Gość Pistol Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Witam Lada moment kończy mi się ubezpieczenie mojego Burgmana. W tym momencie mam polisę w Allianz. Czy może kto? z forumowiczów robił ostatnio rekonesans jaki zakład ubezpieczeniowy daje teraz najkorzystniejsze warunki na maxiskutery? MG Odnośnik do komentarza
Truszek Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 WitamLada moment kończy mi się ubezpieczenie mojego Burgmana. W tym momencie mam polisę w Allianz. Czy może kto? z forumowiczów robił ostatnio rekonesans jaki zakład ubezpieczeniowy daje teraz najkorzystniejsze warunki na maxiskutery? MG Jeżeli chodzi o pakiet OC+AC+NW to maż do wyboru ten sam Alianz !YES Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 20 Maja 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Ostatnio zrezygnowałem z Allianz na rzecz PZU. Wyszło taniej 400 Pln Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 20 Maja 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Link4 zaczal ubezpieczac motocykle, oferta podobna do PZU, w przypadku jesli mamy juz ubezpieczony pojazd u nich dostaje sie rabat co daje cene minimalnie lepsza od PZU. Odnośnik do komentarza
Blink_182 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Link4 zaczal ubezpieczac motocykle, oferta podobna do PZU, w przypadku jesli mamy juz ubezpieczony pojazd u nich dostaje sie rabat co daje cene minimalnie lepsza od PZU. LINK4 ubezpiecza tylko OC i NW. Nie maj? AC Odnośnik do komentarza
Gość omek77 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Według mnie samo OC w PZU Odnośnik do komentarza
Lucjan73 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Witam, ostatnio ubezpieczałem mój nowy nabytek. Wszystko zależy czy masz już co? ubezpieczone w PZU w takim przypadku mozesz skożystać z promocji (o ile jeszcze obowi?zuje) na zasadzie ile zniżek w OC tyle samo w AC. Jeżeli nie masz nic w PZU to pozostaje tylko Alianz. Ine firmy nic ciekawego nie oferuj?. Tu masz link do tematu ubezpieczeń KLIK Odnośnik do komentarza
kmodzele Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Mnie niedługo czeka to samo. Wła?nie zanotowałem sobie z reklamy: CUK - centrum ubezpieczeń komunikacyjnych tel. 226394405 Pisali, że s? przedstawicielem 15-u ubezpieczycieli. Czyli (je?li nie robi? w balona) powinni rzeczywi?cie mieć do?ć dobr? ofete na różne przypadki. Pewnie się tam sam udam. Odnośnik do komentarza
phil Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Byłem w Cuk-u kiedy ubezpieczałem swojego sprzęta... i może maj? 15 ubezpieczycieli ale spore braki w informacjach i konsultantów kiepsko zorientowanych w 2oo. Polecam PZU - porównywałem OC wychodzi zdecydowanie najtaniej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
sebulba1971 Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Ja niedawno ubezpieczałem swojego w PZU za AC OC NW zapłaciłem 560 zł. porównywałem pare TU i wyszło mi najtaniej w PZU . Odnośnik do komentarza
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 22 Maja 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Mi przy zakupie zaproponowano pakiet OC AC NW w Alianz-przy pełnych zniżkach w porównaniu z PZU wyszło taniej o 270 zł Odnośnik do komentarza
Kondziu Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Ja mam samo OC i MiniAssistance w Ergo Hestii - razem ze znizkami za beszkodowa jazde (za 4oo) zapłaciłem za rok 153 zł. Zaznaczam ze to bez AC. Odnośnik do komentarza
KAZI Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Ja mam OC i pełne Assistance w Warcie - zapłaciłem 107zł, o AC cały czas my?lę... Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 22 Maja 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Az polazlem po dowod rejestracyjny zeby zobaczyc ile zaplacilem za OC. No zaplacilem 52 zl za Silvera w PZU. Majac maksymalne znizki po 60 %. Co nie znaczy ze polecam PZU bo troche sie nawalczylem z nimi zeby wyciagnac kase z OC sprawcy, ale w sumie OC to ganz pomada kiedy sami placimi Odnośnik do komentarza
kempes1972 Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Ja w Warcie za samo OC zapłaciłem 50 PLN za rok.O AC nawet się nie pytałem więc nie wiem ile Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 OC-> 90 zyla w PZU Odnośnik do komentarza
Gość tomwwa Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 PoradĽcie , czy w praktyce zakup AC na skuter jest celowe? Dla moich samochodow nie kupuje zwykle AC, ale nie mam doswiadczenia z 2oo. OC-> 90 zyla w PZU !happybth 90 PLN kosztuje OC dla skuterka do 50cm , dla moto sporo wiecej dzięki Pollacco, tym razem jeszcze poł?czę, następnym razem skasuje bo tylko jedno kliknięcie w przeciwieństwie do ł?czenia. Artix Odnośnik do komentarza
Pollacco Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Po pierwsze mozesz laczyc posty za pomoca funkcji edytuj ale to zrobi za Ciebie Artix pewnie z rana:) Jesli chodzi o AC to wydaje mi sie ze nie masz co sie zastanawiac, jesli tylko masz fundusze to napewno nie pozalujesz, nie zycze Ci tego ale nawet jak sie wyglebisz na parkingu i bedziesz mial pecha i zrobisz to na prawa "tlumikowa" strone to bedziesz wtedy zalowal ze nie masz AC. Szczegolnie ze masz nowego sprzeta. To raczej nigdy nie sa male koszta:( Takze moja rada - bezwzglednie AC i kradziezowe i wypadkowe -- po prostu mniejszy stres i tyle Takie moje zdanie. pozdr.Pollacco ps. no tak , masz dwa kola z przodu wiec prawdopodobienstwo gleby parkingowej mniejsze:)anyway, bierz AC i tyle Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 24 Maja 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 90 PLN kosztuje OC dla skuterka do 50cm , dla moto sporo wiecej W Wawie gdzie OC kosztuje najwiecej ja zaplacilem za MOTO mniej wiec nie wiem o czym piszesz, ile, napisalem kilka postow wyzej wiec nie bede sie powtarzal. Odnośnik do komentarza
Truszek Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 AC, lub dokładnie pakiet OC+AC+NW bez jakiejkolwiek odpowiedzialno?ci własnej wykupiony mam dla wszystkich pojazdów - 2 katamarany + skuter. Wychodzę z założenia, ze lepiej dmuchać na zimne, niż póĽniej pozorn? oszczędno?ć okupić rwaniem włosów z głowy z powodu kradzieży, czy też przypadkowego rozbicia nieubezpieczonego ?rodka lokomocji. Swoj? szos? - policzyłem przed chwil?, że pakiet dla nowego moto z 40% zniżkami na OC i AC to około 6-7% jego warto?ci, więc nie ma co się szczypać na naprawdę pozorne oszczędno?ci. Odnośnik do komentarza
Gość auksencjusz Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 ps. no tak , masz dwa kola z przodu wiec prawdopodobienstwo gleby parkingowej mniejsze:)anyway, bierz AC i tyle Co do mniejszego prawdopodobieństwa gleby parkingowej bym polemizował !piwko Znajomy jeĽdził na MP3 z UHMA BIKE w Łomiankach i była taka sytuacja, że zawieszenie się zablokowało w jakiej? dziwnej pozycji i o mały włos się nie położył na ?wiatłach razem ze skuterem. Co do AC, to uważam, że w nowym skuterze jest ono zdecydowanie obligatoryjne. Jak to niektórzy mówi? - AC to jedyne, skuteczne zabezpieczenie "antykradzieżowe". Co do Allianz, to z mojego do?wiadczenia wynika, że rzeczoznawcy tego TU nie s? zbyt hojni. Jak na razie mam lepsze zdanie o PZU. Prawda jest taka, że zawsze, gdy ubezpieczyciel ma co? wypłacić, to zapiera się czterema kopytami, żeby tego nie robić. !piwko Odnośnik do komentarza
Gość Piotr sq2frv Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 W PZU za OC zapłaciłem: w 2007 roku - 20zł, w 2008 - 26zł (zniżki 60%). Pewnie tak jak przy 4oo, stawka zależy od pojemno?ci. Odnośnik do komentarza
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 25 Maja 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 tydzień temu się ubezpieczylam w PZU, z porównania ofert WARTA - ALLIANZ - PZU najlepiej wypadło PZU Odnośnik do komentarza
Gość Pistol Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Skończyło się na przedłużeniu umowy z Allianzem. Pełen pakiet na zeszłorocznego Burgmana 650 Executive został wyceniony na 1500 PLN. PZU chciało ode mnie 1900 PLN. Jestem wyznawc? tego samego pogl?du co Pollacco, pakiet z AC i zero zmartwień. Moja małżonka wyglebiła się przy prędko?ci 20 km/h na torach po deszczu. I Suzuki wyceniło naprawę GSR600 na 5500 PLN. Allianz załatwił sprawę błyskawicznie i po 2 tygodniach mieli?my zamknięte procedury, kasę na koncie i moto w pełni sprawne do jazdy. Odnośnik do komentarza
Truszek Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Dzi? jadę po pakiet do Burga na kolejny rok. Co ciekawe, przez telefon się dowiedziałem, że normatyw przebiegu dla rocznego skutera wg katalogu to ... 4200 km !scooter mi udało się zrobić dokładnie 2,5 raza więcej. Warto?ć skuta spadła w tym czasie do niewiele ponad 16 tys. zł , czyli około 6 tysięcy od ceny zakupu !pomidor Muszę to sprawdzić jeszcze przy płaceniu składki, która została wyliczona na trochę ponad 1000 zł !walkm Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi