Gość tomwwa Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Znalazlem cos fajnego Przeczytalem dzis opis wypadku kolegi z Gdyni i zamieszczam cos na temat. Czy ktos wie czy to jest czesc kobinezonu Dainese czy dodatkowa kamizeleczka? Odnośnik do komentarza
mak Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Kapitalne. Ciekawe jaka będzie cena takiego ustrojstwa... Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Uzytkowalem kiedys przez 2 sezony membranowa kurtke Vanucci z poduszka powietrzna. O ile ta pokazana ma bardziej ochrone barkow, to ta ktora mialem miala 2 poduszki wzdluz kregoslupa i 2 z przodu jaki i kolnierz ochronny. Zasilana z wymiennego naboju na CO2. Kurtka sprawiala sie dobrze, jakie miala wlasciwosci ochronne, nie sprawdzalem !happybth . Jedynym, niewielkim minusem byla zwiekszona waga. Cena dosyc wysoka: ok. 500 euro. Odnośnik do komentarza
Klubowicze Jordan Opublikowano 14 Maja 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 super rozwi?zanie może ta twoja Bigu była nawet praktyczniejsza bo chroniła kręgosłup tak czy inaczej maj?c wolne takie pieni?dze pewnie bym się skusił na tak? kurtkę. jedyna rzecz jaka mnie ciekawi to czy te kołnierze s? wymienne i jaka jest cena wstawienia takiego kołnierza. czy może kurtka jest jednorazowa (zastosowanie poduszki) bo wspomniale? że naboje s? wymienne a jak z poduszkami. za takie rozwi?zanie które ma uratować życie kosztem 500-600euro my?le że to nie jest wygórowana stawka bo życie jest bezcenne. p.s. masz może bigu link jaki? do tej kurtki co wspomniałe?? Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Niestety, z tego co wiem wszystkie kurtki (produkowalo te rzeczy kilka firm i bylo kilka modeli), nie za bardzo sie przyjely. Ja swoja kupilem bez problemu w 2004r w Louisie. Dostepne byly chyba do 2005r i od tej pory w tej sieci nie ma zadnych kurtek z Airbagiem. Podobnie jest chyba w POLO i HeinGericke. Ostatnio widzialem gdzies w sieci produkty jakis wloskich firm. PS. Kurtka dawala sie "zlozyc" i wymienny byl (dostepny w Louisie do dzisiaj) naboj CO2 na wypadek przypadkowego odpalenia bez uszkodzenia powierzchni samych poduszek. Odnośnik do komentarza
zyzio Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 na wypadek przypadkowego odpalenia bez uszkodzenia powierzchni samych poduszek. Ciekawy jestem potencjalnych odczuć kierowcy !happybth podczas przypadkowego odpalenia poduszek przy 120km/h !happybth !happybth Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Chodzilo raczej o "dowcipnych" kolesi na postoju !happybth . Przez 2 lata uzytkowania, ani razu nie bylo niebezpieczenstwa odpalenia kurtki w czasie jazdy. Dodatkowo przy samym naboju byl zawor, ktory uniemozliwial odpalenie dla zabawy. Zreszta suche stwierdzenie, ze po odpaleniu, delikwent staje sie wlascicielem kurtki za 500 euro, jakos zawsze pomagalo !happybth . Edit: I jeszcze cos w temacie -> Hit Air ze Stanow KLIK Odnośnik do komentarza
Klubowicze Jordan Opublikowano 14 Maja 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 dzieki za info. prawdopodobnie to ostatni sezon w tej co jeżdze bo mi się ciut przytyło i na przyszły nie będzie już dobra więc będe chciał wymienić może z tak? poduszk?. wszystko będzie zależne od tego co będzie dostępne na rynku i czy będę się w niej czuł komfortowo. wracaj?c do tematu wg mnie praktyczne rozwi?zanie na ograniczenie (złagodzenie) skutków wypadku. Najlepiej by nigdy tego nikt nie sprawdzał na sobie ale warto mieć tak? kurtkę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi