Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Usprawnij swój sprzęt

Gość brachu

Rekomendowane odpowiedzi

30 min zabawy i po gło?nym kłopocie. Najpierw wymiana zlasowanych podkładek kufra:

IMG_0079%20%5B800x600%5D.JPG

następnie poszła ta?ma dwustronna + ?cierka co dało bardzo skuteczne tłumiki drgań własnej roboty:

IMG_0080%20%5B800x600%5D.JPG

i tłumiki na krawędzi, która też dawała o sobie znać:

IMG_0081%20%5B800x600%5D.JPG

i tu też należało pozbyć się zbędnego luzu, który powodował hałas...

IMG_0082%20%5B800x600%5D.JPG

Oczywi?cie przy zamkniętym i zamontowanym kuferku nie ma ?ladu po usprawnianiach.

Jak sadzę ?miało do tego mozna uzyć podkładek do mebli czy foteli i stołów, s? w handlu takie podkładki do do kupienia, sa z jednej strony samoporzylepne, trzeba tylko uważać bo jedne sa antyposlizgowe zawieraj?ce gumę (zupełnie nie daj? poslizgu), a drugi rodzaj to 100% filcu (i te się slizgaj?).

DObre !happybth Ja zacz?łem wprawdzie od "wyciszania" skutera WD-40. Ponadto w weekend zafundowałem mu natłuszczanie plastików co wszem i wobec polecam. Naprawdę wygl?daj? duuuuuużo lepiej.

Phil, z WD-40 uważaj - żre gumę. Lepiej kupić specyfik bezpieczny dla gumy. Wtedy możesz nim nawet traktować golenie amortyzatorów, które należy czy?cić i smarować co jaki? przebieg (u mnie 100km)

Do niedawna używałem Brunoxa do amorów (również pozbawiony jest składników niszcz?cych gumę). Tym razem zakupiłem PWD firmy: Kleen-Flo Tumbler Industries i również mogę polecić

mozna uzyć wszystkiego na bazie silikonu, ale wd 40 faktycznie reaguje z gum?, niewiem jak się toma do sv80, sw90 itp.

jednak smary silikonowe napewno pomog? nawet te z lidla choć s? mało wytrzymałe i szybko i łatwo s? wymywalne.