Klubowicze GrzechoCnik Opublikowano 18 Lipca 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Witam tematem tym chciałym Was ostrzec. Otóż tydzień temu miałem podrzucić ojcu klucze (bo zatrzasn?ł swoje w aucie) i zbieraj?c się szybko założyłem na nogi adidasy i w drogę. Niedaleko bo około 2 km. Szybko zawieĽć i wrócić. ZjeĽdżaj?c z wysokiego, kanciastego krawężnika pod blokiem trzymałem ostro hamulec, żeby nie zahaczyć plastikami. No i chyba w tym momencie w jaki? sposób zeszło mi trochę powietrza z tylnego koła. Do?ć że na drugim ostrym zakręcie opona zsunęła się trochę z felgi. Lekki szlif przy 20km/h i skuter przygniótł mi duży palec u prawej nogi. Poza tym wszystko ok, tylko spodnie się trochę poszarpały. Niestety okazało się że palec ma nadłupan? kostkę i noga poszła w gips - NA 6 TYGODNI!!! (tu się załamałem). Mało tego, gips założyli mi w Wawie a do domu mam 200km. Całe szczę?cie na skuterze nie trzeba używać nóg więc się zapakowałem z ogromn? pomoc? przyjaciół i jako? dojechałem. Nie mniej jednak musiałem wzbudzać powszechne zainteresowanie, bo ci z 4oo się za mn? ogładali. A wygl?dałem tak: Przy okazji zaznaczyłem umocowanie kul do skutera. Wsunięte s? w paj?ka a do podstawki kufra przyłapane gum?. Podsumowuj?c: uwaga na wysokie ostre krawężniki i lepiej mieć lepsze buty na sobie albo nawet i ubranie nawet na krótkiej przejażdżce. pzdr Odnośnik do komentarza
Gość stoney Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 powrotu do zdrowia! Odnośnik do komentarza
Gość mcbee Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Przygoda rzeczywi?cie bardzo nieciekawa, ale za to zdjęcie !!! REWELACJA !!! Dobrze że nie skończyło się poważniejszymi złamaniami - szybkiego powrotu do zdrowia ! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Lipca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Wracaj do zdrowia, chociaż, znam twardziela, który złamał palec w nodze po szlifie i to olał. Siny był (ten palec) długo, i jako? się zrósł... Slaw Zdjęcie -> do kolekcji pzdr Odnośnik do komentarza
Klubowicze bilety Opublikowano 19 Lipca 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Wracaj do zdrowia - teraz będziesz pamiętał bezpieczeństwo najważniejsze, jak to mówi? jak się nie przewrócisz to się nie na uczysz. fota super Odnośnik do komentarza
mariusz8180 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Wracaj szybko do zdrowia Pozdrawiam !happybth Odnośnik do komentarza
Kordian Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia i na skuterek w pełni sił.. !happybth A fotka jest rewelacyjna !!! nie pomy?lałbym ze tak tez można podróżować Odnośnik do komentarza
eMKa Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Współczuję i szybkiego powrotu do zdrowia życzę. A co do stroju, to wg mnie nie masz sobie nic do zarzucenia - takie wypadki się po prostu zdarzaj? i rowerzystom, i pieszym... Nie dajmy się zwariować, ale jednocze?nie nie b?dĽmy lekkomy?lni. Ostatnio jeĽdziłem w letnim obuwiu (prawie sandacze !happybth) i na krótki rękaw, ale już nie "krajowymi hajłejami" tylko przez kaszubskie lasy - frajda i przyjemno?ć. Warto było zdj?ć "zbroję". Odnośnik do komentarza
medipos Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 i tak miałes duużo szczę?cia :-)... Szybkiego powrotu do zdrowia i na !OK Odnośnik do komentarza
magart Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 szybkiego powrotu do zdrowia !!! fotka bezcenna !OK ps. a gdzie czerwone szmatki na kulach informuj?ce o przekroczonej skrajni :) Odnośnik do komentarza
kmodzele Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Nooo, taka zaleta pojazdów z "automatami". Ze skręcon? nog? jeĽdziłem smartem. Na szczę?cie noga gipsowa była lewa, więc praw? spokojnie obsługiwałem gaz i hamulec. Na skucie bym się chyba nie odważył - nie raz musiałem się MOCNO oprzeć nog? a i to czasem może nie wystarczyć. Noga w gipsie - nie do?c, że osłabiona i bol?ca, to się jeszcze wolniej wysuwa na ziemię i łatwiej ?lizga. Ale może na lżejszym sprzęcie, strachu mniej. Współczuję z powodu bol?cej nogi. Odnośnik do komentarza
Kaśka Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Szybkiego powrotu do zdrowia !OK Odnośnik do komentarza
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 20 Lipca 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Szybkiego powrotu do pełnej sprawno?ci.Okazuje się, że skuter to bardzo uniwersalny pojazd, nawet kule się zmieszcz? i gips. !OK Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 20 Lipca 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Tez kiedys probowalem z gipsem jezdzic, niestety, gips byl kiepskiej jakosci nie dalo sie bo pekal Szybkiego powrotu do zdrowia Odnośnik do komentarza
Klubowicze GrzechoCnik Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Klubowicze Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 [...]ps. a gdzie czerwone szmatki na kulach informuj?ce o przekroczonej skrajni :lol: [...] Dzięki za słowa otuchy, bo załamany jestem tym palcem strasznie. Tu można by sparafrazować "paluszek nie główka to w pracy wymówka", ale wolałbym pracować niż w ?rodku lata siedzieć w domu. A kule nie wystawały z tyłu więcej niż 15-20cm poza obrys. W imieniu żonki dziękuję za uznanie dla foto, chociaż ?miała się ze mnie, że kryguję się do obiektywu jak modelka. Odnośnik do komentarza
monk Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 ..bo mało która modelka jest w stanie tak się "przygotować" do zdjęcia Szybkiego powrotu do zdrowia życzę Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi