Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jazda z kufrem lub bez

Olsen

Czy masz w skuterze tylny (centralny) kufer?  

151 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na razie wszystko mie?ci mi się w bagażniku pod kanap?, zostaje jeszcze sporo miejsca, ale jeszcze nigdzie dalej/na dłużej nie jechałem. W zanadrzu mam rollbaga, którego zakładałem na tyln? czę?ć kanapy w motocyklu (jeżdżę zazwyczaj solo). Na dalsze wyjazdy zakładałem także tankbaga i kufer 45 l (odk?d nabyłem rollbaga, kufer już nie był taki potrzebny, jednak łatwiej w nim było zostawić np. kask podczas postoju).

Jak założę rollbaga na X-Maxa, dostęp do schowka pod siedzeniem nie będzie już taki łatwy. Niby kask czy rękawice można zawsze zabierać ze sob?, a przeciwdeszczówki trzymać w rollbagu...

A jak Wy rozwi?zujecie problem przewozu większego bagażu na maksiskuterze?

Jeszcze jedna sprawa, żeby nie zakładać dwóch w?tków. Macie jaki? patent na wożenie mapy, tak aby była widoczna podczas jazdy?

Opublikowano

Zdecydowanie się przydaje, ale jeżdż?c sam kuferek zostaje w domku - nie odczuwam przynajmniej oporu powietrza, które delikatnie "mota" maszyna przy wyższych prędko?ciach.

• Klubowicze
Opublikowano

A, ja lubię swój kuferek (KAPPA 52) staram się go nie zdejmować !scooter wygl?da lepiej i zawsze się przydaje. Już się zastanawiam nad kupnem bocznych kuferków (36l) i mój !placz będzie ciężarówk?. he he...

Opublikowano

Olsenie, tu masz juz troche odpowiedzi w temacie KLIK !OKK .

Osobiscie nie moge zakreslic ani odpowiedzi nr.1 ani nr.2 ... tak gdzies nr.1 koma 2 !OKK ...

Opublikowano

Ze wzgledu na ograniczenie miejsca pod siodlem i brak mozliwosci upchania kasku, zawsze jezdze z kufrem.

Nie odczuwam zadnego dyskomfortu nawet przy szybkiej jezdzie, za to komfort zapewniony !OKK

Opublikowano
A, ja lubię swój kuferek (KAPPA 52) staram się go nie zdejmować  !OKK  wygl?da lepiej i zawsze się przydaje. Już się zastanawiam nad kupnem bocznych kuferków (36l)  i mój  :D  będzie ciężarówk?. he he...

Jak możesz to pokaż fotke z tym kufrem moze zakupie kappe bo czytałem że jakis alarm ma :) !tut !tut

Opublikowano
Olsenie, tu masz juz troche odpowiedzi w temacie KLIK :D .

Czyli zdublowałem sondę. !OKK Ale moja za to jest bardziej rozbudowana. :) Jeszcze można by dodać opcję "Nie mam i jeszcze nie wiem, czy będę zakładał".

Opublikowano

Mi kufer w niczym nie przeszkadza wręcz przeciwnie nigdzie się bez niego nie ruszam ;):) !tut

• Sympatycy
Opublikowano

Tak jak Michu

• Administrator
Opublikowano

A ja nie lubie jezdzic z kufrem, w zasadzie zakladam go sporadcznie, glownie kiedy jade w 2 osoby, bo na weekend solo to pakuje sie spokojnie pod siedzenie i do torby przekrokowej.

Gość auksencjusz
Opublikowano

Ja niestety jeszcze nie posiadam kufra, ale planuję zakup, bo niestety mój schowek pod siedzeniem jest zdecydowanie za mały - szczękowiec nie wchodzi. !placz1 Na szczę?cie da się upchn?ć kurtkę, rękawice i jakie? tam drobiazgi (albo kask typu jet)

Opublikowano

tak jak Artix...tylko bez torby przekrokowej !placz1 wole bez...chociaż jazda z kufrem nie robi mi problemu.

Opublikowano

Ja zawsze z kufrem, a w nim najczę?ciej torba przekrokowa ze strojem do pracy. Pod siedzeniem drugi kask.

W ten sposób zawsze jestem gotowy na zakupy, powiezienie dziecka z tornistrem. Torba wędruje na swoje miejsce, kask na głowę dziecka, tornister do kufra a zakupy po siedzenie. Lub jaka? inna konfiguracja !placz1 :angry:

• Sympatycy
Opublikowano

Kufer mam zawsze przypięty i nie przeszkadza mi podczas jazdy miejskiej. Dodatkowe ?wiatło stopu w kufrze jest też ważnym elementem, przy poruszaniu się po miejskiej dżungli.

Opublikowano

Taj jak Worlan

wiesz ile piwa do niego można włożyć <_<

• Klubowicze
Opublikowano

Jeżdżę zawsze z kufrem (kappa K46), w jeĽdzie mi nie przeszkadza, a zawsze jest gdzie schować kask i inne drobiazgi. Często, jak zabieram torbę przekrokow? to chowam j? do kufra. Na Burgmanię miałem kufer, torbę przekrokow? i sakwy boczne po 25 litrów. Jad?c z żon? i tym całym bagażem czuc było, że SW trochę waży amortyzatory ustawione na 5. No niestety człowiek z czasem (żeby nie powiedzieć na staro?ć :lol: ) robi się wygodny i bez pewnych drobiazgów nie moze sie obyć (albo nie chce). <_<

Opublikowano
na weekend solo to pakuje sie spokojnie pod siedzenie i do torby przekrokowej.

Możesz(cie) polecić jaki? konkretny model? :lol:

• Klubowicze
Opublikowano

Ja mam maxie 52 GIVI. zakładam wtedy gdy jedzie ze mna plecak tak dla oparcia albo jade gdzie? na troche i zabieram wiecej rzeczy.

Odpinam go bo licho nie ?pi nawet na parkingu zamknietym jak nie uda sie ukra?ć to rozbij? go albo porysuj? a w domu jest dla niego miejsce

Gość Piotr sq2frv
Opublikowano

Ze względu na mały schowek pod kanap? zawsze wożę kuferek: GIVI Micro2 E260

• Sympatycy
Opublikowano

Ja zaznaczyłem 4, ale i 2 by mi pasowało. W skuterku mam kufer i zakładam sporadycznie, a w skuterze nie mam i chciałbym nabyć.

Tyle tylko, że orginały s? pierońsko drogie, więc czekam na "okazję".

A' propos browara, w S9 pod siedzenie włazi zgrzewka. Rozłożona oczywi?cie

odpowiednio. A w X9 na upartego nawet w cało?ci...

pzdr

• Administrator
Opublikowano

Torbe przekrokowa kupilem jakies 5 lat temu w Polo w Berlinie szukalem na ich stronie ale za czorta nie moge odszukac. Znalazlem podobna na stronie motobike-schmidt.de ale ceny juz nie widze.

FAMSA-Scooter-Tasche-Tunnel.gif

edit:

Kolega Klaud jest lepszy bo odszukal link do torby :D na stronie Polo

KLIK - torba przekrokowa z POLO

Opublikowano

Artix pisałe? że jeżdziłe? z torb? przekrokow?. Jak wygl?da komfort jazdy z czym? takim?

• Administrator
Opublikowano

Wiekszej roznicy nie widze, czesto poprostu pod siedzeniem mam pusto a pakuje sie do torby przekrokowej zeby wlozyc tam GPS bo jest wygodnie., a zeby go wlozyc musze wypelnic torbe. Solo na weekend w zupelnosci wystarcza. Wada jest ze jak tankujemy trzeba ja zdejmowac, ale to ruch jednej reki.

Wracajac do tematu glownego czyli kufrow, co kto lubi, solo nie widze potrzeby w 2 osoby przydaje sie, do tego stelaz gdzie pakuje namiot i karimaty bo inaczej nie da sie ich zapakowac ;)

• 8 lat później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Odgrzewam starego kotleta i przy okazji ankietę z ... czerwca 2009 dotyczącą kufra centralnego. Ciekawe jak teraz zagłosujecie ? 

• Klubowicze
Opublikowano

Więc tak, gdy jeździliśmy bez kufra zawsze trzeba było coś nosić a to kask a to kurtkę. Ponieważ jedziemy gdzieś i coś tam zwiedzamy to noszenie rzeczy nam przeszkadzało. Po założeniu kufra jest super. W kufrze na wszelki wypadek wozimy kurtki przeciwdeszczowe i wreszcie na postoju można wszystko schować.