Slavequs Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Witam, Chciałbym się dowiedzieć, czy przewozicie swoje laptopy w schowkach pod siedzeniem. Zastanawiam się, czy nie stanowi to zbyt dużego ryzyka dla komputera. Chodzi oczywi?cie o wstrz?sy, na które byłby niew?tpliwie narażony. A może bezpieczniej jest przewozić go w plecaku? Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 2 Lipca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 W schowku jest bezpiecznie, natomiast nigdy mi nie przyszło do głowy załadować kompa do górnego kufra ze względu na drgania. Odnośnik do komentarza
Truszek Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Pół zeszłego sezonu woziłem służbowego Dell-a pod siedzeniem i nic mu się nie stało !sciana Odnośnik do komentarza
Gość mzyka Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Taaaaa a mi poszła matryca ale akurat wtedy przewoziłam go bez torby !sciana bolesne to było i kosztowne Odnośnik do komentarza
rudy_56 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Kilka razy trasa Suwałki-Warszawa Dell w schowsku burga i żadnych problemów. Odnośnik do komentarza
Truszek Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Taaaaa a mi poszła matryca ale akurat wtedy przewoziłam go bez torby !sciana bolesne to było i kosztowne Kapustę kiszon? też można wzi?ć do kieszeni zamiast do reklamówki, tylko ten zapach ... Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 2 Lipca 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Od 5 lat woze notka pod siedzeniem bez szkody dla owego !sciana Odnośnik do komentarza
Pleban Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 W ubiegłym roku przewiozłem laptopa w kufrze centralnym i to był bł?d. Płyta główna dostała mikropęknięć. Od tego czasu tylko i wył?cznie pod siedzeniem i w dodatku na miękkiej wy?ciółce. Odnośnik do komentarza
Misiek_500V Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Wygodniej pod siedzeniem, ale wydaje mi się, że bezpieczniej na plecach (więcej elementów 'amortyzuj?cych' różnorakie wstrz?sy) !sciana Odnośnik do komentarza
Sympatycy siemik Opublikowano 2 Lipca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Kilka set km.woziłem w kufrze centralnym ale chyba przeniosę go jednak pod siedzenie mimo że żadnej usterki nie stwierdziłem. Odnośnik do komentarza
Gość lukaszwawa Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Ja tez woze 2 sezon, nic się nie dzieje, trzeba tylko pamiętac aby nie włozyc ekranem do dołu Odnośnik do komentarza
Gość mzyka Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Taaaaa a mi poszła matryca ale akurat wtedy przewoziłam go bez torby !guns bolesne to było i kosztowne Kapustę kiszon? też można wzi?ć do kieszeni zamiast do reklamówki, tylko ten zapach ... Ubawiłam się.... i wracam do garów.... Odnośnik do komentarza
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 2 Lipca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Woże topka pod siedzeniem i nigdy nic się nie stało. !guns Odnośnik do komentarza
frato Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 A ja od czasu do czasu w centralnym kuferku i też nic sie nie dzieje Odnośnik do komentarza
Gość tommi Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 własnie wczoraj kupiłem sobie ?niadanie w postaci jaki? sałatek i załadowałem to do centralnego kufra, i teraz juz wiem dlaczego nie nalezy tam chować laptopa, nigdy tego nie robiłem ale teraz wiem dlaczego sałatka z uwagi na wibracje została wyeksponowana na pół kufra, Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 3 Lipca 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Po pierwsze notka chyba i tak zawsze wozicie w torbie do tego przeznaczonej, ja tak woze. W kufrze tylko wtedy kiedy jest zapakowany ciuchami a notek jest owijany recznikami. Co do salatki to Orzechowi wyskoczyla pizza z pudelka i zjechala pod ciuchy !scooter wiec wozenie tam notka na pusty kufer to chyba nie najlepszy pomysl Odnośnik do komentarza
spike Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Woziłem przez rok Asusa W2 (model z 17 calow? matryc?) oczywi?cie w oryginalnej torbie, pod siedzeniem swojego AN650. Nic się nigdy złego nie stało. Nie używałem żadnych dodatkowych zabezpieczeń i amortyzacji !scooter Odnośnik do komentarza
kfcent Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 No przecież wiadomka że lapka zawsze wozimy w torbie! moim zdaniem nawet pineczka ochronna to za mało. W burgmanie schowek uformowany jest tak że bardzo wygodznie chowa się lapka prostopadle do kierunku jazdy !scooter Odnośnik do komentarza
Gość noktrum Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Moja toshiba jeĽdzi w torbie prawie codziennie 30km i nic jej nie dolega. Trzeba tylko zapobiec lataniu sprzętu po bagażniku i wio !scooter Odnośnik do komentarza
tomwiech Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Ja od roku swojego Acera worze w kufrze centralnym i nic się nie dzieje! Odnośnik do komentarza
Gubcio Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 No i może ja dorzucę że co jaki? czas wożę swojego IBM w schowku pod siedzeniem .. oczywi?cie w Torbie i nic mu nie dolega .. a pokonuje z nim trasę około 85 km w każ? stronę. Odnośnik do komentarza
Gość 16-calowy Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Ja czasem wożę HP w centralnym (bo schowka nie mam). Ale zawsze w placaku na laptopa. który jest takich wymiarów, że rozpiera się w kufrze i nie ma szans się przesuwać. Mam nadzieję, że w ten sposób nic się nie uszkodzi Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 6 Lipca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Na S9-tce jeĽdziłem z laptopem w plecaku. Po prostu wrzucałem do plecaka bez dodatkowej torby i tak jeĽdziłem kilka ostatnich lat. W przypadku X9, laptop w torbie, l?duje pod siedzeniem i jeszcze kurtka się zmie?ci jak jest gor?co... pzdr Odnośnik do komentarza
iQ! Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 pod dupa woze macbooka i powerbooka i sa cale. Oczywiscie sprawdzam czy nie beda za bardzo lataly i sa w neoprenowych pokrowcach. Odnośnik do komentarza
Gość auksencjusz Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Wielokrotnie woziłem laptopa w kufrze centralnym w zwykłej torbie (nie laptopowej) i wszystko działa. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi