Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Ubezpieczenie maxiskutera sezon 2009/2010

Gość Pistol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Lada moment kończy mi się ubezpieczenie mojego Burgmana. W tym momencie mam polisę w Allianz.

Czy może kto? z forumowiczów robił ostatnio rekonesans jaki zakład ubezpieczeniowy daje teraz najkorzystniejsze warunki na maxiskutery?

MG

Witam

Lada moment kończy mi się ubezpieczenie mojego Burgmana. W tym momencie mam polisę w Allianz.

Czy może kto? z forumowiczów robił ostatnio rekonesans jaki zakład ubezpieczeniowy daje teraz najkorzystniejsze warunki na maxiskutery?

MG

Jeżeli chodzi o pakiet OC+AC+NW to maż do wyboru ten sam Alianz !YES

• Administrator

Link4 zaczal ubezpieczac motocykle, oferta podobna do PZU, w przypadku jesli mamy juz ubezpieczony pojazd u nich dostaje sie rabat co daje cene minimalnie lepsza od PZU.

Link4 zaczal ubezpieczac motocykle, oferta podobna do PZU, w przypadku jesli mamy juz ubezpieczony pojazd u nich dostaje sie rabat co daje cene minimalnie lepsza od PZU.

LINK4 ubezpiecza tylko OC i NW. Nie maj? AC

Witam, ostatnio ubezpieczałem mój nowy nabytek. Wszystko zależy czy masz już co? ubezpieczone w PZU w takim przypadku mozesz skożystać z promocji (o ile jeszcze obowi?zuje) na zasadzie ile zniżek w OC tyle samo w AC. Jeżeli nie masz nic w PZU to pozostaje tylko Alianz. Ine firmy nic ciekawego nie oferuj?. Tu masz link do tematu ubezpieczeń

KLIK

Mnie niedługo czeka to samo.

Wła?nie zanotowałem sobie z reklamy:

CUK - centrum ubezpieczeń komunikacyjnych

tel. 226394405

Pisali, że s? przedstawicielem 15-u ubezpieczycieli. Czyli (je?li nie robi? w balona) powinni rzeczywi?cie mieć do?ć dobr? ofete na różne przypadki. Pewnie się tam sam udam.

Byłem w Cuk-u kiedy ubezpieczałem swojego sprzęta... i może maj? 15 ubezpieczycieli ale spore braki w informacjach i konsultantów kiepsko zorientowanych w 2oo. Polecam PZU - porównywałem OC wychodzi zdecydowanie najtaniej. Pozdrawiam

Ja niedawno ubezpieczałem swojego :blink: w PZU za AC OC NW zapłaciłem 560 zł. porównywałem pare TU i wyszło mi najtaniej w PZU .

• Sympatycy

Mi przy zakupie :blink: zaproponowano pakiet OC AC NW w Alianz-przy pełnych zniżkach w porównaniu z PZU wyszło taniej o 270 zł

Ja mam samo OC i MiniAssistance w Ergo Hestii - razem ze znizkami za beszkodowa jazde (za 4oo) zapłaciłem za rok 153 zł.

Zaznaczam ze to bez AC.

• Administrator

Az polazlem po dowod rejestracyjny zeby zobaczyc ile zaplacilem za OC. No zaplacilem 52 zl za Silvera w PZU. Majac maksymalne znizki po 60 %. Co nie znaczy ze polecam PZU bo troche sie nawalczylem z nimi zeby wyciagnac kase z OC sprawcy, ale w sumie OC to ganz pomada kiedy sami placimi

PoradĽcie , czy w praktyce zakup AC na skuter jest celowe? Dla moich samochodow nie kupuje zwykle AC, ale nie mam doswiadczenia z 2oo.

OC-> 90 zyla w PZU !happybth

90 PLN kosztuje OC dla skuterka do 50cm , dla moto sporo wiecej

dzięki Pollacco, tym razem jeszcze poł?czę, następnym razem skasuje bo tylko jedno kliknięcie w przeciwieństwie do ł?czenia.

Artix

Po pierwsze mozesz laczyc posty za pomoca funkcji edytuj ale to zrobi za Ciebie Artix pewnie z rana:)

Jesli chodzi o AC to wydaje mi sie ze nie masz co sie zastanawiac, jesli tylko masz fundusze to napewno nie pozalujesz, nie zycze Ci tego ale nawet jak sie wyglebisz na parkingu i bedziesz mial pecha i zrobisz to na prawa "tlumikowa" strone to bedziesz wtedy zalowal ze nie masz AC.

Szczegolnie ze masz nowego sprzeta. To raczej nigdy nie sa male koszta:(

Takze moja rada - bezwzglednie AC i kradziezowe i wypadkowe -- po prostu mniejszy stres i tyle

Takie moje zdanie.

pozdr.Pollacco

ps. no tak , masz dwa kola z przodu wiec prawdopodobienstwo gleby parkingowej mniejsze:)anyway, bierz AC i tyle

• Administrator
90 PLN kosztuje OC dla skuterka do 50cm , dla moto sporo wiecej

W Wawie gdzie OC kosztuje najwiecej ja zaplacilem za MOTO mniej wiec nie wiem o czym piszesz, ile, napisalem kilka postow wyzej wiec nie bede sie powtarzal.

AC, lub dokładnie pakiet OC+AC+NW bez jakiejkolwiek odpowiedzialno?ci własnej wykupiony mam dla wszystkich pojazdów - 2 katamarany + skuter. Wychodzę z założenia, ze lepiej dmuchać na zimne, niż póĽniej pozorn? oszczędno?ć okupić rwaniem włosów z głowy z powodu kradzieży, czy też przypadkowego rozbicia nieubezpieczonego ?rodka lokomocji.

Swoj? szos? - policzyłem przed chwil?, że pakiet dla nowego moto z 40% zniżkami na OC i AC to około 6-7% jego warto?ci, więc nie ma co się szczypać na naprawdę pozorne oszczędno?ci.

Gość auksencjusz
ps. no tak , masz dwa kola z przodu wiec prawdopodobienstwo gleby parkingowej mniejsze:)anyway, bierz AC i tyle

Co do mniejszego prawdopodobieństwa gleby parkingowej bym polemizował !piwko Znajomy jeĽdził na MP3 z UHMA BIKE w Łomiankach i była taka sytuacja, że zawieszenie się zablokowało w jakiej? dziwnej pozycji i o mały włos się nie położył na ?wiatłach razem ze skuterem. :)

Co do AC, to uważam, że w nowym skuterze jest ono zdecydowanie obligatoryjne. Jak to niektórzy mówi? - AC to jedyne, skuteczne zabezpieczenie "antykradzieżowe".

Co do Allianz, to z mojego do?wiadczenia wynika, że rzeczoznawcy tego TU nie s? zbyt hojni. Jak na razie mam lepsze zdanie o PZU. Prawda jest taka, że zawsze, gdy ubezpieczyciel ma co? wypłacić, to zapiera się czterema kopytami, żeby tego nie robić. !piwko

• Klubowicze

tydzień temu się ubezpieczylam w PZU, z porównania ofert WARTA - ALLIANZ - PZU najlepiej wypadło PZU

Skończyło się na przedłużeniu umowy z Allianzem. Pełen pakiet na zeszłorocznego Burgmana 650 Executive został wyceniony na 1500 PLN. PZU chciało ode mnie 1900 PLN.

Jestem wyznawc? tego samego pogl?du co Pollacco, pakiet z AC i zero zmartwień.

Moja małżonka wyglebiła się przy prędko?ci 20 km/h na torach po deszczu. I Suzuki wyceniło naprawę GSR600 na 5500 PLN. Allianz załatwił sprawę błyskawicznie i po 2 tygodniach mieli?my zamknięte procedury, kasę na koncie i moto w pełni sprawne do jazdy.

• 1 miesiąc temu...

Dzi? jadę po pakiet do Burga na kolejny rok. Co ciekawe, przez telefon się dowiedziałem, że normatyw przebiegu dla rocznego skutera wg katalogu to ... 4200 km !scooter mi udało się zrobić dokładnie 2,5 raza więcej. Warto?ć skuta spadła w tym czasie do niewiele ponad 16 tys. zł , czyli około 6 tysięcy od ceny zakupu !pomidor Muszę to sprawdzić jeszcze przy płaceniu składki, która została wyliczona na trochę ponad 1000 zł !walkm