Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Koszt pierwszego przegladu Xciting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj odebrałem z Motorlandu Xcitinga po pierwszym przegl?dzie. Wyszło 430 pln, czas trwania przegl?du - 7 godzin.

Opublikowano
  ciciobello napisał(a):
pisklal cena rewelacyjna!!!!!! zwlaszcza ze w x-citingu do ustawienia zaworow trzeba rozbebeszyc doslownie 50% plastikow czyli wszystkie tylnie odpiac jednostke napedowa- silnik i cofnac go o pare centymetrow boooooooo inaczej nie zdejmiesz dekla zaworowego :lol: a gdzie reszta roboty :lol:

ciociobello nie było czasami gdzie? w starym po?cie info, że da się bez takich kombinacji i wystarczy tylko go z centralki ?ci?gn?ć (wtedy silnik się inaczej ustawia jak na kołach bestia stoi)?

Cytat
W pewnym momencie serwisant stan?ł w martwym punkcie. Po odkręceniu dekla zaworowego nijak nie dało się go wyci?gn?ć ponieważ był blokowany przez rame a dokładniej ujmuj?c przez czę?ć poprzeczn? ramy do której mocowana jest kanapa. Ani w góre ani w dół nie dało rady go wyj?ć. Już nawet zartowali?my że aby sprawdzić luz zaworowy w silniku należy wyj?ć cały napęd tongue.gif .

Po krótkim namy?le umysł Maćka po raz kolejny dostał zastrzyk adrenaliny i stwierdził:

Mariusz- |ci?gamy go z centralki... Bedzie dobrze smile.gif

Po ustawieniu na kołach i doci?żeniu tyłu skutera cały silnik przemie?cił się robi?ć większ? luke i umożliwiaj?c tym samym zdjęcie dekla. W końcu wachaczowa konstrukcja silnika ujawniła swoj? pierwsz? zalete laugh.gif .

http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=828&hl=

Wystarczy poszukać i teraz pytanie - zapytaj mechanika ile Ci zapłaci jak mu powiesz jak to zrobić bez takich kombinacji jak rozł?czanie napędu etc :lol: Warte przynajmniej :lol: ?

Opublikowano

misioo przezemnie przemawia praktyka !piwko zycze powodzenia ja wole cofnac silnik

moge wykonac to sam a nie we trzech i mam wiecej miejsca przy regulacji przeciez tyczy sie tylko okolo 8cm ta sama historia powtarza sie w dink 250 i uwierz mi rzadne dociazanie sciaganie pasami itp nie zdaje egzaminu trza caffnac i juz ;)

ps. przy samym zestawieniu z podnozkow brakuje jeszcze tzw (piczy klak) czyli min brakuje osoby z dobra masa ktora dociazy tyl i w dwie osoby jest to dosc karkolomnym wyczynem a w trojke malo ekonomiczny jezeli bedziesz musial placic trzy pensje do jednej regulacji zaworow :blink: