Administrator Artix Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Witam Wlasnie przeszedlem dzis taki kurs dla nadpobudliwych motocyklistow i niezrownowazonych emocjonalnie, zalapalem sie na promocje wiec nic nie placilem. Zajecia prowadzila przesympatyczna Pani doktor. Szkolenie obejmowało 50 km jazdy po mie?cie Zakres tematow obejmował: Lekcja 1: Jesli widzisz znak ograniczenia do 50 km/h oznacza on ze masz jechac 50 km/h choc wszyscy dookola ciebie grzeja 100 km/h, szkolenie obejmuje panowanie nad prawa reka zeby mimo wszystko nie opadala do dolu. Lekcja 2: Jadac prawym pasem mozesz podziwiac widoki, oraz wszystkich tych szalencow ktorzy cie wyprzedzaja, szkolenie obejmuje panowanie nad swoimi emocjami jadac motocyklem, nie zawsze musisz byc najszybszy aby dojechac do celu Lekcja 3: Jesli dojeżdżasz do swiatel a przed toba stoja auta, oznacza to jest zdecywanie za malo miejsca aby jechac miedzy nimi powodujac wscieklosc wszystkich tych kierowcow, ze musza stac w korku kiedy to mozesz ich ominac, szkolenie obejmuje zrozumienie co czuje kierowca katamarana kiedy musi stac w korku bo nie ma jak ominac wszystkich innych. Lekcja 4: Jesli stoisz jako pierwszy na swiatlach nie oznacza to ze po 2 sekundach masz w lusterkach nie widziec nikogo innego za soba, szolenie obejmuje panowaniem nad skurczem prawego nadgarstka po zapaleniu sie zoltego swiatla Kurs ukonczysz pomyslnie pod warunkiem ze bedziesz powaznie podchodzil do wyzej wymienionych lekcji i ciagle bez wzgledu na wszystko doktor Spinka bedzie widoczna w twoim lusterku. Jesli jej nie ma chocby przez chwile oblales egzamin koncowy. Zalety kursu, twoj skuter spali po miescie mniej niz przewiduje producent tak o polowe, nigdy w zyciu nie zaplacisz mandatu, zawsze bezpiecznie dojedziesz do celu bo wszyscy dobrze cie widza i o tobie mowia od kilku kilometrow kiedy wreszcie jak najszybciej wyprzedza cie o ile im pozwolisz. Dziekuje Spineczko za dzisiejsza przejazdzke, te lekcje daly mi wiele do myslenia, w koncu dojechalismy i wrocilismy bezpiecznie a na litrze paliwa zrobilem 25 km !bicz Zatem kursy u doktor Spinki polecam, gwarantowane ukojenie nerwow !YES Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 !YES No dobra, to ja poproszę o wpisanie mnie na najbliższy wolny termin na listę kursantów... !bicz Aha, i nie to zebym był nadpobudliwy... Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Artix, wła?nie opisałe? znakomit? niszę dla podjęcia działalno?ci gospodarczej. W dobie kr....(ups!) jaki teraz ogłaszaj? to prawdziwy skarb. Naprawdę zajefajne pzdr Odnośnik do komentarza
Abach Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Artur widzę, że dzi? pierwszy raz w tym roku nie jeĽdziłe? na kole po Warszawie Małgosiu masz rację, szkol chłopaków, bo szalej? i potem głupoty o nas pisz? Odnośnik do komentarza
Gość Michał Kupczyk Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Lekcja 3: Jesli dojeżdżasz do swiatel a przed toba stoja auta, oznacza to jest zdecywanie za malo miejsca aby jechac miedzy nimi powodujac wscieklosc wszystkich tych kierowcow, ze musza stac w korku kiedy to mozesz ich ominac, szkolenie obejmuje zrozumienie co czuje kierowca katamarana kiedy musi stac w korku bo nie ma jak ominac wszystkich innych. Powiem szczerze ze nie rozumiem lekcji 3. Jezeli widze ze zalapie sie na zielone wraz z samochodami, to czekam grzecznie jako n-ty, ale jezeli nie- to jade pomiedzy. -- Michal Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Administrator Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Lekcja 3: Jesli dojeżdżasz do swiatel a przed toba stoja auta, oznacza to jest zdecywanie za malo miejsca aby jechac miedzy nimi powodujac wscieklosc wszystkich tych kierowcow, ze musza stac w korku kiedy to mozesz ich ominac, szkolenie obejmuje zrozumienie co czuje kierowca katamarana kiedy musi stac w korku bo nie ma jak ominac wszystkich innych. Powiem szczerze ze nie rozumiem lekcji 3. Jezeli widze ze zalapie sie na zielone wraz z samochodami, to czekam grzecznie jako n-ty, ale jezeli nie- to jade pomiedzy. -- Michal Wlasnie dlatego ja przechodzilem terapie a nie ty Odnośnik do komentarza
Sympatycy siemik Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 I wła?nie dlatego Artix zdał a Ty Michał Kupczyk nie zdałby? !scooter Odnośnik do komentarza
Klubowicze krzytro Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 MOJA ŻONA ZDAŁA EGZAMIN W NIEDZIELE NA 5+ !YES Odnośnik do komentarza
pidzam Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 W 3m podobne kursy przeprowadza Ruda !YES . Odnośnik do komentarza
Mareczek Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 W 3m podobne kursy przeprowadza Ruda . Tak, tak miałem zaszczyt kilka razy uczestniczyć w zajęciach w3m.!YES Jeszcze kilka lekcji i będę mógł przyst?pić do egzaminu w Stolicy. Odnośnik do komentarza
Sympatycy spinka Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Artix podziękowania przyjęte Dzięki że znalazłe? plusy, nie tylko minusy. No cóż to że zmieniłam !YES na wiekszy pojemno?ciowo nie oznacza że zmieniło mi się w głowie. I mam nadzieję że mi się nie zmieni. Mareczku w 3m i tak jeĽdzi się spokojniej no chyba że Komu? wł?czy się stru? pędziwiatr Faktycznie może porozmawiać z Policj? na temat takiego kursu dla osób ...............nadpobudliwych Chyba byłabym surowym egzaminatorem Mirka zakładamy spółkę??? Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Ciocia Spinka egzaminatorem??? Spineczko, czy Orzechowi jakiego? rabaciuku udzielisz? !YES Odnośnik do komentarza
Sympatycy spinka Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zastanawiam się nad cen? jazdo/godziny !YES Korki przeciętnie kosztuj? 40-80zł. trzeba co? wypo?rodkować *A o rabatach pomy?lę póżniej. A wła?nie zajęcia w wawie tylko w tygodniu, w weekendy zajęcia w 3m. Odnośnik do komentarza
pablos Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Kiedy start następnego kursu ???? ja też bym się chętnie zapisał i to koniecznie z moim Teletubisiem ,który łamie stereotypy,że 50-tka to nie ?cigacz a 125-tk? da się wyprzedzić nawet Worlanowego T-maxa .... Tylko nie wiem czy P. doktor podejmie się aż tak trudnego wyzwania . Pomysł wart na?ladowania. PS. Czyli mam rozumieć że już powstały dwa takie o?rodki tetrapeutyczne: - Centralny - mazowiecki - Pomorski - S3M Prosimy wcze?niej o informację dot. kosztów i ew. uczestnictwa !YES Odnośnik do komentarza
RobB. Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Spinko jak chcesz zweryfikować swoje umiejętno?ci to poprowadĽ zgodnie z tymi przykazaniami paradę w Częstochowie w 2010 W tym roku nie do końca było tak koszernie Ale co nas nie zabija to nas wzmacnia - PRZEŻYLI|MY Spinko uważaj na tyły bo cię rozjad?, pamiętaj z rzek? trzeba płyn?ć w tempie nurtu inaczej stawia się zbyt duży opór !YES Pozdrawiam RobB. Odnośnik do komentarza
Sympatycy spinka Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Spinko uważaj na tyły bo cię rozjad?, pamiętaj z rzek? trzeba płyn?ć w tempie nurtu inaczej stawia się zbyt duży opór !YES To zależy do jakiej rzeki chce się wej?ć. A to już moja decyzja. Odnośnik do komentarza
Geni Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 !YES Fajny topic. Potencjalni uczestnicy kursu powinni zostać najpierw przebadani przez kardiologa. No i oczywi?cie nie możecie brać na kurs nikogo na mocniejszym sprzecie, bo po egzaminie wykręcanie do 11tys. i guma po ruszeniu na kilku najbliższych skrzyżowaniach murowana. Odnośnik do komentarza
Gość Dragon Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Przez chwilę poczułem się prawie jak u psychologa... Artix - następnym razem sprawdĽ manetke Spinki czy oby sie nie zacina... Przypuszczam, że niemożno?ć "odkręcenia" manetki spowodowana była jakim? drobniutkim defektem... ot cała sprawa... !w00t Spinka - motorek był na przegladzie??? Wszystko działa???? Odnośnik do komentarza
Sympatycy spinka Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 ..... "drobniutki defekt" jak to ładnie okre?liłe? Manetki działaj?, sprzęcik jeĽdzi tak jak ja chcę, a to w lewo a to w prawo i prosto czasami też. Nawet klakson działa, dzisiaj sprawdzony !TAZ Więc wszystko O.K. Pozdrawiam wszystkich ?migaj?cych. Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 W 3m podobne kursy przeprowadza Ruda . Ale tylko w jezdzie po prostej . Sorry Mirka, nie moglem sie powstrzymac !TAZ . Odnośnik do komentarza
RobB. Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Kochani, mimo frajdy jaka sprawia odkręcanie manetki to WARTO SIĘ POWSTRZYMAĆ CZASEM !!! Dzisiaj jeżdż?c po mie?cie słyszałem w CB o kolejnym wypadku motocyklisty w Pabianicach . Młody człowiek jad?cy na wprost wjechał bok Mondeo, którego kierowca przez podwójn? ci?gł? skręcał w lewo do stacji benzynowej. I to nie we wjazd tylko pod pr?d w wyjazd !!! Podobno przeleciał kilkadziesi?t metrów, zabrała go karetka - oddychał. Abstrahuj?c od DURNOTY kierowcy Mondeo , to znamienne było to co mówili przez CB "a tak ci?ł przedtem.." . Kochani ?pieszcie się powoli, zwalniajcie przed stacjami, skrzyżowaniami nie ufajcie swojemu pierwszeństwu i NIE NA|MIEWAJCIE SIĘ z zablokowanej Spinkowej manetki! Pozdrawiam RobB. A tak mi się fajnie wracało z Częstochowy, też tak ci?łem.....aż mi teraz ciarki po plecach chodz?. Dobrze, ze mój Anioł Stróż nad?żał !scooter Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Robercie, ja sie nie nasmiewam, sam przezylem wypadek, w ktorym gosc jadac z naprzeciwka (majac slonce za plecami!), skrecil prosto we mnie, bo nagle mu sie przypomnialo, ze musi wjechac na stacje zatankowac !scooter . Dodam, ze jechalem przepisowe 50 km/h, a ulica byla pusta . On mnie po prostu NIE WIDZIAL . Jestem w stanie uwierzyc w kazda absurdalna sytuacje na drodze (bo bylo juz ich kilka -> zwlaszcza na moto). Tak wiec uwazajcie, zwlaszcza na poczatku sezonu. Po kilku(nasto)letnich obserwacjach ruchu drogowego, wydaje mi sie, ze wiosenne miesiace, kiedy kierowcy 4oo do nas sie "przyzwyczajaja" po zimie, naleza do najtrudniejszych. Odnośnik do komentarza
Pleban Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 W 3m podobne kursy przeprowadza Ruda !scooter . Ale tylko w jezdzie po prostej . Oj wcale nie. Pidżam mówił, że wymienił oponę i sytuacja się radykalnie zmieniła. Mirka. Mogę być Twoim adwokatem je?li tylko chcesz Odnośnik do komentarza
RobB. Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Robercie, ja sie nie nasmiewam, sam przezylem wypadek, w ktorym gosc jadac z naprzeciwka (majac slonce za plecami!), skrecil prosto we mnie, bo nagle mu sie przypomnialo, ze musi wjechac na stacje zatankowac . Dodam, ze jechalem przepisowe 50 km/h, a ulica byla pusta . On mnie po prostu NIE WIDZIAL . Jestem w stanie uwierzyc w kazda absurdalna sytuacje na drodze (bo bylo juz ich kilka -> zwlaszcza na moto). Tak wiec uwazajcie, zwlaszcza na poczatku sezonu. Po kilku(nasto)letnich obserwacjach ruchu drogowego, wydaje mi sie, ze wiosenne miesiace, kiedy kierowcy 4oo do nas sie "przyzwyczajaja" po zimie, naleza do najtrudniejszych. |WIĘTA Prawda Bigu, najgorsze s? pocz?tki sezonu - tym bardziej trzeba powoli i czujnie! Przecie wiem, że się nie na?miewasz - to tak tylko dla zaakcentowania, że trzeba być rozs?dnym i nie grzać powyżej własnych umiejętno?ci. Pozdrawiam RobB. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi