lekcję z wzornictwa przemysłowego... :D

A tutaj fajny filmik z testów systemu ABS w nowym modelu:

KLIK

pzdr