Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Co ile zmieniasz skuter?

Co jaki okres czasu zmieniasz skuter?  

155 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie 4ty sezon będzie i 4te 2oo. Dwa pierwsze sezony to 50ccm, 3ci YP250 a w tym sezonie jak dobrze się wszystko ułoży to YP400 !OK

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• orzech

4

• MariuszBurgi

3

• MISIEK

3

• ptaku_1

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

Yamaha Neos 50 to mój pierwszy skuter i trzeci sezon teraz będzi czwarty, ale jest ;) jednak cały czas myślę o zmianie na T-MAX-a ;)

Myślę i myślę i myślę i nic !OK , ale zobaczymy co wymyślę ;) pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

Jak w zeszlym roku kupowalem YP to z zamiarem ze bede jezdzil 2 sezony , ale im dluzej nią jezdze tym bardziej sie przywiazuje do niej i mysle ze 3 sezony pojezdze:)albo i dluzej....

• Sympatycy
Opublikowano
Średnio w roku przewijają się około 24 skutery, ale nie jestem handlarzem!!!

handlarzem nie, ale testerem owszem !OK

• Klubowicze
Opublikowano

dobre pytanie co ile?

Po moich doświadczeniach wiem już ze skuter lub motor będzie zmieniany do pierwszej usterki, a mianowicie nie będę korzystał z prawa gwarancji tylko z prawa jakie przysługuje konsumentowi. zwrot towaru nie spełniającego warunków zakupu, co w moim przypadku to morze być co kwartał.

Opublikowano

Ja skromnie powiem, że nie wiem bo to mój pierwszy nabytek !OKK I jeszcze nawet na trasie nie był hehe.

• Sympatycy
Opublikowano

W ciągu ok. czterech lat były cztery !OKK i jeden "biegowiec". Jedne były dłużej inne krócej ale średnio wychodzi jakieś dziesięć miesięcy.

Teraz zanosi się na rzadsze zmiany :D .

Opublikowano

Ja w ankiecie zaznaczyłem, że co 4 sezony ale to nie zmiana tylko kolekcjonowanie !OKK "staruszek"chiński romecik pozostanie chyba u mnie do końca swoich dni. Będzie nim jeździć małżonka.

• 6 lat później...
Opublikowano

Odświeżę nie co temat.

Poprzedni mój post pisałem, jak jeszcze miałem Xcitinga500 z którym rozstałem się po trzech no... prawie czterech sezonach.

Wcześniej była przez pół roku 125-tka -na miasto idealna, ale jednak niewypał na dalsze trasy -za wolna! Wtedy miałem problem by go sprzedać (Daelim S2 125 Freewing) hee... dziś za tak niską kasę by poszłedł taki skuterek błyskawicznie !

Po Kymco miałem kilkumiesięczną przerwę (zamnknąłem firmę, potrzebowałem kasy) i udało się przed gwiazdką nabyć Hondę SW-T 400. (w 2/3 był to prezent od żony i teściowej)

Dziś: Hmm... chyba za długo nie jeździłem (przyznam się, że jeszcze nie śmigam)... bo po długim procesie tentegowania w głowie coś mnie naszło, żeby może... może zmienić sprzęt (hmm... jak będę miał kasę w tym roku?, bo na razie to heee... mam tylko długi).

SW-T śmigam dopiero pełnych pięć sezonów (39 tys.km)

Myślałem krótko: W myśl zasady RAZ HONDA - ZAWSZE HONDA ! Ech... zmienię na SW-T600 !!!

A tu niemiła niespodzianka ! Kurcze ! Chyba coś przespałem ???

Dowiedziałem się, kilka dni temu, że ostatni model SW-T zjechał z taśmy w 2011 roku ! Dla mnie to szok !

Po sześciu sezonach spędzonych na SW-T mam mętlik teraz w głowie -chciałem 600-tkę, a tu kicha... nie ma...

I co teraz: Integra !!! -przecież to Honda ! Ale mi się w sumie nie podoba... może: Burgman 650 !!! -śliczny ten nowy !!!, ale boję się tej skrzyni i ceny., to może coś innego???

Coś się mi w głowie poprzewracało i chyba po tegorocznym sezonie, (jak się uda) może zmienię SW-T 400 na coś innego...

Co ja piszę ? Chyba się nudzę i głupieję przez tą zimę ?!

Opublikowano

Na zamówienie ściągną ci nową, we Włoszech nadal się sprzedają, a wracając do tematu kiedyś zmieniałem co roku bo ciągle było za mało, 125cc potem 460cc, odkąd mam 840cc nie potrzebuję zmieniać i szczerze mówiąc mam dylemat jaki skuter kupić po GP 800???

• Klubowicze
Opublikowano

Dowiedziałem się, kilka dni temu, że ostatni model SW-T zjechał z taśmy w 2011 roku ! Dla mnie to szok !

Po pięciu sezonach spędzonych na SW-T mam mętlik teraz w głowie -chciałem 600-tkę, a tu kicha... nie ma...

Że wszystkie aktualnie oferowane w Europie SW-T600 są z nabitym w numerze VIN rokiem produkcji 2011 - zgoda. Japońce naprodukowali towaru na tzw. stok, rozesłali po rynkach i świeże egzemplarze czekają na swoich nabywców. Niestety nie kupisz już w sieci Honda Motor Poland SW-T ( jak ponoć kupiłem ostatni egzemplarz ;-) Jak mogliśmy się przekonać przed rokiem można jednak kupić SW-T600 w salonie w Polsce. Czasami dealer sprowadza skuter pod klienta np. z Włoch czy Francji (przykład KriSSo). NA wymienionych rynkach kupisz SW-T600 bez problemu.

W dowodzie rejestracyjnym będziesz miał rok produkcji jako rok rejestracji. Może warto się potrudzić.

Opublikowano

Zaznaczyłem "co sezon" jednak nie jest to dla mnie szczególny powód do dumy a dla mojej żony zwłaszcza. Za każdym razem jak kupuje coś nowego to z myślą że zostanie na dłużej.....jednak po chwili okazuje się że to nie to i na oku jest już coś nowego. Mam nadzieję że w niedługim okresie skończy się przeszukiwanie internetu, czytanie opinii nt nowych zabawek, bo szczerze zabiera to dużo czasu i zaczyna powoli męczyć.

• Administrator
Opublikowano

W/g moich info, SW-T dostępne np. w IT są z produkcji 2014*.

Aktualnie cały czas dostępne na stronie oficjalnej:

Nowy 400 - 7490 eur -> http://www.honda.it/...ifications.html

Nowy 600 - 7690 eur -> http://www.honda.it/...ifications.html

W kraju matce również -> http://www.honda.co....olor/index.html

*tak twierdził dealer Hondy w płn. części IT

• Klubowicze
Opublikowano

U mnie dotąd co trzy sezony wymiana... Ale teraz zapowiada się na dłużej...

Opublikowano

Ja przywiązuję się do maszyny jak do kobiety.Kupiłem Xcitinga nówkę nie śmiganą będzie już ponad 6 lat,tyle tylko,że dokupiłem mu towarzysza do garażu pod postacią biegowca.

• Sympatycy
Opublikowano

Średnio co dwa sezony...

Opublikowano

Poprzednio co 3-4'sezony, teraz jak mam Vespę to chyba pociągnę ponad 5 a może nawet 10

Kupiona nowa, więc spoko te ponad 50 tys bez problemu, czyli w moim wypadku 8 lat

;)

Opublikowano

Co sezon ale ostatnio zdarzyło się 2 razy w sezonie :)

• Klubowicze
Opublikowano

Co ile? Co ok. 30 tys.złotych polskich :) To chyba będzie ze 3 sezony.

Opublikowano

Swojego silver winga 400 zmieniłem po pięciu sezonach, Integra kończy drugi roczek , przed nią trzeci sezon i jeśli nikt jej nie kupi to przytrzymam ją jeszcze na trochę. :clapping:

Opublikowano

Mam go trzeci rok. To mój pierwszy skut i bardzo mi pasuje, więc zamierzam go jeszcze trochę potrzymać.

Opublikowano

Poprzednim jeździłem 5 lat i z żalem oddałem, w mam nadzieję, dobre ręce.

Obecnym zrobiłem 100 kilometrów...

Plany są co najmniej kilkuletnie.

Opublikowano

Ja zmieniam maszyny co dwa- trzy lata ,no i właśnie nadszedł czas na zmiany-Burgman jest już na Allegro.

Opublikowano

Będę jeżdził drugi sezon i na 3 będę coś zmieniał

Opublikowano

Dotychczas był co sezon nowy, co było spowodowane między innymi zmianą przepisów, ale teraz jeśli żadne techniczne sprawy nie pokrzyżują planów, Satelis ma szansę zostać na trochę dłużej :)

Jeśli nagle z nieba spadnie mi trochę kasy i wolnego czasu to zrobię "A" i będzie... też Satelis, tylko 500cc.

Ale ciśnienia na to nie mam absolutnie.