pisklak Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 W najbliższych dniach będę się wybierał do Lublina do miejsca gdzie się odbiera sprzęty czyli do niejakiego Qw@ki-ego . W zwi?zku z tym, ze będzie to nowy nabytek chciałbym jak?? w miarę bezpieczna trasa wrócić do Warszawy i dlatego zapytuje koleżeństwo jaka opcję wybrać: czy tzw. lubelska czyli najprostsz?, ale za to najbardziej uczęszczan? drogę Warszawa-Lublin (przez Ryki, Garwolin itp.) czy trasa tzw. nadwi?lańsk? czyli z Lublina do Puław, dalej przez Dęblin, Maciejowice ? Dodam, ze najprawdopodobniej będę jechał w sobotę, je?li może to mieć znaczenie dla wyboru konkretnego wariantu. Jakie s? wasze do?wiadczenia w tym zakresie ? Pozdr. Pisklak Odnośnik do komentarza
phil Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witaj! Powiem szczerze.. ja drogi przez Puławy nie lubię bo jest po prostu nie lubię bo jest dziurawa i często spotkasz się z poprzecznymi nierówno?ciami. Dodatkowo na pełnym odcinku do otwocka brak pobocza... Jeżeli chodzi o drogę przez zakręt to jest na tyle szeroka, że jaki by ruch nie był będziesz czuł się dużo bezpieczniej. My?lę, że w tej kwestii nie masz co się zastanawiać. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Macek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 W ciagu tygodnia, ze wzgledu na ruch, pojechalbym przez Garwolin i Ryki. Jest szerzej i latwiej sie jedzie (przelotowa predkosc tez wyzsza). Droga przez Pulawy, przy wiekszym natezeniu ruchu jest wolniejsza (za to ladniejsza krajobrazowo). Szerokosci i udanej pierwszej jazdy nowym sprzetem Odnośnik do komentarza
mak Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Krajobrazowo leć z Lublina na Radzyń Podlaski, w Radzyniu odbij na Łuków, Stoczek Łukowski, w Wilchcie odbij na Pilawę, za Pilaw? kieruj się na Warszawice i Dziecinów. W Dziecinowie jak wolisz: na drug? stronę Wisły przez Górę Kalwarię lub wylatujesz na trasę nr 801, która potem robi się Wałem Miedzeszyńskim. Trasa piękna i spokojna, choć na pewno wolniejsza od innych... Odnośnik do komentarza
bogumilek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 swiezo odebranym sprzetem to pojechalbym na Twoim mejscu przez Krakow, Wroclaw, Poznac, Trojmiasto, Olsztyn a dalej to juz wiesz jak jechac... Odnośnik do komentarza
-=Dee Jay=- Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 a nie zastanawiałes się, zeby tak? swiezynke poprostu miec przywiezion? do domu na pace ?? Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 23 Czerwca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Raczej planuj trasę tam gdzie dużo stacji benzynowych. Xciting lubi wypić sporo paliwa Odnośnik do komentarza
pisklak Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Dziękuję wszystkim za propozycję :-) Nadal się waham którędy jechać :-\ Zależy mi na wygodnej i w miarę nieskomplikowanej trasie (tu najlepsza wydaje się opcja przez zakręt czyli Ryki, Garwolin), a niekoniecznie musi być to trasa pozwalaj?ca na rozwiniecie jaki? zawrotnych prędko?ci (my?lę, ze nie będę się spieszył) i tu rozważam propozycje alternatywne (tu ważna jest jako?ć nawierzchni). Do Dee Jay: chciałbym potraktować ta traskę jako pocz?tek na poznanie sprzęta, a jakbym go dostał na pace to i tak bym musiał gdzie? się wybrać na testy ... Pozdr. Pisklak Odnośnik do komentarza
dzialkowiec Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 przy dotarciu to można sie zanudzić a z poznawaniem sprzęta to nie będzie mieć za wiele wspólnego Odnośnik do komentarza
zyzio Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 zdecydowanie jak na pierwszy raz to wybrałbym dostawę do domu i spokojne poznawanie/docieranie w znanej sobie okolicy na mniej uczęszczanych dróżkach niż Lublin-Wawa Odnośnik do komentarza
antoniaczek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Siema, Tak się składa, że w zeszł? ?rodę byłem skutem w Zamo?ciu przez Lublin, a do Lublina jechałem klasycznie przez Garwolin, Ryki. Trasa ok, musisz tylko na nieoznakowanych uważać bo sporo ich tam lata . Swój sprzęt odbierałem miesi?c temu w Poznaniu - wybrałem transport i na pierwsz? trasę proponuję tak? formę przemieszczania Szeroko?ci życzę. Odnośnik do komentarza
Macek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Raczej planuj trasę tam gdzie dużo stacji benzynowych. Xciting lubi wypić sporo paliwa To jakies pomowienia rodem z traski powrotnej z Rogozna !OK - po dopompowaniu opon apetyt spadl znaczaco !OKK Odnośnik do komentarza
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Raczej planuj trasę tam gdzie dużo stacji benzynowych. Xciting lubi wypić sporo paliwa 5,2 miasto ,3.9 w drodze do Rogozna.Ja wiem czy dużo. Odnośnik do komentarza
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 24 Czerwca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Na trasie przez Ryki i Garwolin jest dużo stacji benzynowych. Jazda "przy Wi?le" - tylko z kanisterkiem, o ile pamiętam prawie w ogóle stacji tam nie ma (na pewno jest jedna, zawsze na niej kupowałem co? do picia). Przebijanie się przez Puławy i Dęblin - męcz?ce. Za to droga przez Ryki/Garwolin jest równa, szerokie pobocza, dobry asfalt, ?wietna obwodnica Garwolina. Po drodze masz dobre jedzenie: Bida, 13km od Lublina, potem Zajazd nad Wieprzem 60 km od Lublina, Cegielnię 100km. Na trasie jest chyba 10 fotoradarów, ale wszystkie dobrze oznakowane więc nie ma ryzyka że się nie zauważy. Je?li będziesz jechać w sobotę - nie będzie 99% ciężarówek - zdecydowanie polecam tę trasę. Jeżdzę t? tras? 2-3 razy w miesi?cu i jest b. przyjemna. W porównaniu np. z rzeĽni? Kraków-Kielce czy też dojazdem do Wrocławia to droga-marzenie. Odnośnik do komentarza
Gość auksencjusz Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Na trasie jest chyba 10 fotoradarów, ale wszystkie dobrze oznakowane więc nie ma ryzyka że się nie zauważy. Je?li będziesz jechać w sobotę - nie będzie 99% ciężarówek - zdecydowanie polecam tę trasę. Jeżdzę t? tras? 2-3 razy w miesi?cu i jest b. przyjemna. W porównaniu np. z rzeĽni? Kraków-Kielce czy też dojazdem do Wrocławia to droga-marzenie. Chwileczkę... Przecież fotoradary w PL (chyba wszystkie albo większo?ć) robi? zdjęcie przodu pojazdu, tak więc nie stanowi? problemu dla skuterów. Proszę o poprawienie mnie, je?li nie mam racji. !scooter Chyba, że mówimy o drodze autkiem do Qw@kiego. !scooter Je?li chodzi o trasę, to wybrałbym boczne drogi, żeby móc w spokoju dotrzeć skuterek i nie być cały czas !scooter przez inne, szybsze pojazdy. Odnośnik do komentarza
Artysciak Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Fotoradary robi? zdjęcia zbliżaj?cych się pojazdów i oddalaj?cych, więc radzę uważać. Z ciekawostek miałem niedawno przypadek, że do firmy przyszły fotki tego samego samochodu jedno zdjęcie przodu samochodu drugie z tyłu. Zdjęcia z jednego fotoradaru w odstępie ok 2 godzin - 2 x 6 pkt. + 2 x 200 zł. Ujęcie dokładnie to samo tylko kierunek jazdy samochodu różny !happybth Odnośnik do komentarza
pisklak Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Byłem, odebrałem i wróciłem :-) Tak w skrócie odbyła się dzisiejsza operacja. Pojechałem droga przez Ryki, Garwolin, Zakręt. Cała droga przebiegła bez przeszkód, dreszczyku emocji dostarczyła 15 minutowa silna ulewa jakie? 40 km przed Warszaw?, ale sobie poradziłem. Wła?ciwie lepiej mi się jechało cała trasę, niż ten odcinek kiedy musiałem przebić się przez Warszawę - tu widzę że nie będzie łatwo :-) Jeszcze raz dziękuję za porady i sugestie :-) Pozdr. Pisklak Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi