Marcino1 Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Na codzień użytkuję vespę gt oraz piaggio mp3. Ja również potwierdzam, że części do włoskich skuterów dostepne są w zasadzie "od ręki"...
SimonWarka Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Spalanie:Nexus: na trasie przy jeździe 110-130km/h spalanie wynosi około 5 l / 100km. Jazda stosunkowo szybka, ale płynna. W mieście - jeśli manetka widnieje w pozycji tylko ON/OFF spalanie spokojnie może wzrosnąć nawet do 5,5-6 l. Coś sporo Ci "pali". Mam ten sam silnik, sprzęt z pewnością cięższy, ja z tego co pamiętam, też jestem od Ciebie cięższy (ok. 90 kg) i nigdy spalanie nie przekroczyło mi 5 l. 0-1 jazda w mieście, to jakieś 4.5 - 4.8 litra u mnie. W trasie i spokojnie po mieście, może wyjść ok. 4 litrów. Mniej więcej, bo dokładnie tego nie "badam" i tylko kilka razy policzyłem sobie conieco na stacji... pzdr Pozostaje mi tylko pogratulować oszczędniejszej jednostki. Co do miasta, podałem orientacyjna wartość ON/OFF, jako, że nigdy nie zdarza mi się, aby wyjeździć pełen bak w pozycji ON/OFF. Jednakże komputerowe 1 litr na 16-18km samo mówi za siebie - okolice 6 litrów. Wynik na trasie 4,8-5l uważam i tak za bardzo dobry, bo skuter kręci non stop ok 6000 obr/min, czyli do maksa obrotów wiele mu nie brakuje, a 5l ... no cóż, motocykliści z plastików zawsze mocno się dziwią tym spalaniem Dostępność części: mam przyjemność załatwiania sobie obecnie lusterka. W przypadku ASO: jesli jest na stanie (Wrocław) kwestia dnia lub 2 - w zależnosci jak szybko Kurier dowiezie. Jesli trzeba coś z Włoch sprowadzić, czas oczekiwania około 2 tygodni. Na przykładzie Moto-Set z Poznania. Tak btw polecam ten sklep/serwis.
Rekomendowane odpowiedzi