Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Pskudna niedziela super poniedziałek

Więcek

Rekomendowane odpowiedzi

Nie którzy dzwonili do mnie, inni do tych którzy to widzieli, więc opiszę w paru słowach zdarzenia pewnej niedzieli i poniedziałku ;)

Wyjazd do Częstochowy itd itd

- po przejechaniu około 100 km na jednym z postojów okazało się, że w kasku Nolana brakuje mi zewnętrznego sterownika do zestawu bluetooth, odpadł !tut

- po przejechaniu kolejnych kilometrów, wyjeżdżaj?c ze stacji benzynowej, na parkingu czekaj?c na wszystkich nie utrzymałem :lol: i kład?c go na praw? stronę odkręciłem manetkę ( był oczywi?cie odpalony ), dzięki czemu odwaliłem pół b?czka, rysuj?c plastik i osłonę rury wydechowej i oczywi?cie zamykaj?c oponę do końca ( !TAZ miał na liczniku dopiero 820 km i nowy biały lakier ) !TAZ :)

nikt nie ucierpiał

- dalsza droga do Częstochowy już bez żadnych komplikacji

- po mszy ?więtej wyjeżdżaj?c z miejsca postojowego podnosz?c osłonę kasku schuberth c3 ( nowy nabytek niespełna 5 miesięcy ) uszkodził się element mocuj?cy szczękę i szybę do kasku z jednej strony !TAZ !TAZ :angry::angry:

- powrotna podróż do domu bez dodatkowych wrażeń.

W chwile w kur... i zdenerwowania w poniedziałek rano odstawiłem maszynę do jednego z najbardziej nie lubianych serwisów Warszawskich do Jaskłowskiego, niech go popsuj?, może uda się wymienić na nowy :lol::P , a tu niespodzianka:

- 100 m dalej był sklep w którym kupowałem schuberth, poszedłem i na poczekaniu wymieniono mi uszkodzony element ( dłużej wypisywałem papiery reklamacyjne ) wielki szacunek dla sklepu i serwisu na ul. Prymasa Tysi?c Lecia, dawny dealer kawasaki, obecnie Hondy !TAZ

- u Jaskłowskiego za maszynkę zabrał się serwisant ( około 40 do 43 lat )wiedział co robi, ponieważ przygotowanie stanowiska pracy było następuj?ce:

- przyniósł wszystkie wszystkie klucze jakich będzie używał, podłożył 3 miski na zużyty olej, podniósł skuter na podno?niku, usiadł na krzesełku i w nie całe 10 minut wszystkie zużyte płyny zlatywały ze !TAZ do odpowiednich naczyń.

- wszystkie odkręcone ?ruby spustowe, umył odpowiednim płynem i wysuszył sprężonym powietrzem :D

- zalał nowe oleje, po przez sprawdzenie na punktach pomiarowych w skuterze, a nie na podstawie miarki na butelkach plastikowych :D

- zalewaj?c olej do przekładni i sprzęgła ( dwa różne oleje ) używał tego samego przyrz?du, który po zalaniu przekładni wymył i użył do sprzęgła z innym olejem.

- przesmarował elementy ruchome ( klamki, stopkę boczn? i centraln? i inne )

- sprawdził pozostałe elementy zgodnie z gwarancj?, a wszystko działo się na moich oczach, na prawdę było miło patrzeć na tak fajn? obsługę.

Przejechałem po serwisie już 60 km i wszystko jest w porz?dku !tut

No cóż, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, plastiki polakieruje, osłonę naprawię i dalej się będę kulał na AN 650

P.S.

Grzesiu, możesz umie?cić zdjęcie na forum, tylko wykadruj rozwalony słoik z kluskami, który chciałem omin?ć whist , jeżeli otrzymałe? co? z licytacji to przekaż to na zbożny cel

To nie tak zle jak myslalem. Taki delikatny "chrzest bojowy" Antka po ktorym bedzie bezawaryjnie smigal ze hej :lol: .

Szkoda bluetootha, reszte da sie naprawic.

• Sympatycy

A ile nam Twoje ewolucje pociechy dały. Można powiedzieć, że antek został "dotarty" na parkingu koło Piotrkowa T. :lol:

Z kaskiem też było wesoło

Roni: "Orzech musimy poczekać na Więcka, szyba mu odpadła" !w00t - no nawet przez my?l by mi nie przeszło, że to nie antek dał znać o sobie, a kask :)

Więcek, ile Ty kaskow wozisz na glowie, z jednej strony schuberth, z drugiej nolan !w00t

Jestes chyba pierwszym zadowolonym z serwisu Jaskolowskiego, a z lakierem to masz ulatwione zadanie: troche kredy lub korektora i bedzie jak nowy :lol:

Więcek, ile Ty kaskow wozisz na glowie, z jednej strony schuberth, z drugiej nolan  :lol:

Jestes chyba pierwszym zadowolonym z serwisu Jaskolowskiego, a z lakierem to masz ulatwione zadanie: troche kredy lub korektora i bedzie jak nowy  ;)

No cóż jest Więcek senior i jest Więcek junior, to musz? być dwa kaski dla dwóch Więcków :P

a z t? kred? to muszę po my?leć !w00t , czy będzie w odcieniu białej perły whist

• Administrator

Czyli ochrzciłe? skuter i dobrze znaczy sie nic wiecej powaznego sie stac nie moze. Ja kiedys wyjezdzajac nowym autem z salonu zadrapalem zderzak, auto nigdy wiecej nie zlapalo juz zadnej ryski !w00t Ale ze zdjecia nie wyglada to tragicznie ot kreska i tyle. A co do Jasklowskiego, no moze wreszcie cos zmienili, widac krytyka odnosi skutek i dobrze

Korektor, polecam korektor... (sorki, ja wiem: nie ?miej się bratku itd., ale mi tę odrobinę szaleństwa wybaczysz).

A sk?d kłopoty - zapytaj Plebana. Zanim w poważniejsz? trasę ruszył eMKa i nie tylko mu wy?więcił maszynę tak, że ?lady po wodzie ?więconej na szybie zostały na dłużej (żr?ca? ;)). Wiem, wiem wyjazd był pobożny, ale... do "konkurencji !w00t whist:lol: .

Żarty na bok. Kontakt skuter-gleba w wersji pozaoponowej zaliczony. Proszę NIE POWTARZAĆ!

• Administrator
A sk?d kłopoty - zapytaj Plebana. Zanim w poważniejsz? trasę ruszył eMKa i nie tylko mu wy?więcił maszynę tak, że ?lady po wodzie ?więconej na szybie zostały na dłużej (żr?ca? whist).

Woda swiecona na szatana dziala jak kwas !w00t grunt to dobrze wykonany egzorcyzm :lol:

A sk?d kłopoty - zapytaj Plebana. Zanim w poważniejsz? trasę ruszył eMKa i nie tylko mu wy?więcił maszynę tak, że ?lady po wodzie ?więconej na szybie zostały na dłużej (żr?ca? !TAZ). Wiem, wiem wyjazd był pobożny, ale... do "konkurencji whist:lol::P .

A ja tu Marku w twoich słowach, upatruję zaproszeni na imprezę i nie tylko żeby się spotkać z woda ?więcon? ;) , ale i po ?więcon? !w00t

A ja tam patrzyłem  i nie widziałem żadnej rysy (...)

A bo przez pomyłkę Więcek w aparacie opcji "Foto do Allegro" nie wył?czył, która automatycznie retuszuje niedoskonało?ci sprzęta ;) !TAZ. Taki ma aparat :blink:;) .

Więcku, Więcku dobrze? to odczytał, dobrze. Będzie też mineralka bez gazu i z gazem :P:D