Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Co s?dzicie o nowej akcji i jej ha?le ? Nie jest to lekkie przegięcie pały (nomen omen) prze PR Policji ? "Warzywo" - to nonszalanckie i niezbyt ładne powiedzenie o człowieku sztucznie podtrzymywanym przy życiu... Mnie osobi?cie hasło bardzo się niepodoba. Chyba da się nieco inteligentniej i bez tak kontrowersyjnych okre?leń walczyć z debilami na jedno?ladach ? pzdr Odnośnik do komentarza
Gość gepard73 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Ale do nich nie wiele dociera, w Anglii parę lat temu, były puszczane bardzo ostre spoty reklamowe, które pokazywały wypadki samochodowe i ludzi w nich uczestnicz?cych, sceny były na prawdę drastyczne, bo wyszli z założenia że tylko w ten sposób dotr? do wyobraĽni ludzi. Reklama powinna być kontrowersyjna, bo tylko taka jest zauważona i powoduje to dyskusje na jej temat. Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Sympatycy Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Dlaczego w takim razie, w kampaniach, "warzywami" nie nazywaj? ofiar wypadków katamaranów ? Statystycznie jest ich nieporównanie więcej i zjawisko jest znacznie większe niż wypadki motocyklowe. Wiosna idzie, wojna jak co roku nasila się... pzdr Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Rozumiem ze haslo moze sie nie podobac, ale skoro zapobiegnie jakims wypadkom, to ja jestem za. Czasami trzeba czegos mocniejszego, zeby wogole przedarlo sie to przez "gaszcz" informacji i innego smiecia... Jezdze zarowno skuterem (moto) jak i katamaranem, jaka wojna? Jesli juz to pomiedzy wszystkimi uzytkownikami drogi . Czyli rowniez w relacji 4oo vs. 4oo. Czy o jaka "wojne" Ci chodzi ? Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Sympatycy Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Oj nie udawaj że nie widzisz dorocznej medialnej nagonki na motocyklistów. Wielokrotnie tutaj o tym pisali?my. Ja czepiłem się okre?lenia użytego z premedytacj? w kampanii. Uważam, że uzycie go jest nie tylko głupot? ale i brakiem taktu. Słyszałe? dalszy ci?g "kampanii": "sprzedam motor po mężu" ??? Każdy kto zgin?ł lub jest w stanie wegetatywnym to debil fikaj?cy wheeli w mie?cie ? Drażni mnie uogólnianie - bo tak to odbieram. W spocie telewizyjnym pokazuj? filmiki z jutuba i stunterów np. z Ameryki. Przekaz wygl?da na to, że każdy jad?cy "plastikiem" to potencjalne "warzywo"... pzdr Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Mozna to nazwac i "nagonka". Ale co z tego, mam sie co roku podniecac i komentowac te same mechanizmy? A moze akurat ta akcja nie jest "nagonka"? Okreslenie jak najbardziej wyzbyte taktu, ale chyba tylko takie ma jakas mozliwosc przebicia sie przez wszechobecny szum medialny. Ciebie to drazni, mnie tez. Ale "drazni" to wlasciwie za delikatnie powiedziane. Moze takie bezlitosne okreslenie uratuje paru ludzi. Warte wyprobowania, mimo wielu niechetnych komentarzy. W moim mniemaniu warte. Sam jestem motocyklista od kilku lat, ale jakos nie czuje sie "obrazony" . Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Sympatycy Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Robert, w obiegowym mniemaniu, bezlito?nie, jeste?my "dawcami nerek", czy to komu? uratowało życie ??? Też jestem za tym aby było bezpiecznie, ale TO jest moim zdaniem nieładnym powielaniem stereotypów. To chciałem uzmysołowić jedynie. pzdr Odnośnik do komentarza
Sympatycy Worlan Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Mnie okre?lenie "warzywo" bardzo się nie podoba. Byłem zbulwersowany, jak w pi?tek na RMF FM pół dnia przewijał się ten temat. A ta nagonka na motocyklistów psuje coraz to lepsze z roku na rok relacje między nami a kierowcami 4oo. Panowie policjanci !! Wstyd..!!! Odnośnik do komentarza
Gość jj23 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Liczba jedno?ladów wobec ilo?ci wszystkich pojazdów jest według mnie mała i kolizje moto-skutowe nie spowszedniały i zwracaj? uwagę,natomiast wypadków samochodowych jest masa i nie warto o tym gadać bo to już nic nie zmieni ,będzie ich coraz więcej mimo wszelkich apeli i nakazów jak np.?wiatła mijania.W zamierzeniach organizator cel miał słuszny jeżeli celem tym miało być zmniejszenie ilo?ci wypadków no a przebicie się przez wszechobecny nawał reklamowo-agitatorsko-informacyjny wymaga silnego tekstu,byłbym za. Odnośnik do komentarza
Gość bonczek_hydroforgroup Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Co? jest na rzeczy skoro mniej czy bardziej oficjalnie nazywa się jedno?ladowców dawcami nerek czy warzywami. Wbrew polskiej naturze zrazu nie obrażam się na to ale pilnuje by nie zostać dawc? czy warzywem a powszechn? opinię w tej materii nieco poprawić. Tak to już jest że by trafić do Polaka to z natury rzeczy trzeba nazwać ekstremalnie. Po czę?ci się temu nie dziwię widz?c co dzieje się np na Dolinie Służewieckiej i ilo?ci krzyży i zniczy. W zdecydowanej większo?ci /co mnie nie dziwi/ autorami tych opinii s? jednokołowcy na ?cigaczach... Pozostaje się łudzić że opinie z czasem się zmieni?. Tak czy siak nie czuję niesmaku czy obrazy jedynie może małe faux pas. Pozdro Odnośnik do komentarza
Gość Dragon Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Skuteczna kampania reklamowa to taka, która jest zauważona i to agencji od "warzyw"się udało... Gdy po raz pierwszy usłyszałem t? reklame to "krew mnie zalała". Gdy usiadłem i zacz?łem się zastanawiać nad sensem okre?lenia użytego w niej to stwierdziłem, że ABSOLUTNIE nie poprawi to "stosunków" na drodze pomiędzy kieruj?cym 2oo i 4oo... Mało tego, to uważam, że przez takie działania może być gorzej... Szkoda również, że nie ma pokazywanych żadnych statystyk w których widać by było "czarno na białym" ilo?ć ?miertelnych wypadków 4oo.. Szkoda, że nie ma pokazywanych żadnych statystyk w ilu przypadkach na 100 to kieruj?cy 2oo był winy spowodowania kolizji/wypadku... Dalczego okre?lenie "warzywo" nie było zastosowane do kieruj?cych 4oo tylko do zdecydowanej mniejszo?ci poruszaj?cych się na 2oo???? - czyżby obawa przed społecznym "linczem"? Szkoda, że ten "inteligentny" kto?, kto zlecił taka reklamę nie sięgn?ł po co? co według mnie było by dużo skuteczniejsze... np "Motocykle s? wszędzie" Dawca nerek, warzywo, kamikaze... jak będziemy jescze nazywani???? Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Sympatycy Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Dawca nerek, warzywo, kamikaze... jak będziemy jescze nazywani???? o to chodzi ??? W ?wiadomosci opini publicznej ??? pzdr Odnośnik do komentarza
Geni Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 To może w ramach poptawy bezpieczeństwa miło?ciwie nam panuj?cy władcy tego ?wiata wprowadz? po prostu zakaz używania jedno?ladów - oczywi?cie w imię naszego dobra ? Co? mi się widzi, że w końcu razem z szorstkim wyl?dujemy w partyzantce !OK . Odnośnik do komentarza
Misiek_500V Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 BTW specjalnie dla tej akcji została stworzona strona http://www.uzyjwyobrazni.pl/ Odnośnik do komentarza
Gość gepard73 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Skuteczna kampania reklamowa to taka, która jest zauważona i to agencji od "warzyw"się udało...Gdy po raz pierwszy usłyszałem t? reklame to "krew mnie zalała". Gdy usiadłem i zacz?łem się zastanawiać nad sensem okre?lenia użytego w niej to stwierdziłem, że ABSOLUTNIE nie poprawi to "stosunków" na drodze pomiędzy kieruj?cym 2oo i 4oo... Mało tego, to uważam, że przez takie działania może być gorzej... Szkoda również, że nie ma pokazywanych żadnych statystyk w których widać by było "czarno na białym" ilo?ć ?miertelnych wypadków 4oo.. Szkoda, że nie ma pokazywanych żadnych statystyk w ilu przypadkach na 100 to kieruj?cy 2oo był winy spowodowania kolizji/wypadku... Dalczego okre?lenie "warzywo" nie było zastosowane do kieruj?cych 4oo tylko do zdecydowanej mniejszo?ci poruszaj?cych się na 2oo???? - czyżby obawa przed społecznym "linczem"? Szkoda, że ten "inteligentny" kto?, kto zlecił taka reklamę nie sięgn?ł po co? co według mnie było by dużo skuteczniejsze... np "Motocykle s? wszędzie" Dawca nerek, warzywo, kamikaze... jak będziemy jescze nazywani???? Tutaj zamieszczam statystyki które ukazały się na inne stronie, odno?nie motocyklów http://www.scigacz.pl/Statystyki,wypadkow,...,2008,8569.html a wracaj?c do tematu, to powinna być prowadzona kampania dla kierowców 4oo, patrz w lusterko, je?li zamierzasz zmienić pas używaj migaczy, nie wymuszaj pierwszeństwa i nie przejeżdżaj na czerwonym, bo przy codziennej jeĽdzie można najczę?ciej się z takimi zjawiskami spotkać i to powinno być nagła?niane, by docierało do kierowców. Niestety jest czę?ć wła?cicieli 2oo która psuje opinię wszystkim jeżdż?cym poprawnie, ale co zrobić zawsze się znajdzie jaki? popapraniec. Odnośnik do komentarza
Gość Dragon Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 [Tutaj zamieszczam statystyki które ukazały się na inne stronie, odno?nie motocyklówhttp://www.scigacz.pl/Statystyki,wypadkow,...,2008,8569.html Nie omieszkałem się "tam" wpisać... Cóż, prawda jest jednak bardzo bolesna... nasi "koledzy" na szlifierkach z wł?czonymi drogowymi ?wiatłami robi? nam wszystkim "dobr?" robotę... Nasze motocykle (skutery) nawet jak jad? szybko nie sprawiaj? takiego złego wrażenia a to chociażby dlatego, że silniki nie osi?gaj? takich obrotów i tłumiki s? "troszkę" inne... ilo?ć kucy też jest "trochę" inna... Próbuję sobie wyobrazić sytaucję, jak się zachowa motocyklista, który jad?c wolniutko między samochodami usłyszy, że jest warzywem... Ja osobi?cie uchylam się od odpowiedzi na to pytanie... !OK Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Jezdze motocyklami od lat i naprawde mimo ze kocham jednoslady nawet mi sie noz w kieszeni otwieral jak na trasie Lazienkowskiej widzialem typa na scigu ktory miedzy autami wciskal sie przy takiej predkosci na milimetry ze ledwo sie miescil zmuszajac innych do naprawde niebezpiecznych manewrow, a kiedy zlapal 100 metrow luzu przed soba stawial moto na kolo opuszczajac moto juz w zasadzie miedzy autami. To wlasnie jest typowe warzywo, ktore ma gowno zamiast mozgu. To jest 1 % wszystkich motocyklistow ktory buduje opinie 99 % motonitow. Kampania kierowana jest wlasnie do takich debili do ktorych nie wiele dociera, moze po za szokujacymi reklamami. Do kierowcow katamaranow tez byly kierowane szokujace kampanie, oczywscie szkokujace jak na polskie warunki, "twoj ostatni wozek" "twoja nowa laska" brytyjskie kampanie byly bardziej dosadne, ale nasze prawo zabrania takich kampanii a szkoda. Moze wlasnie kiedy w spocie telewizyjnym pokazano by skutki wypadku do czesci by dotarlo dlaczego sa ograniczenia predkosci i przepisy ruchu drogowego. Bardzo podobaja mi sie Francuskie kampanie dotyczace bezpieczenstwa Klik spot reklamowy Najwieksze wrazenie na mnie zrobila rowniez kampania francuska, wcale nie pokazujaca wypadku, tylko osoby ktore dowiaduja sie o smierci bliskiej osoby ktora zginela w wypadku . ta wła?nie klik wiec okreslenie "warzywo" nie jest dla mnie obrazliwe a wlasnie daje duzo do zastanowienia bo kiedy czlowiek zostaje warzywem ? o ile ma szczę?cie. Te kampanie naprawde sa potrzebne Niech rzuci kamieniem każdy kto nie zgadza sie z tym KLIK o czym mówie a zwlaszcza z cytatem "Policja zwraca jednak uwagę, że nie wszyscy motocykli?ci to drogowi piraci. - Krzywdz?ce byłoby generalizowanie, że wszyscy stwarzaj? zagrożenie. S? grupy motocyklistów jeżdż?cych spokojnie i regularnie się spotykaj?cych, którzy promuj? regulaminow? jazdę - przyznał Zbigniew Korytnicki. To hasło jest ostre, mocne, może trochę przesadzone a nawet przerysowane. Żeby jednak przebić się w dzisiejszych czasach z przekazem, musimy używać takich ?rodków" Odnośnik do komentarza
MISIEK Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 To jest 1 % wszystkich motocyklistow ktory buduje opinie 99 % motonitow. Kampania kierowana jest wlasnie do takich debili do ktorych nie wiele dociera, moze po za szokujacymi reklamami. Zastanawiałem sie nad tym... pierwsze moje wrażenie po usłyszeniu hasła: hmm... "przegięli, poszli po bandzie". Ale po zastanowieniu... przeciez to jest prawda. No wła?nie, jak wspomniał powyżej Artix... do takich delikwentów tylko takie mocne hasło może dotrzeć (choć i tak pewnie, nie oszukujmy się, wielu "wspaniałych" i "najlepszych", baa... "bardzo doswiadczonych" !OK kierowców -mistrzów ulicy to po prostu "oleje"). I ta prawda może niestety urazić innych. Ja się nie obrażam, bo nie biore jej do siebie w sensie nazywania mnie warzywem. Choć pewnie jeżdż?c skuterem jeszcze baczniej będe sie przygladał temu co sie dzieje wokoło. Przypadek z Poznania w pierwszy piękny weekend: praktycznie prosta droga... nowa -"trza się wykazać i pokazać innym, a co"... i... nie opanowana maszyna i stracona w wypadku głowa -niestety, dosłownie. Ja my?lę, że głowę stracił już przed wypadkiem... Może zabrzmi to egoistycznie, ale ważne by nie robili krzywdy innym użytkownikom dróg. Hmm... a jak dotrzeć do piratów drogowych... prosić, błagać i nagrody rozdawać... Reklamy, hasła polegaj?ce na pokazywaniu wypadków nie odniosły "sukcesu", udowodniono, że nagminne pokazywanie wypadków prowadzi do znieczulicy. Osobi?cie uważam, że to nowe hasło może działać i mieć wpływ na zachowanie kierowców jednosladów, choć pewnie i tak nie wszystkich. Podejrzewam, ze najwiecej przejm? się ci najspokojniejsi, ci co dojeżdżaj? rano do pracy -np. tatusiowie "z brzuszkami"... Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Rozwijajac moim zdaniem haslo skierowane jest do niedzielnych kierowcow, bo przeciez u nas 70 % motocyklistow to wlasnie kierowcy ktorzy wsiadaja na moto w weekend, nigdy nie byli dalej motocyklem niz 50 km od miejsca zamieszkania i to wlasnie oni powoduja najwieksze zgarozenie na drogach bo wydaje im sie ze potrafia jezdzic. Takich boje sie najbardziej i to sa warzywa. Naprawde nie rozumiem ze ludzie ktorzy jezdza na codzien na moto sa w stanie sie obrazic o ta kampanie, nota bene zupelnie nie skierowana do nich a do debili ktorzy nie rozumieja nic po za mandatem czy odebraniem prawa jazdy. Odnośnik do komentarza
upiór Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Witam . Artur masz rację , bo co można pomy?leć o takim go?ciu na odkurzaczu . Stoję na ?wiatłach . patrzę w lusterko go?ć przeciska się odkurzaczem na czoło stawki . |wiatła ruszyły a on jak rakieta rusza , do następnych ?wiateł odcinek 500 może 600 metrów . W czasie zmiany ?wiatła z zielonego na pomarańczowe go?ć redukuje podnosi koło i przez ruchliwe skrzyżowanie wali , sadzi ?miga , nie wiem jak to nazwać . Takie przypadki niestety nie s? odosobnione . Wła?nie tacy ludzie s? niestety nazywani dawcami lub ro?linami , no i prawd? jest że to Oni psuj? wizerunek motocyklistów . P.S Prawd? jest że w stadzie zawsze znajdzie się jaka? czarna owca !YES . A z t? kampani? reklamow? to naprawdę przesadzili !bicz . Odnośnik do komentarza
Gość brachu Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Trochę ot, ale jak się mój ojciec dowiedział o zakupie jedno?lada, rzucił tekstem: mało Ci dawców na ulicach ? Pozostawiam bez komentarza Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Sympatycy Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Artur, Misiek, moim zdaniem bajki piszecie o odbiorcach tej "kampanii". Ci, o których piszecie, maj? raczej w dupie wszelkiego rodzaju kampanie i okre?lenia ich zachowań. Nie uczestnicz? z zasady w "dyskusjach" o problemach, więc taka kampania omija ich szeroko. Ja chciałem zwrócić jedynie uwagę, na kolejne powielanie stereotypów o motocyklistach i chamskie okre?lenie, ale widzę, że na jałowy grunt trafiłem. Mainstream już pokazał drogę my?lenia... !YES Dzisiaj zgin?ł kolejny motocyklista. Katamaran wyjechał mu z podporz?dkowanej. A dziennikarzyna z polsatu oczywi?cie zastanawiała się "z jak? jechał prędko?ci??" Dziadek - kierowca pewnie pomy?lał - o kolejny dawca nerek... Bo jak Artur napisał, "problemem s? niedzielni motocykli?ci" (sic!) A nie niedzielni kierowcy katamaranów ?????????? !bicz Popierajcie i powielajcie te debilizmy dalej. Aaa, no i biczujcie siebie... ['] Odnośnik do komentarza
Gość Dragon Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Artur, Misiek, moim zdaniem bajki piszecie o odbiorcach tej "kampanii".Ci, o których piszecie, maj? raczej w dupie wszelkiego rodzaju kampanie i okre?lenia ich zachowań. Nie uczestnicz? z zasady w "dyskusjach" o problemach, więc taka kampania omija ich szeroko. Ja chciałem zwrócić jedynie uwagę, na kolejne powielanie stereotypów o motocyklistach i chamskie okre?lenie, ale widzę, że na jałowy grunt trafiłem. Mainstream już pokazał drogę my?lenia... Dzisiaj zgin?ł kolejny motocyklista. Katamaran wyjechał mu z podporz?dkowanej. A dziennikarzyna z polsatu oczywi?cie zastanawiała się "z jak? jechał prędko?ci??" Dziadek - kierowca pewnie pomy?lał - o kolejny dawca nerek... Bo jak Artur napisał, "problemem s? niedzielni motocykli?ci" (sic!) !tut A nie niedzielni kierowcy katamaranów ?????????? !bicz Popierajcie i powielajcie te debilizmy dalej. Aaa, no i biczujcie siebie... ['] Paweł. Wła?nie z tego powodu zakończyłem dyskusję... Teraz czekam na kolejne spoty typu: "Tylko głupi motor kupi", "Ty frajerze na skuterze", "Dawca nerek i warzywo to jest motocyklowe żniwo"... Ucierpimy na tym my - czyli ci, którzy uzywaj? motocykli do czego? innego niż np. stunt... A ci, którzy mieli wszystko w nosie, w nosie będ? mieli wszystko dalej... EDIT: W Wi?le pogoda super a warzyw jest tyle, że nie nad?zam głow? kręcić... !YES EDIT 2 (...)I ta prawda może niestety urazić innych. Ja się nie obrażam, bo nie biore jej do siebie w sensie nazywania mnie warzywem. Choć pewnie jeżdż?c skuterem jeszcze baczniej będe sie przygladał temu co sie dzieje wokoło.(...) Misiek... od dzisiaj będę sie do Ciebie zwracał >warzywo<... a do Artixa >warzywo 2<... Odnośnik do komentarza
Niunio Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Bez względu na szczytne intencje autorów tej reklamy jest ona po prostu niesmaczna. Wychodzenie z założenia, że większo?ć z użykowników 200 to dawcy jest zwyczajne wredna i tendencyjna. Większo?ć z nas czerpie rado?ć z jazdy jedno?ladem w sposób zupełnie bezpieczny- ogromna większo?ć! Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Sympatycy Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Niech rzuci kamieniem każdy kto nie zgadza sie z tym KLIK o czym mówie a zwlaszcza z cytatem "Policja zwraca jednak uwagę, że nie wszyscy motocykli?ci to drogowi piraci. Tobie Artur i innym, polecam tu klikn?ć i poczytać, w moim przekonaniu sensowny tekst dziennikarza (przez przypadek też motocyklisty) POLECAM: KLIK idzie-wiosna-_-wyszly-buraki zwłaszcza: cyt.: "Motocykli?ci nawet nie zauważ? "dzieła" a cała reszta tylko utwierdzi się w przekonaniu, że każdy na dwóch kołach to kretyn i dawca nerek. Oby nie. Dzi? jad?c motocyklem podziwiałem jak bardzo i jak szybko zmienia się podej?cie do "nas". Pozytywnie. Ludzie w autach robili dróżkę dla jedno?ladów. Przyzwyczajaj? się, że jeste?my. Jest miło. I działa to w obie strony. I oby było tak dalej. Tyle, że kto? - pod wpływem statystyk - wła?nie wpadł na "znakomity pomysł". Na pewno na to jak wyci?gn?ć publiczn? kasę. Jedyne co po tej "akcji" może wzrosn?ć to agresja wobec motocyklistów. Zniknie alejka w?ród aut, kto? tam kogo? doci?nie - bo czemu ma mieć lepiej - inny akurat uchyli drzwi itd. I będzie super: "Bo sami sobie winni, bo Policja ostrzegała!" pzdr BTW: I żeby niebyło, szanuję pracę Policji. Jednak "palikotyzacja" jej nie służy... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi