Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jazda z kufrem lub bez

Czy masz w skuterze tylny (centralny) kufer?  

151 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  Kufer givi(kappa) 20L(około) nie przeszkadza w korkach i nie czuć turbulencji a integralny kask mieści, drugi pod siedzenie+kurtki Super! za to kocham skutery 55L(w sumie) z biedą wystarczy a koszt kuferka ok.200zł...ale jak kupię suzi650(Burka?) to zobaczę? A proppo jaki największy do burgmana650?

Opublikowano

Ja mam kuferek fabryczny Malaguti chyba 32l, ale stosuje tylko na dłuższe trasy i gdy nie jeżdżę sam - robi za oparcie. Gdy nie mam założonego kuferka schowek pod siedzeniem otwiera mi się sam po przekręceniu kluczyka, a mieszczą mi się tam dwa kaski i jeszcze wiele innych rzeczy.

Wysłane z mojego LIFETAB_S1034X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
17 godzin temu, Pawelmonte napisał:

Witam  Kufer givi(kappa) 20L(około) nie przeszkadza w korkach i nie czuć turbulencji a integralny kask mieści, drugi pod siedzenie+kurtki Super! za to kocham skutery 55L(w sumie) z biedą wystarczy a koszt kuferka ok.200zł...ale jak kupię suzi650(Burka?) to zobaczę? A proppo jaki największy do burgmana650?

Sorry...givi(kappa) 30L  czyli w sumie 65...burgman650 z maxia56!!! bije na głowę moją gilerkę. A do B400 można maxię56L? Są piękne burgmany na ,,motopiła" czy coś...

• Użytkownicy+
Opublikowano
2 godziny temu, Pawelmonte napisał:

....... A do B400 można maxię56L? ...

Kurcze, a kto Ci zabroni ?  Jak chcesz możesz założyć i 100 litrów, taki do przewożenia pizzy :Jumpy:   Ważny jest sposób mocowania stelaża,  rodzaj mocowania samego kufra i masa całkowita. Teoretycznie w takim kufrze centralnym nie powinno się przewozić więcej jak 5 kg, ale na wyjazdy i tak każdy ładuje ile się zmieści i np. jeszcze namiot na górze. :) 

Edit: zapomniałem jeszcze o jednym. Wielkość kufra wpływa w dużej mierze na wygląd całego sprzętu i dlatego czasem lepiej zamontować trochę mniejszy kufer.

• Klubowicze
Opublikowano

Zawsze jezdzilem z kufrem każdym skutem,zawsze na szybko kask można schować....i według mnie ładniej wygląda....wyjątkiem może być chyba t-max...

Opublikowano

Ja też najczęściej jeżdżę  z kufrem. Do pracy chowam w nim torbę z laptopem albo zakupy. A jak nie mam nic innego to kask wrzucam. Pod kanapę nie lubię bo jeszcze nie zamontowałem pionowej przegrody i wiecznie tak jest bałagan. 

Poza tym kufer Yamahy w malowaniu skutera nie zaburza specjalnie sylwetki Tmaxa. Moim zdaniem tworzy całość przy wysokiej szybie. 

20171001_132528.1.jpg

Opublikowano

post jeden wyżej....pięknie yamaszka wygląda, jak zintegrowana dla lekarza albo policji...ta na szczęście nie ma niebieskich pasków...trzy posty wyżej ...dzięki, bo chodziło mi o wytrzymałość stelaża, na yamaszce RD250LC złamałem stelaż-powód 30(trzydzieści) puszek piwa na zlot, teraz nie przesadzam max.3-5kg, ale dzięki za fajną odpowiedź.  

Opublikowano
Dnia 6.01.2018 o 15:13, EndriuBis napisał:

zapomniałem jeszcze o jednym. Wielkość kufra wpływa w dużej mierze na wygląd całego sprzętu i dlatego czasem lepiej zamontować trochę mniejszy kufer.

Ja jeszcze patrzę by światła odblaskowe kufra pasowały wyglądem do świateł skutera. 

Opublikowano

Mi osobiście nie podoba się skuter z kufrem i przy zakupie jednym z  głównych kryterium wyboru była pojemność schowka pod kanapą. To też zadecydowało, że kupiłem NDT, a nie Xcitinga, albo używanej Integry, która bardzo mi sie podoba. Może kiedyś mi się przestawi w głowie, ale na obecną chwilę nie ma takiej opcji żebym założył kufer ;)