Gość duke75 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Nie wiem jaki preferujecie styl jeżdzenia ale z racji tego,że wcze?niej jeĽdziłem tylko sportowym motocyklem to mam swoiste zamiłowanie do winkli. We wcze?niejszych skuterach własnie mnie to raziło,ze ciężko się je prowadzi w porównaniu z moto ale wkońcu trafiłem na prawie motocyklowy skuter czyli X-Max 250. Skut prowadzi się nadzwyczaj dobrze, wchodzę w winkle z tak? prędko?ci? o której nawet nie mogłem marzyć na Majesty 180. Ostatnio lubuję się w robieniu obciachu mistrzom prostej( czyli go?ciom ubranym w szorty i T-shirt ujeżdżaj?cym jakies R1 czy CBR rocznik 1998) a polega to na tym,że kole? kozaczy na prostej a w zakręcie wymięka i wtedy objeżdżam go swoim X-Maxem. Mam już na koncie Honde VFR i Fazera 600 !OK NIe jestem może Valentino czy Stoner ale X-max jest super winklożerc? i daje mi to niezł? radochę. A jak Wasze bolidy chodz? po winkielkach???? Odnośnik do komentarza
pisklak Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 A jak Wasze bolidy chodz? po winkielkach???? Nie wiem jeszcze jak moj bo za krotko go mam i generalnie nie mam duzo przejechane, ale chetnie bym w jakis kontrolowany sposob sprawdzil jakie sa mozliwosci szybkiego pokonywania zakretow (czyli na ile moge sobie pozwolic). Jak by ktos mial pomysl jak to zorganizowac to ja bardzo chetnie :-) Pozdr. Pisklak Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Jezdzilem juz kilkoma skuterami i na zakrety widze Tmaxa a troche z tylu AN650 !OK . Tmax na zakretach za szybko przyciera centralka i jesli chce sie jezdzic w pochyle, nalezy sciac gumowa poduszke (wystarczy juz o polowe). Po tej czynnosci mozna spokojnie jechac solo po zakretach bez strachu o szorowanie czy zaczepienie sie o nierownosci asfaltu. W Tmaxie ciezko jest "zamknac" opony. W AN 650 zamkniecie opon jest dosyc latwe, a szorowanie centralka pokazuje nam naprawde kres mozliwosci Burgmana. Wszystko to solo, bez bagazu i najlepiej ... troche schudnac !OK !piwko ... PS. To tyle jesli chodzi o wieksze skutery, bo jest tez kilka ciekawych w granicach poj. rzedu 125- 200 cm... Odnośnik do komentarza
Wookash Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Na winkle polecam 16" :] robactwo zamykało gumy a i podwozie dawało radę !piwko Silverek jest cięższy, ale przy zamykaniu gum brak problemu z przycieraniem czymkolwiek !OK Z nad?żaniem za motocyklami też nie mam problemów. Jedyny mankament to te małe koła... studzienki, dziury i przednie zawieszenie w SW !OK Odnośnik do komentarza
dzialkowiec Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 zdecydowanie pewniej "winkluje" mi się na t-maxie, byłem zaskoczony po przesiadce z x-max'a !OK duke - weĽ jazde testow? i sprawdĽ !piwko natomiast z tym obcieraniem podnóżków to też zależy od techniki pokonywania zakrętów !OK Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Haha, tam wszystko pozdejmowane, na kazdym oryginalnym Tmaxie momentalnie przyciera sie centralka i w kazdym z nich, ktory posiada cala gume odbojnikowa starte sa zazwyczaj podstawki nozek !OK . Odnośnik do komentarza
Gość deleted Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 proponuje slimaki i na krawezniki frajda jest za................. ale trza miec jaja! Odnośnik do komentarza
Gość duke75 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 dzialkowiec czyli twierdzisz,ze T-Max jeszcze lepiej winkluje niz X-max? Domy?lam sie,ze tak jest ale napisz w czym sa istotne różnice w prowadzeniu. Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 5 Lipca 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 SW zostaje demonem winkli pod warunkiem ze jest maksymalnie zaladowany plus pasazer. Ze wszystkich skuterow ktorymi ganialem T-max wymiatal najlepiej, ale X-maxem nie jezdzilem wiec ciezko porownac. AN400 szorowal nie tylko centralka ale potrafil przytrzec plastikiem. Objechanie SW wiekszosc szlifierek nawet na prostej nie jest trudne,ale to nie kwestia tego SW jest tak swietne, tylko ze na szlifierkach ludzie nie potrafia zmieniac biegow. Odnośnik do komentarza
dzialkowiec Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 dzialkowiec czyli twierdzisz,ze T-Max jeszcze lepiej winkluje niz X-max? Domy?lam sie,ze tak jest ale napisz w czym sa istotne różnice w prowadzeniu. dla mnie różnica jest w tylnym zawieszeniu, po prostu bardziej czuje tył na tmaxie, drug? istotn? dla mnie spraw? jest jak oba pojazdy hamuj? silnikiem - po prostu tmax hamuje silnikiem, a xmax nie bardzo (dla mnie w zakrętach jest to istotne) Zazdroszczę natomiast opon w x-maxie Michelin Gold Standard i chciałbym zobaczyć, jak tmax sie na nich spisuje.. Haha, tam wszystko pozdejmowane No jasne, choć mi chodziło o styl, z jakim pokonywać można zakręty, a mamy ich bodajże 3 Odnośnik do komentarza
ptaku_1 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 A ja jako swirzy kierowca jakos nie potrafie przelamac sie psychicznie i bardziej polozyc sie na winklu, juz pare razy objechala mnie 50 na winklach Ale temat ciekawy moze wypowie sie ktos na ile mozna sobie pozwolic w YP250. Odnośnik do komentarza
-=Dee Jay=- Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 podejdz do skutera od tyłu, spojrz na opone i zobacz ile Ci brakuje zeby zamkn?ć opone... Odnośnik do komentarza
ptaku_1 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 duzzzzzoooooooooooooooooo opony maja juz 2500km i krawedzie ba boki opon sa jeszcze dziewicami Odnośnik do komentarza
melmacie Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Pantheona dobrze prowadzi sie na rownej szosie i niezle po zakretach. Problem jest na bruku i piasku. Piasek wiadomo male opony i bieznik. Z brukiem gorzej bo mam wrazenie ze chce sie rozleciec od drgan. Probowalem kilka innych skuterow. Zdecydowanie polecam Silver Winga. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi