Gość Svempas Opublikowano 17 Września 2005 Opublikowano 17 Września 2005 No więc tak. Sprzedałem dzisiaj Hexagona i jutro jadę po Majesty 125. Skuter jest sprowadzony z niemiec i ma (prawdopodobnie- bo jeszcze nie widziałem) komplet dokumentów potrzebnych do rejstracji. I ty się rodzi moje pytanie: Jakie dokumenty s? nie zbędne do zarejstrowania tego skutera w PL ?????? Chodzi mi o to, żebym po kupnie tego sprzęta nie miał żadnych problemów z zarejstrowaniem. Sory że załorzyłem ten temat, ponieważ wiem że już co? takiego na forum było, ale znaleĽć tego nie umiem To pytanie zrodziło się w mojej głowie dopiero teraz i normalnie jestem w panice... Pomórzcie!!!!!!!!!!
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 17 Września 2005 Administrator Opublikowano 17 Września 2005 Niestety mam dwie minuty czasu ale napisze Ci w skrócie: Niemiecki Fahrzeugbrief Wymeldowanie z Niemiec Umowa kupna sprzedaży z Niemcem (lub dostaniesz fakture od handlarza) Dokument zwolnienia z vatu Pierwsze badanie techniczne Bez tych dokumentów nie zarejestrujesz pojazdu w PL.
Gość Svempas Opublikowano 17 Września 2005 Opublikowano 17 Września 2005 Czym dokładniej jest ten dokument zwolnienia z Vatu?? Czy to jest ten dokument który się dostaje po zapłaceniu podatku (TZW wbogacenia) w wysoko?ci co? koło 1,5 % warto?ci pojazdu??????
Gość K K Opublikowano 17 Września 2005 Opublikowano 17 Września 2005 jesli jednoslad starszy niz 6m-cy i dodatkowo z przebiegiem wiekszym niz 6000km to Skladasz papier o zwolnienie z vatu, chyba w skarbowym, poszukaj tematu o imporcie motocykla z Niemiec byly chyba nawet dwa.
Pleban Opublikowano 17 Września 2005 Opublikowano 17 Września 2005 Prawdopodobnie będzie potrzebne także tłumaczenie dokumentów niemieckich na język nasz.
sentek Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Trochę od?wieżę w?tek. W kilku miejscach na forum znalazłem informację o potrzebnych dokumentach przy imporcie skutera od naszych zachodnich s?siadów. Nie znalazłem jednak informacji jak wygl?da przekroczenie granicy. Chodzi mi o to, czy na granicy muszę załatwiać jakie? dodatkowe formalno?ci, pokazywać dokumenty otrzymane od sprzedaj?cego czy po prostu przejeżdżam granicę tak jakbym to robił bez nowego nabytku i resztę formalno?ci załatwiam na miejscu. Przy okazji mam jeszcze pytanie powi?zane z tematem: czy kto? może mi podpowiedzieć, gdzie w Warszawie wypożyczę lawetę do przewozu skutera? (oczywi?cie możliwie tanio ) Pozdrawiam, Tomek.
dr.big Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Granice przekraczasz podobnie jak bez skutera . Jedynie na wyrazne zadanie trzeba okazac dokumenty, ale to jest podobne np. do kontroli policyjnej na drodze. Wszystkie formalnosci zalatwiasz na miejscu.
Sympatycy szorstki Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Sympatycy Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Przy okazji mam jeszcze pytanie powi?zane z tematem: czy kto? może mi podpowiedzieć, gdzie w Warszawie wypożyczę lawetę do przewozu skutera? (oczywi?cie możliwie tanio ) Pozdrawiam, Tomek. Gdzie? na ul. Szyszkowej, (prostopadła do AL. Krakowskiej). Konkretniej wie Maximus... pzdr
Klubowicze MAXIMUS Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Klubowicze Opublikowano 21 Kwietnia 2006 http://www.przyczepy-online.pl/ Tylko proponuję najpierw zadzwonić i zarezerwoać sztukę gdyż bywaj? dni że wszystko im wymiata.Osobi?cie kożystałem z ich usług 2 razy i wszystko było ok raz nawet do Niemiec ?migałem prawie 1000 km(maj? koła zapasowe). Cena bodajże 35pln za dobę.
Rekomendowane odpowiedzi