Gość czachus Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Cze?ć, chciałem córce kupić takiego skuterka. Podoba się jej, ale nie wiem co o tym skuterze s?dzić. Co? takiego: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M881528 poradĽcie proszę Może kto? ma jakie? do?wiadczenia zwi?zane z t? mark?? Paweł Odnośnik do komentarza
Geni Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Firma Benelli, historycznie była firm? włosk?, kóra miała na koncie np. tak spektakularne motocykle, jak Benelli 900 sei oraz 750 sei. Były to sze?ciocylindrowe rzędówki oparte na projekcie rozbudowanej Hondy CB Four, który został przez Hondę zarzucony i zast?piony przez model CBX o innej budowie silnika (m.in. pochylony blok cylindrów). Legendarnych motocykli Benelli dawno się już nie produkuje, ale firma trwała, bo kontynuowano produkcję skuterów (Velvet, K1, Pepe). Teraz marka jest własno?ci? chińskiego inwestora, który prowadzi dwutorow? działalno?ć. Po pierwsze produkuje motocykle o dużej pojemno?ci i trzycylindrowych silnikach oraz solidnym apetycie na wachę. Po drugie przeniósł do ChRL produkcję skuterów o małej pojemno?ci (napędy s? ze skuterów Keeway). Czyli generalnie kupuj?c Benelli kupujesz chiński skuter we włoskim opakowaniu, za cenę, która też jest powiedzmy chińska. Odnośnik do komentarza
Gość czachus Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Czyli generalnie lepiej Kymkacza Odnośnik do komentarza
Geni Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Generalnie zależy od tego na co masz kaskę i co ci się podoba. Ważne żeby nikt ci nie wciskał, że kupujesz włoskie cudo, bo włoskim cudem te skutery już od jakiego? czasu nie s?. Poczytaj opinie ludzi, kórzy używaj? Kymco. Wiem tyle, że np. jednostka małego dwusuwowego ZX-a to produkowana na Tajwanie kopia silnika Hondy Dio, więc powinno to być dosyć trwałe. Odnośnik do komentarza
Kubus Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Osobiscie wzi?bym np vivacity Kymco Odnośnik do komentarza
Gość czachus Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Dzięki. To już wiem co kupię młodej Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi