Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Idzie wiosna, będ? warzywa

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Coby jednak nie mówić Orzechu, to niezauważenie, że się jest na rampie,

podczas manewru parkowania, to bł?d do?ć kompromituj?cy.

Nie kopie się, leż?cego, ale po takim "błędzie", strach pomy?leć co może

się zdarzyć w czasie po?cigu za "uwaga piratem"... !happybth Wszak kierowcy

tych nieoznakowanych po?cigówek to elita policyjnych kierowców.

Link do artykułu

pzdr

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szorstki

20

• Geni

11

• Artix

8

• smok.wawelski

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

Zdaję sobie sprawę, wiem również jak przej..... ma teraz ten misio kolorowy, który był kierownikiem meganki.

• Administrator
Opublikowano

Tak podtrzymuj?c temat, kolejna grupa protestowala przeciwko "idzie wiosna ..."

Protest warzywny KLIK

generalnie dawno nie widziałem tak ?miesznego tekstu jak ten :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przeczytajcie najnowsz? teorię KLIK

Jaka jest w końcu prawda? To media czy mendia? :D

Opublikowano

To Mendaline - zwierzę domowe oraz urz?dzenie okrętowe. :D

Opublikowano

Przeczytajcie wypowiedzi na forum :D żenada :D

Opublikowano

Dlatego się nabijam, bo to mendia dla dzieci neostrady - dno i wodorosty.

Opublikowano

noz sie w kieszeni otwiera:(

wystarzczy przejechac sie motocyklem gdzies gdzie jednoslady sa stosowane od lat (np.w Paryzu)

i od razu mozna poczuc roznice w traktowaniu przez samochody, samorzutnie sie utrwalaja zwyczaje ktore powoduja koegzystencje tych dwoch rodzajow pojazdow.

A w Polsce niestety skuterzysta to ten cwaniaczek co nie chce w korkach stac jak my:(

pozdro.pollacco

ps. to jest jak hipotetyczny zart z kajka i kokosza:

" za wszystkie wypadki w grodzie odpowiadaja konie wierzchowe poniewaz sa duzo szybsze od wozow ciagnionych i jak chca to objezdzaja je w kolko. Wobec tego uprasza sie jezdzcow wierzchowych o przyspieszanie w tempie wozow ciagnionych:)"

ps2.

Czy nie zauwazyliscie ze od jakis dwoch-trzech tygodni kierowcy puszek maja zwiekszona agresje i sa bardziej rozkojarzeni? Ja mam takie wrazenie...jak sie zaczely wysokie temperatury to szeczogolnie ci sa jezdza bez klimy i sie gotuja w korkach coraz gorzej i mniej uwaznie jezdza...

Myzle ze najbezpieczniej dla nas jest kiedy temperatura powoduje wzgledny luksus w puszcze bez klimy w korku:) Czyli uwazajmy na siebie!!!!!!

Gość auksencjusz
Opublikowano

Niestety wszyscy jeste?my ofiarami uogólniania. Nie obraziło mnie hasło "Idzie wiosna, będ? warzywa", bo wiem, że to akurat nie było o mnie, ale o tych, którzy kpi? sobie z ograniczeń prędko?ci i szpanuj? jazd? na gumie w ?rodku miasta.

Coraz czę?ciej widzę zrozumienie ze strony kierowców 4oo. (Dzisiaj go?ć, który zajechał mi drogę, przeprosił - nawet się nie spodziewałem). !scooter Oczywi?cie nie brakuje też buraków, o jakich napisał Polacco - co? w stylu "nie będ? cwaniaki mnie wyprzedzać, niech razem ze wszystkimi w korku stoj?". !scooter Co prawda jest też masa nieodpowiedzialnych kierowców 4oo, dzisiaj jednak najbardziej wkurzyłem się na motocyklistę.

Jechałem ul. Puławsk?, dokładnie na wysoko?ci wypadku Zientarskiego w Ferrari (po prawym pasie, miałem tak koło 85km/h) i nagle min?ł mnie jaki? pajac na pomarańczowym ?cigaczu po moim pasie (!) - między nami było może trochę więcej niż 1m odległo?ci. Tak zawiało, że aż zakołysało moim skuterem. Dodam, że lewy pas był wolny. Spotykałem go potem na kilku ?wiatłach i spod każdego odjeżdżał na kole (na 3 biegu dopiero podnosił go na gumę, a więc prędko?ć była spora). Przejeżdżał kolejne skrzyżowania, wyjazdy i przej?cia dla pieszych. (Tam, gdzie w nocy mi?ki stoj? przy kładce, jest ograniczenie do 50km/h, niebezpieczne skrzyżowanie i przej?cie dla pieszych też przejechał na kole z prędko?ci? znacznie przekraczaj?c? 100km/h).

Jako? brak u mnie tolerancji dla takich typów. Wydaje mi się, że to im w dużej mierze zawdzięczamy artykuły takie, jak ten powyżej.

Nie mam nic przeciwko stawaniu na koło i szybkiej jeĽdzie, ale na torze wy?cigowym albo w jakim? innym, bezpiecznym miejscu. Ale w mie?cie? Czasem mam wrażenie, że wszyscy Ci wariaci chodz? do gimnazjum i maj? po 15 lat. (nie obrazajac gimnazjalistow).

Opublikowano

Brrrr......

Wiadomo ze wiariatow nie brakuje i na 200 i na 400!

A co powiedziec o tzw. karkach w tuningowanych bm-kach z czarnymi szybami z i disko w srodku.

Tez ruszaja z piskiem opon a pozniej hamuja na nastepnych swiatlach tak jakby urzadzali wyscigi na 1/4 mili:)

I jakos przez ich pryzmat nie postrzega sie wszystkich uzytkownikow samochodow.

Mysle ze po prostu musi nas byc coraz wiecej i wiecej...to sie zmieni ale potrzebnych jest jeszcze wiele sezonow.

Ja to sie zastanawiam czy nie wozic w prawym schowku cukierkow z napisem "dziekuje"!scooter bo rzeczywiscie czasami sie ktos bardzo ladnie odsunie...

Z tym ze nie chodzi o to zeby sie odsuwal ( to tez dobre oczywiscie) tylko o to zeby ich wszystkich nauczyc ze jak wybieraja miejsce do suniecia w korku to "z automatu" staja tak zeby umozliwic przejazd po linii.

pozdr.pollacco

• Sympatycy
Opublikowano

Tu dodałem parę słów od siebie na temat wniosków z

wczorajszego crashtestu:

Żenada

Zupełnie inaczej odebrałem zarówno przebieg, jak i wyniki testu, niż autor tych wypocin na interii.. !piwko

[OT] Jarek, ale masz profesjonalny avatar ;) !happybth [/OT]

pzdr