Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Niedzielne wycieczki...

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Moją przygodę z oponką i pomoc kolegów (Dziekuję bardzo) możemy zobaczyć

, dzięki Marynarzowi (naszenu klubowemu Spielbergowi) !happybth .
  • Odpowiedzi 320
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Marynarz

42

• Barti

31

• Artemis

21

• Gumisiek

21

Top użytkownicy w tym temacie

• Klubowicze
Opublikowano

Czy ktoś z Warszawy wybiera się w niedzielę :

a ) na Dzień Dziecka dla dziewczyn z MOW w Łodzi.(http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=9371&st=0entry162704)

b ) Studzianki Pancerne (w drodze powrotnej można wstapić do Warki)

http://maps.google.com/maps?q=studzianki+p...tnG=Search+Maps

c ) inne propozycje . :lol:

Opublikowano

Okazało się, że znalazłem trochę wolnego czasu w niedzielne godziny południowe.

Postanowiłem się gdzieś ruszyć i zainspirowany postami koleżeństwa z Białołęki wybrałem się na stopień wodny Dębe, bo nigdy tam nie byłem.

44061f6e1d6e9ef0med.jpg

Traska długości 80km plusk/minusk 10km (w zależności skąd się wyrusza).

W około 2 godziny z postojami na podziwianie okoliczności przyrody się można wyrobić.

Wycieczka przez spokojne okolice i sporo lasu. Nie warto się śpieszyć, bo czasami miśki stoją z suszarką i polują na moto albo innych pędzących.

Według mnie znacznie przyjemniej się podróżuje w dzień niż wieczór czy w nocy - przynajmniej można się porozglądać.

Zdjęć nie zrobiłem bo nie udało mi się wyśledzić nic nadzwyczajnego.

Zastanowił mnie tylko ciemno bązowy kolor wody wypływającej z zalewu na stopniu wodnym.

Opublikowano

Hm... fajna wycieczka. Szczerze mówiąc to wychowywałem się w okolicach Dębe (Wieliszew) i ostatni raz tam byłem na zaporze chyba jakieś 20 lat temu... trzeba to będzie nadrobić !happybth

• Klubowicze
Opublikowano

Niektórzy to mają szczęscie do pogody , a ja znowu miałem niefart ale zakosztowałem kąpieli w Warce przy pomocy niedużego deszczu , po którym przytyłem ze 20 kg . Mam nadzieję , że na następny wekkend Ojciec Dyrektor zamówił troszeczkę lepsza pogodę. :lol:

Opublikowano

Wiecie co , już Was nie lubię . Młody ma cały czas starty i dupa , nie dam rady w żaden weekend . Gdyby nie pomoc teściostwa to i Burgmania by nie była dla Nas . Połwica i tak w sobote z Warki d Wa-wy i z powrotem musi . Strasynie wam zazdroszczę . whist:lol::D

• 4 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Właśnie wróciłem z niedzielnej wycieczki. Wyszło trochę spontanicznie, telefon z rana i o godz. 12 spotkałem się z Bogdanem201 na trasie między Sochaczewem a Gąbinem. Dalszy cel naszej podróży to Świniary - teren popowodziowy. Bogdan poprowadził, bo był w tych okolicach wcześniej. Ja pierwszy raz. Nie da się tego opisać, to trzeba zobaczyć własnymi oczyma. Jest strasznie. Ogromnie współczują mieszkańcom tego rejonu. Aż łezka się w oku kręciła, kiedy oglądałem to co pozostało po powodzi. Może te kilka fotek pokaże ogrom zniszczeń.

To jest droga z której został zerwany asfalt (leży obok).

IMG_0417.JPG

A to płyty, podłoże pod nawierzchnią...trudno w to uwierzyć, ale przejechaliśmy dalej.

IMG_0418.JPG

To nasze maszyny, szkoda że nie enduro

IMG_0422.JPG

Czego to żywioł nie zrobi

IMG_0424.JPG

A to uprawy, przysypane kamieniami

IMG_0425.JPG

Bogdan mówi, że tam da się przejechać ...

IMG_0426.JPG

Piach, wszędzie piach..

IMG_0428.JPG

Żeby było jasne, ja byłem przeciwny tej przeprawie..

IMG_0432.JPG

IMG_0433.JPG

Pola uprawne zmienione w pustynię..

IMG_0435.JPG

Bogdan na krawędzi przerwanego wału.

IMG_0445.JPG

Przerwany wał

IMG_0451.JPG

Więcej fotek tu:

ALBUM

Dziękuję Bogdanowi201 za wspólne kulanie i za odprowadzenie mnie do Sochaczewa. Małżonce za pyszne ciacho i herbatkę. Licznik pokazał coś około 300km. Wrażenia na długo pozostaną w mojej pamięci.

Opublikowano

Bardzo ciekawe miejsce wyprawy, chyba zaplanuje taki kierunek na kolejny weekend !happybth Ja podobnie spontaniczny wypad odbyłem wczoraj NADUŚ :(

P.S. Świetne fotki Worlen ;)

Opublikowano

A ja dziś dla odmiany zrobiłem sobie pieszą wycieczkę nad Wisłę na "Święto Wisły".

A że pożyczyłem od kolegi aparacik Nikon D60 to "troszkę" zdjęć napstrykałem... :( !happybth ;)

Przednia imprezka na której zbierane były pieniążki dla powodzian na zasadzie licytacji przejażdżki luksusową motorówką.

Niestety nie było mi dane skorzystać z tej przyjemności :(

Fotki przedstawiają spacer przez Łazienki Królewskie, okolice nowego Stadionu Legii Warszawa no i piknik nad Wisłą.

Wejście na stadio Legii od strony ulicy Czerniakowskiej róg Łazienkowskiej

DSC_0097.JPG

DSC_0094.JPG

DSC_0065.JPG

Nasz nowy, piękny Stadion "Narodowy" ciągle rośnie...

DSC_0104.JPG

DSC_0140.JPG

Nagroda w wygranej licytacji, przejażdżka motorówką...

DSC_0156.JPG

Tramwaj wodny "Wars"

DSC_0452.JPG

a tutaj "Kasia" i "Chudy Wojtek III"

DSC_0523.JPG

a więcej to tutaj...

NADUŚ

Opublikowano
Właśnie wróciłem z niedzielnej wycieczki. Wyszło trochę spontanicznie, telefon z rana i o godz. 12 spotkałem się z Bogdanem201 na trasie między Sochaczewem a Gąbinem. Dalszy cel naszej podróży to Świniary - teren popowodziowy. Bogdan poprowadził, bo był w tych okolicach wcześniej. Ja pierwszy raz. Nie da się tego opisać, to trzeba zobaczyć własnymi oczyma. Jest strasznie. Ogromnie współczują mieszkańcom tego rejonu. Aż łezka się w oku kręciła, kiedy oglądałem to co pozostało po powodzi. Może te kilka fotek pokaże ogrom zniszczeń.

Ja byłem jakiś czas temu z żoną w Wilkowie !scooter

Ale zdjęć nie robiliśmy, po tym jak w jednym z reportaży telewizyjnych widzieliśmy, płaczącą kobietę, która po drugiej fali powodziowej sprzątając swoje obejście, mówiła z rozżaleniem i łzami w oczach o ludziach w pięknych samochodach, którzy robią sobie fotografie ich tragedii na pamiątkę !scooter

Wtedy zrozumiałem że to nie wypada, i należy szanować tych ludzi!!!

Gdybym jeszcze raz kiedyś wybrał się w takie miejsce, to z roboczym ubraniem i narzędziami. !scooter

Opublikowano

Siemak

Planujemy z ozzim wycieczkę w niedzielę. Rano głosujemy a potem w kierunku piotrkowa trybunalskiego zachaczając po drodze o naszą zlotową Warkę.

Start o 10 pod R66

koniec - cóż jak dojedziemy tak będziemy

Kto się pisze? :D

Opublikowano

Cholera jasna... jakoś w tym sezonie widzę że ni w 5 ni w 10 nie mogę jakoś ogarnąć tych niedziel abym miał wolne.. ciągle tylko praca i praca... :D

eh... i tym razem muszę powiedzieć PASS :(

Opublikowano
Siemak

Planujemy z ozzim wycieczkę w niedzielę. Rano głosujemy a potem w kierunku piotrkowa trybunalskiego zachaczając po drodze o naszą zlotową Warkę.

Start o 10 pod R66

koniec - cóż jak dojedziemy tak będziemy

Kto się pisze? !OKK

A co tam ciekawego można zobaczyć? Jaka prędkość przelotowa? Niestety wiedząc czym jeździsz to wole spytać :)

Opublikowano

Spokojnie dasz rade ;) najwyżej nie będe wrzucać trójki ;) Powaga prędkość przelotowa koło 100kmh pościgamy się kiedy indziej

A co ciekawego cóż droga widoczki jeziora - trasa nie jest sztywna mogą być jeszcze drobne zmiany może jeszcze o coś ciekawego się uda zachaczyć

Gość shadow1987
Opublikowano

aco tam ciekawego w Piotrkowie ;) ... lepiej by kulnąć się na mazury ;)

Opublikowano

Sorry Shadow - 2 razy w tygodniu na mazury to już przegięcie. Dróżka wygląda ładnie jeszcze w piątek przejrzę trase może jeszcze o coś fajnego uda się zahaczyć whist

Opublikowano

Mnie się wstepnie podoba ;) Czekam co jeszcze wymyslisz whist

Opublikowano

Może to nie niedziela była, a wtorek.. ale wycieczka zaliczona.

Więcej info TUTAJ

Gość shadow1987
Opublikowano

jak plany na niedziele dalej aktualne ?

Opublikowano

Ja niestety jutro odpadam :lol: Może innym :lol::D

Opublikowano

Skoro mazurki proponowałeś ozzy też mazurki to w sumie czemu nie :] plan jest taki - Do piszu na pizze a i oczywiście znajdziemy jakieś jeziorko żeby się zwodować :lol:

Gość shadow1987
Opublikowano
Skoro mazurki proponowałeś ozzy też mazurki to w sumie czemu nie :] plan jest taki - Do piszu na pizze a i oczywiście znajdziemy jakieś jeziorko żeby się zwodować !scooter

potwierdzam będe

Opublikowano

No i byliśmy do Wrzonia już nie jechaliśmy bo nas deszcz złapał.... generalnie trochę przegieliśmy 580 km na jeden dzień to zdecydowanie wystarczająco :o

Opublikowano
No i byliśmy do Wrzonia już nie jechaliśmy bo nas deszcz złapał.... generalnie trochę przegieliśmy 580 km na jeden dzień to zdecydowanie wystarczająco :D

Ostrooooo było. !YES Ale i tak wycieczkę zaliczam do udanych. :D