Klubowicze Wrzonio Opublikowano 25 Maja 2010 Klubowicze Opublikowano 25 Maja 2010 Moją przygodę z oponką i pomoc kolegów (Dziekuję bardzo) możemy zobaczyć , dzięki Marynarzowi (naszenu klubowemu Spielbergowi) !happybth .
Klubowicze Gumisiek Opublikowano 28 Maja 2010 Klubowicze Opublikowano 28 Maja 2010 Czy ktoś z Warszawy wybiera się w niedzielę : a ) na Dzień Dziecka dla dziewczyn z MOW w Łodzi.(http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=9371&st=0entry162704) b ) Studzianki Pancerne (w drodze powrotnej można wstapić do Warki) http://maps.google.com/maps?q=studzianki+p...tnG=Search+Maps c ) inne propozycje .
GrzechoCnik Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Okazało się, że znalazłem trochę wolnego czasu w niedzielne godziny południowe. Postanowiłem się gdzieś ruszyć i zainspirowany postami koleżeństwa z Białołęki wybrałem się na stopień wodny Dębe, bo nigdy tam nie byłem. Traska długości 80km plusk/minusk 10km (w zależności skąd się wyrusza). W około 2 godziny z postojami na podziwianie okoliczności przyrody się można wyrobić. Wycieczka przez spokojne okolice i sporo lasu. Nie warto się śpieszyć, bo czasami miśki stoją z suszarką i polują na moto albo innych pędzących. Według mnie znacznie przyjemniej się podróżuje w dzień niż wieczór czy w nocy - przynajmniej można się porozglądać. Zdjęć nie zrobiłem bo nie udało mi się wyśledzić nic nadzwyczajnego. Zastanowił mnie tylko ciemno bązowy kolor wody wypływającej z zalewu na stopniu wodnym.
Marynarz Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Opublikowano 30 Maja 2010 Hm... fajna wycieczka. Szczerze mówiąc to wychowywałem się w okolicach Dębe (Wieliszew) i ostatni raz tam byłem na zaporze chyba jakieś 20 lat temu... trzeba to będzie nadrobić !happybth
Klubowicze Gumisiek Opublikowano 30 Maja 2010 Klubowicze Opublikowano 30 Maja 2010 Niektórzy to mają szczęscie do pogody , a ja znowu miałem niefart ale zakosztowałem kąpieli w Warce przy pomocy niedużego deszczu , po którym przytyłem ze 20 kg . Mam nadzieję , że na następny wekkend Ojciec Dyrektor zamówił troszeczkę lepsza pogodę.
M_Pajak Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Wiecie co , już Was nie lubię . Młody ma cały czas starty i dupa , nie dam rady w żaden weekend . Gdyby nie pomoc teściostwa to i Burgmania by nie była dla Nas . Połwica i tak w sobote z Warki d Wa-wy i z powrotem musi . Strasynie wam zazdroszczę .
Sympatycy Worlan Opublikowano 27 Czerwca 2010 Sympatycy Opublikowano 27 Czerwca 2010 Właśnie wróciłem z niedzielnej wycieczki. Wyszło trochę spontanicznie, telefon z rana i o godz. 12 spotkałem się z Bogdanem201 na trasie między Sochaczewem a Gąbinem. Dalszy cel naszej podróży to Świniary - teren popowodziowy. Bogdan poprowadził, bo był w tych okolicach wcześniej. Ja pierwszy raz. Nie da się tego opisać, to trzeba zobaczyć własnymi oczyma. Jest strasznie. Ogromnie współczują mieszkańcom tego rejonu. Aż łezka się w oku kręciła, kiedy oglądałem to co pozostało po powodzi. Może te kilka fotek pokaże ogrom zniszczeń. To jest droga z której został zerwany asfalt (leży obok). A to płyty, podłoże pod nawierzchnią...trudno w to uwierzyć, ale przejechaliśmy dalej. To nasze maszyny, szkoda że nie enduro Czego to żywioł nie zrobi A to uprawy, przysypane kamieniami Bogdan mówi, że tam da się przejechać ... Piach, wszędzie piach.. Żeby było jasne, ja byłem przeciwny tej przeprawie.. Pola uprawne zmienione w pustynię.. Bogdan na krawędzi przerwanego wału. Przerwany wał Więcej fotek tu: ALBUM Dziękuję Bogdanowi201 za wspólne kulanie i za odprowadzenie mnie do Sochaczewa. Małżonce za pyszne ciacho i herbatkę. Licznik pokazał coś około 300km. Wrażenia na długo pozostaną w mojej pamięci.
Barti Opublikowano 27 Czerwca 2010 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Bardzo ciekawe miejsce wyprawy, chyba zaplanuje taki kierunek na kolejny weekend !happybth Ja podobnie spontaniczny wypad odbyłem wczoraj NADUŚ P.S. Świetne fotki Worlen
Marynarz Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2010 A ja dziś dla odmiany zrobiłem sobie pieszą wycieczkę nad Wisłę na "Święto Wisły". A że pożyczyłem od kolegi aparacik Nikon D60 to "troszkę" zdjęć napstrykałem... !happybth Przednia imprezka na której zbierane były pieniążki dla powodzian na zasadzie licytacji przejażdżki luksusową motorówką. Niestety nie było mi dane skorzystać z tej przyjemności Fotki przedstawiają spacer przez Łazienki Królewskie, okolice nowego Stadionu Legii Warszawa no i piknik nad Wisłą. Wejście na stadio Legii od strony ulicy Czerniakowskiej róg Łazienkowskiej Nasz nowy, piękny Stadion "Narodowy" ciągle rośnie... Nagroda w wygranej licytacji, przejażdżka motorówką... Tramwaj wodny "Wars" a tutaj "Kasia" i "Chudy Wojtek III" a więcej to tutaj... NADUŚ
MARCVS Opublikowano 27 Czerwca 2010 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Właśnie wróciłem z niedzielnej wycieczki. Wyszło trochę spontanicznie, telefon z rana i o godz. 12 spotkałem się z Bogdanem201 na trasie między Sochaczewem a Gąbinem. Dalszy cel naszej podróży to Świniary - teren popowodziowy. Bogdan poprowadził, bo był w tych okolicach wcześniej. Ja pierwszy raz. Nie da się tego opisać, to trzeba zobaczyć własnymi oczyma. Jest strasznie. Ogromnie współczują mieszkańcom tego rejonu. Aż łezka się w oku kręciła, kiedy oglądałem to co pozostało po powodzi. Może te kilka fotek pokaże ogrom zniszczeń. Ja byłem jakiś czas temu z żoną w Wilkowie !scooter Ale zdjęć nie robiliśmy, po tym jak w jednym z reportaży telewizyjnych widzieliśmy, płaczącą kobietę, która po drugiej fali powodziowej sprzątając swoje obejście, mówiła z rozżaleniem i łzami w oczach o ludziach w pięknych samochodach, którzy robią sobie fotografie ich tragedii na pamiątkę !scooter Wtedy zrozumiałem że to nie wypada, i należy szanować tych ludzi!!! Gdybym jeszcze raz kiedyś wybrał się w takie miejsce, to z roboczym ubraniem i narzędziami. !scooter
Piro Opublikowano 28 Czerwca 2010 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Siemak Planujemy z ozzim wycieczkę w niedzielę. Rano głosujemy a potem w kierunku piotrkowa trybunalskiego zachaczając po drodze o naszą zlotową Warkę. Start o 10 pod R66 koniec - cóż jak dojedziemy tak będziemy Kto się pisze?
Marynarz Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2010 Cholera jasna... jakoś w tym sezonie widzę że ni w 5 ni w 10 nie mogę jakoś ogarnąć tych niedziel abym miał wolne.. ciągle tylko praca i praca... eh... i tym razem muszę powiedzieć PASS
Barti Opublikowano 28 Czerwca 2010 Opublikowano 28 Czerwca 2010 SiemakPlanujemy z ozzim wycieczkę w niedzielę. Rano głosujemy a potem w kierunku piotrkowa trybunalskiego zachaczając po drodze o naszą zlotową Warkę. Start o 10 pod R66 koniec - cóż jak dojedziemy tak będziemy Kto się pisze? !OKK A co tam ciekawego można zobaczyć? Jaka prędkość przelotowa? Niestety wiedząc czym jeździsz to wole spytać
Piro Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Spokojnie dasz rade najwyżej nie będe wrzucać trójki Powaga prędkość przelotowa koło 100kmh pościgamy się kiedy indziej A co ciekawego cóż droga widoczki jeziora - trasa nie jest sztywna mogą być jeszcze drobne zmiany może jeszcze o coś ciekawego się uda zachaczyć
Gość shadow1987 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 aco tam ciekawego w Piotrkowie ... lepiej by kulnąć się na mazury
Piro Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Sorry Shadow - 2 razy w tygodniu na mazury to już przegięcie. Dróżka wygląda ładnie jeszcze w piątek przejrzę trase może jeszcze o coś fajnego uda się zahaczyć
Barti Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Mnie się wstepnie podoba Czekam co jeszcze wymyslisz
Marynarz Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2010 Może to nie niedziela była, a wtorek.. ale wycieczka zaliczona. Więcej info TUTAJ
Gość shadow1987 Opublikowano 2 Lipca 2010 Opublikowano 2 Lipca 2010 jak plany na niedziele dalej aktualne ?
Piro Opublikowano 3 Lipca 2010 Opublikowano 3 Lipca 2010 Skoro mazurki proponowałeś ozzy też mazurki to w sumie czemu nie :] plan jest taki - Do piszu na pizze a i oczywiście znajdziemy jakieś jeziorko żeby się zwodować
DIAMANDA2002 Opublikowano 3 Lipca 2010 Opublikowano 3 Lipca 2010 Może wpadniecie po drodze do Wrzonia ??? http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=
Gość shadow1987 Opublikowano 3 Lipca 2010 Opublikowano 3 Lipca 2010 Skoro mazurki proponowałeś ozzy też mazurki to w sumie czemu nie :] plan jest taki - Do piszu na pizze a i oczywiście znajdziemy jakieś jeziorko żeby się zwodować !scooter potwierdzam będe
Piro Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 No i byliśmy do Wrzonia już nie jechaliśmy bo nas deszcz złapał.... generalnie trochę przegieliśmy 580 km na jeden dzień to zdecydowanie wystarczająco
Ozz1 Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 No i byliśmy do Wrzonia już nie jechaliśmy bo nas deszcz złapał.... generalnie trochę przegieliśmy 580 km na jeden dzień to zdecydowanie wystarczająco Ostrooooo było. !YES Ale i tak wycieczkę zaliczam do udanych.
Rekomendowane odpowiedzi