Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Maxi-Skuter alternatywą dla samochodu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja kolegę stoney'a rozumiem. Chciał zakupić jedno?lada z rozs?dku (taka przykrywka) aby móc się usprawiedliwić, dla u?pienia sumienia. Jak tylko pomogli?my mu u?wiadomić, że skuter/motor nie jest alternatyw? dla auta czy też tani? zabawk?, stan?ł twarz? przed prawd? i przestał się oszukiwać. Teraz otwarcie pisze, że jest napalony jak piec kaflowy i mimo wszelkich przeciwno?ci jedno?lad prędzej czy póĽniej stanie przed jego domem :P Stoney, dobrym jestem psychologiem ? :lol:

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• krzytro

9

• Artix

7

• dr.big

5

• phil

4

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

>>brachu masz u mnie bombonierkę w ramach "wdzięczno?ci" :lol:

całe te dochodzenie miało jednak dać argumenty dla przekonania mojej małżonki- i tej wersji (Wysoki S?dzie) będę się trzymał :P

• Klubowicze
Opublikowano
>>brachu masz u mnie bombonierkę w ramach "wdzięczno?ci" :P

całe te dochodzenie miało jednak dać argumenty dla przekonania mojej małżonki- i tej wersji (Wysoki S?dzie) będę się trzymał :lol:

Powiem ci kolego , że jak by moja małżonka miała decydować o kupnie moto to nigdy bym nie kupił. ;)

Opublikowano

>>krzytro zawsze można negocjować (prawie) :lol:

• Klubowicze
Opublikowano

To (prawie) jest zawsze na nie :lol:

Opublikowano

Tak się zastanawiam czy mam normaln? kobietę. Moja Pani nie ma nic przeciwko. Ba, jest wręcz maniakiem jedno?ladów i trzęsie się na każd? przejażdżkę. Wspólnie kupili?my pierwsze Kymco, podobnie obecn? Yamajkę.

Opublikowano

szeroki temat, ale nie drażnijmy admina OT :lol:

Opublikowano

Czemu OT :lol: ? Wszystko nalezy do tematu.

Rozwiedz sie i wtedy juz na spokojnie kupisz skuter :P . Bez stresu.

• Klubowicze
Opublikowano
Czemu OT :lol: ? Wszystko nalezy do tematu.

Rozwiedz sie i wtedy juz na spokojnie kupisz skuter :P . Bez stresu.

niezłe :DJa już nad tym pracuję.

Opublikowano

zdecydowanie OT, gdyby?my rozważali skuter jako alternatywę dla żony to by było w temacie w?tku :lol:

Opublikowano

Czyli ten OT, ktorym juz w jednym z pierwszych wpisow okazala sie tak naprawde "zona- przeszkoda w zakupie skutera", trzebaby zablokowac ;) . A tak temat sie rozwinal i doszlismy do kontrowersyjnych (choc zalezy dla kogo :lol: ) stwierdzen.

Oczywiscie na wniosek autora moge uznac te OT i zamknac temat :P .

• Sympatycy
Opublikowano

Worlan... bo myte, czyszczone i woskowane musz? być non stop zarówno 2oo jak i 4oo  :). Nie ma dzielenia na "lepszych" i "gorszych"  !OK .

Zawstydziłe? mnie :) . Obiecuję poprawę. ;):P

Opublikowano

Oczywiscie na wniosek autora moge uznac te OT i zamknac temat :) .

...niech to trwa! ...niech to trwa!

• Klubowicze
Opublikowano

Oczywiscie na wniosek autora moge uznac te OT i zamknac temat :) .

...niech to trwa! ...niech to trwa!

Stoney ,a twoja żona tego nie czyta? ;)

• Klubowicze
Opublikowano
oczywi?cie

Moja żona nie czyta(na szczę?cie) :)

Opublikowano
To (prawie) jest zawsze na nie :)

Oj tam Panowie to kwestia podej?cia ;):P . Ja podchodziłem rok czasu :):):):). A teraz jak wspomnę, że może do pracy bym pojechał rowerem (dla zdrowia) lub komunikacj? miejsk? (bo pogoda nie bardzo) to prawie sama wkłada mi kask w ręce ze słowami na ustach "twardym trza być nie miętkim" :):), "?migaj na moto" :):). Czas przejazdu z pracy do domu o połowę krótszy niż komunikacj? miejsk? ( o rowerze nie wspomnę :) ) to nie w kij dmuchał :):)

Opublikowano

wiedziałem, że temat zejdzie na "baby" :)

zawsze schodzi, kwestia czasu ;)

Opublikowano
wiedziałem, że temat zejdzie na "baby" :)

zawsze schodzi, kwestia czasu :P

sam zacz?łe? ;):)

• Administrator
Opublikowano

A ja prosze nie robic OT

• Klubowicze
Opublikowano

Oj tam Panowie to kwestia podej?cia . Ja podchodziłem rok czasu

A ja po prostu pojechałem i kupiłem :)

Opublikowano

A może w inna strone... kupić najpierw różowy kask :)

Opublikowano

witam wieczorow? por?!

wybrali?my się dzisiaj z żon? do salonu Suzuki (na Prymasa) co by przymierzyć się "na sucho" do 200-ki i 400-ki

niestety, okazało się że 200 będzie w przyszłym tygodniu a 400 dopiero w czerwcu :D

na szczę?cie Boss Serwisu okazał się na tyle miły, że mieli?my okazję dosi??ć jego Burgmana 400

nie skończyło się na tym, bo podniosłem podobne kwestie jak w w?tku

opinia co do zaczynania przygody ze skuterem, który miał by być wykorzystywany i w trasie i w mie?cie jest zgoła odmienna niż przedstawiona przez niektórych z Was- wynika być może to z faktu posiadania przez mojego rozmówce 400-ki

twierdzi on, że klienci salonu wracaj? po kilku miesi?cach z zamiarem zamiany 200 na 400

moje wrażenia...?

powiem jedno: CHCĘ MIEĆ SKUTER!! :P

a tak na poważnie, to 400-ka wydała mi się DUŻA, duży schowek, kanapa i dużo miejsca na nogi

trudno mi powiedzieć co? więcej bez jazdy

szkoda, że nie maj? 200-ki dla bezpo?redniego porównania :D

mam też niusa, który jest chyba najważniejszy:

żonie bardzo spodobała się "wycieczka" do salonu, na tyle, że powiedziała, że kupujemy moto!! ;)

wirtualny wiatr rozwiał jej włosy gdy siedziała na miejscu plecaczka :P

tak więc otwieram nowy rozdział: KUPUJEMY MAXI-SKUTER !!

prawko najszybciej za miesi?c, więc mamy sporo czasu na wybór moto i pozostałych gadżetów

ponawiam też pro?bę do szanownych kolegów/koleżanek

będę zobowi?zany, jeżeli który? z Was zechce przewieĽć moj? żonę w formie plecaczka- w ramach wdzięczno?ci mogę zaoferować sesję zdjęciow? ze skuterem tudzież w innych- wybranych przez dobroczyńcę okoliczno?ciach przyrody

preferowane modele to Burgman 200, X-Max 250, Atlantic 250, Honda Forza

pozdrawiam

stoney

• Sympatycy
Opublikowano

Powiem tak, jeżeli możliwo?ci finansowe Ci pozwalaj? to szukaj co najmniej 400-ki. To prawda, że 200-ka czy 250-ka będzie dla Was szybko za mała i za słaba, szczególnie jeżeli okaże się, że chcecie jeĽdzić gdzie? dalej a nie tylko po Warszawie.

Uprzedzam, że zarazić :D się łatwo, a póĽniej jest już tylko gorzej, zwłaszcza jeżeli oboje zapadniecie na tę chorobę :D .

Opublikowano
ponawiam też pro?bę do szanownych kolegów/koleżanek

będę zobowi?zany, jeżeli który? z Was zechce przewieĽć moj? żonę w formie plecaczka- w ramach wdzięczno?ci mogę zaoferować sesję zdjęciow? ze skuterem tudzież w innych- wybranych przez dobroczyńcę okoliczno?ciach przyrody

preferowane modele to Burgman 200, X-Max 250, Atlantic 250, Honda Forza

pozdrawiam

stoney

W każdy czwartek o 19.00 jest spotkanie klubu Burgmanii pod knajp? Route66, która jest zaraz obok salonu Suzuki w którym byłe?. PrzyjedĽ z żon? to pogadasz z użytkownikami i sobie obejrzysz 200, 250 ,400 i 650. My?lę że nie będzie też problemu żeby przewieĽć Twoj? żonę w formie plecaczka :D