Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Honda Faze

rambo wwa

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie zbyt sportowo i troszkę mało skuterowo-wygodnicko.

Niska szyba - wiadomo co się z tym wi?że. Wysoki przekrok - torby tam nie postawimy :/ Mi się niezbyt podoba (przynajmniej wizualnie na zdjęciach).

• 1 rok później...

Teraz jest chyba moda na cross-overy w 400 to i zaczyna sie to samo w 200.

Z jednej strony skutery, ktore maja wygladac jak motocykle (znaczy agresywne i manualne), z drugiej strony quick-shifty albo aprilia mana.

Ten konkretny sprzet jest calkiem calkiem, tyle, ze a) pozycja tylko krzeselkowa B) wyzylowany chyba bo ma tyle koni co Downtown 300... Ja tam wole tego ostatniego! B)

pożyjemy zobaczymy, ten przód to trochę jak VFR. Jak będzie w przyszłym roku to w sam raz moment na wymianę mojego, tylko znając Hondę to będzie droższa od Xcitinga z ABSem, a klasowo to jakby Downtown albo i nie, bo z wyglądu to nie wygląda na duży sprzęt, no i skucha !NOT.

• 3 lata później...
  • Sympatycy

Honda Faze 250 - bardzo dynamiczny i o sportowym charakterze i oryginalnym wyglądzie skuter. Mnie się bardzo podoba. Lubię skutery nietuzinkowe.

Biorąc pod uwagę dane techniczne i parametry silnika, gdyby pojawiła się na naszym rynku, myślę że była by dużą konkurencją dla Forzy NSS300.

Ja byłbym nią bardzo zainteresowany.

wccb.jpg

xpht.jpg

gj2k.jpg

uh7e.jpg

derf.jpg

smxn.jpg

• Klubowicze

Ja nie wiem, co to ostatnio za moda na szczątkową szybę... OK może to daje sportowy design, ale jest kompletnie niekomfortowe iz muszałoby mnie do natychmiastowego zakupu szyby opcjonalnej. Ja nawet w mieście cenie sobie to, że nie wieje mi mocno w ryjek... Chyba że właśnie o to chodzi, by wyciągnąć ode mnie dodatkowa kasę.

Ale zaraz, skupmy się. Mają toto gdzieś produkować i sprzedawać w Polsce, czy nie? Na reklamie widnieje wciąż "2009", to jakiś odsmażany kotlet serwowany tylko w Japonii? Wygląda dobrze, "take mi sie podobajo" kształty.